woensdag 26 oktober 2011

Het Keulse gedonder: afkicken!


Wellicht had ik de foto's beter kunnen omwisselen, hoewel ik een halve dag na Soul City in gedachten nog steeds op het feest ben. Ik ben uiterst voorzichtig, met zaklamp, in bed gekropen en dit heeft me uitbetaald! Mijn kamergenoten zijn in alle rust vertrokken als ik om twaalf uur ontwaak. Ik heb nog een broodje kaas in de tas, koffie drink ik in de kiosk op de hoek, waar ik eveneens batterijen haal. De winkels zijn dicht en na een blik op de kaart stap ik op de metro naar Schlebusch. Dat is een half uur vanaf de Neumarkt en ligt op de stadsgrens nabij bossen. Om half twee strijk ik neer op een terrasje, de zon is heerlijk, met koffie en worst.

De eerste vijftig bezoekers kregen een cd met een mix van dj Matt Fox. Terwijl ik het bos in wandel, luister ik naar zijn aangename keuze van voornamelijk onbekende Phillysoul, maar de batterijen laten het na een half uur al afweten. De andere discman wil ook niet meewerken, dus dan maar de telefoon. Ik doorkruis twee bossen en een dierenpark en kom uit bij een metrohalte. Daar is echter geen kaartautomaat en dus loop ik verder. Om een lang verhaal kort te maken: Ik ben de ruim vijftien kilometer heerlijk terug gelopen.

Terug in de stad eet ik een lasagne. Schuin er tegenover zit een kroeg met de naam 'My Lord'. Ik móet naar binnen. Het is inderdaad een 'Milord', een homobar. Niet overdreven, hoewel er geen damestoilet is, wél de aankondiging van een travestie-act. Om klokslag tien uur stap ik Meininger weer binnen. Een sterke curry-geur drijft me de neus binnen. Mijn kamergenotes zijn drie Indiase vrouwen. Om daarbij in slaap te vallen? De knoflookgeur is overweldigend, ze snurken in harmonie en laten scheten. Ik heb slecht geslapen, ondanks dat ik doodop was!

Even na elven stap ik op de trein naar Mönchengladbach. Een Nederlander tegenover me beweert dat vanuit Neuss een directe trein naar Venlo gaat. Ik twijfel, maar stap uit. We moeten drie kwartier wachten. Volgende halte: Mönchengladbach. Tja, ik had mijn intuïtie moeten volgen. De rest van de reis gaat voorspoedig, tussen Nijmegen en Zwolle zelfs met Numark. Om kwart over vijf stap ik uit in Steenwijk.

We gaan vóór juli zeker eens terug naar Soul City!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten