woensdag 19 augustus 2015

nog niet weg?



Ik heb geschreeuwd, ik heb gestampt en ik heb gehuild. Alle goden die deze wereld rijk is, hebben elk een naamsvermelding gekregen, maar hoe hard ik ook schreeuwde: De zak kwam niet tevoorschijn. Ik word op het laatst echt ongedurig en begin in alle hoeken en gaten te kijken. De zak is een belangrijk onderdeel van de vakantie en ik kan me niet permitteren (qua tijd én geld) om hierin te moeten investeren. Tot mijn ergernis blijf ik de trap op lopen naar boven. Waarom toch? Nou... ik weet het op het laatst echt niet meer en ga maar in een kledingkast op de voorste slaapkamer kijken. En wat denk je? De zak! Nu heb ik plenty van deze boodschappentassen van de Coop, alleen heeft deze een inhoud die noodzakelijk is. Mijn kooktoestel, de rvs bakjes uit het leger en de niet-fluitende fluitketel. Opeens ben ik gerustgesteld en ga maar even radio luisteren. Als mijn collega problemen krijgt, spring ik zelfs nog even in en draai een paar deuntjes uit 'Girls-A-Go-Go' van een week geleden. Zit dat vermaledijde 'Dumb Head' van The Sharades wéér in mijn hoofd. Maar nu... ik voel de slaap wegebben en nu weet ik het zeker: We gaan morgen vertrekken!

Ik word laat wakker, het is al op de middag. Ik moet me uiteindelijk haasten in Meppel want ik heb een pondje tentharingen nodig. Xenos, Action, Blokker, V&D... Niemand die me kan helpen aan het accessoire. Ten einde raad eens bij Bill's Buitensport geprobeerd en... bingo! Spijkers ditmaal. Fiets op het station gebracht, want er is een kleine wijziging in het reisschema gekomen. Ik zou eerst bepakt en bezakt op de fiets naar Sleen, maar ik vrees dat ik mijn mooie fiets daarmee tekort doe. De fiets staat dus al in de stalling op het station. Morgen ga ik met de tassen in de bus naar Meppel, pik de fiets op en stap op de trein naar Emmen. Daar stal ik eerst weer de fiets en ga met de bus naar Sleen om mijn tent en rugzak te droppen. Misschien zet ik ook meteen wel de tent op. Dan in de bus terug naar Emmen om de fiets op te pikken. Dat is slechts acht kilometer. Omdat dit een hele heisa is, denk ik erover om dinsdag naar huis te fietsen en de volgende dag mijn tent en bagage uit Sleen te halen, maar dat moet ik nog even bekijken.

Bij thuiskomst stop ik vast, evenals voorgaande jaren, de verschillende dagen binnen 24 uur in berichten, dit jaar vergezeld van eigen foto's. Plannen? Ja, ik wil waarschijnlijk zaterdag of zondag de oorspronkelijke fietstocht doen die Daniël Lohues heeft gemaakt en vastgelegd in de Skik-hit 'Op Fietse'. Ik hoop dat de folder met de volledige routebeschrijving nog is te krijgen, ik zit immers vlakbij Erica.

Daarna is het snel weer terug naar de orde van de dag op Soul-xotica: De Week Spot en met name het 1992e bericht is iets waar ik naar uitkijk. Begin september vervolgens het 2000e bericht. Tot volgende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten