donderdag 29 september 2022

Singles round-up: september 6


Gelukkig ben ik niet met iets 'belangrijks' bezig als het gebeurt. Gewoon een onschuldig kaartspelletje voor het slapen gaan. Opeens wil de cursor niet meer op en neer. De muis heeft al langere tijd kuren maar nu doet-ie niks meer. Ondanks het feit dat het infrarood brandt op de muis. Ik wissel batterijen maar dat heeft geen effect. Een herstart van de computer evenmin. Het plugje in en uit doet ook niets. Dan moet ik concluderen dat mijn muis is overleden. Hoelang ik hem heb gehad? Zeker sinds 2018 of 2019 en het is nooit één van de duurste geweest. Maar goed, ik kan dan niets meer met de computer zonder muis en dus moet ik vandaag op pad. De vorige heb ik, geloof ik, nog in Havelte gehaald maar de Read Shop heeft de deuren gesloten. Dan maar naar Steenwijk? Ik wip even binnen bij een winkeltje waar ik eerder heb gepeild naar singles. Het schijnt dat de man een partij wilde inkopen maar dat is niet door gegaan. Ik heb eigenlijk wel zin om even bij de kringloop in Tuk te kijken. Dat levert twee singles op. Dan ook maar even bij Van Der Laan kijken en vooruit... dat zijn de volgende twaalf! Veertien niet zo heel erg belangwekkende singles maken twee 'Singles round-ups'. Vooral omdat ik té lui ben om een foto te maken voor 'Het zilveren goud'. Nu de eerste zeven singles van deze dag.

* Mike Anthony- Why Can't We Live Together (NL, Ariola, 1982)
Terwijl ik rond struin in het eerstgenoemde winkeltje hoor ik op de radio 'Hotline Bling' van Drake dat Timmy Thomas van een pensioen heeft voorzien. Toch komt niet iedere artiest hiermee weg. Mike Anthony woont in 1982 in België en brengt zijn cover uit met samples uit de originele versie. Hij verliest een rechtszaak en moet het nummer opnieuw opnemen. Dat levert hem overigens wel een grote hit op. Dat doet hij naar mijn smaak erg overtuigend.

* Pat Boone- The Exodus Song (UK, London, 1960)
Een van de mooiste melodieën als je het mij vraagt. Pat Boone brengt het vooral op zijn manier en dat is op zichzelf niet lelijk maar ook totaal inwisselbaar voor andere versies. Het zorgt er wel voor dat ik straks met deze melodie in mijn hoofd naar bed ga.

* Johnny Brooks- Help Me Somebody (US, Addit, 1960)
En wat gaat dit worden? Bij Van Der Laan ligt nogal veel tradjazz uit de jaren 1959-60 en deze single spreekt me aan vanwege de titel van de b-kant: 'Pig Latin'. Laat me de plaat snel eens opzetten! 'Help Me Somebody' lijkt vooral heel erg op 'Lonely Boy' van Paul Anka en de zanger komt duidelijk uit dezelfde hoek. 'Pig Latin' dan want ik zie op 45cat dat deze kant een Youtube-video als toevoeging heeft. De vorige eigenaar heeft ook op deze kant een plakkertje. Dat is een feestje met scheurende saxofoon en een rockend ritme met piano. Duidelijk de betere kant!

* Shaun Cassidy- Hey Deanie (NL, Warner Bros., 1977)
Het broertje van David Cassidy pakt hier uit met een lekker rockend nummer, zonder meer de leukste die ik heb gehoord van Shaun maar over het algemeen niet heel erg bijzonder.

* Tina Charles- I Love To Love (NL, CBS, 1976)
Ik schat zo in dat ik deze single wel moet hebben alleen durf ik te betwijfelen of deze net zo goed geconserveerd als deze single. Het kan zomaar eens een upgrade betekenen!

* Petula Clark- Romeo (NL, Pye, 1961)
Ik heb deze en 'Sailor' in Engeland op een cassettebandje staan en ben er dan niet bepaald een 'fan' van. Ik moet zeggen dat hij me nu erg goed smaakt. En de single is ook nog eens in een uitzonderlijk mooie staat voor een plaat van 61 jaar oud. Erg blij mee!

* The Flying Pickets- Only You (Duitsland, 10 Records, 1983)
Ik werd net eraan herinnerd dat Wolfman Radio vandaag jarig is. De jongedame viert haar twaalfde verjaardag. Ik zou een telefoonboek vol kunnen schrijven over de bijna tien jaar dat ik bij Wolfman zit, maar liever zou ik een cd-box uitbrengen met herinneringen. Daar hoort ook 'Only You' van The Flying Pickets bij. De aanleiding is niet heel interessant maar vooral 'grappig' op het moment in 2016 als een mede-presentator (inmiddels alweer jaren vertrokken) in een dronken bui dit aanvraagt in een soul-show. Alleen daarom mag die vandaag mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten