donderdag 16 juli 2020

Singles round-up: juli 2


Ik heb vandaag opnieuw in Steenwijk bezorgd en voor de derde keer in een week in Tuk. Het valt me op hoe snel ik het begin te leren. Je zou verwachten dat ik het wel zou kennen nadat ik er twee jaar heb gewoond, maar nee... Je leert een dorp of stad pas kennen als je gaat bezorgen. Bovendien heeft Tuk nogal wat uitbreiding gekregen, maar ook in de omgeving van de Hummelingen is het de eerste twee keren nogal zoeken. In de nieuwbouwwijk waan ik me even in België of Limburg. Dat komt omdat het tegen een heuvel is opgebouwd en er loopt een soort glooiing door de wijk. Hoewel de werkelijke hoogtepunten van mijn verblijf in Tuk anno 2020 op een hand zijn te tellen, blijf ik altijd een zwak houden voor het dorp. Dat kan er per slot van rekening niets aan doen.  Je gaat de spoorlijn open en het is een en al natuur met de Woldberg op loopafstand. Toch zou ik niet willen ruilen met Uffelte. Hier is de 'achtertuin' namelijk nóg groter. Vandaag fiets ik in de 'Singles round-up' door de eerste achttien 'dubbele' singles uit de partij van Albert. Laat me maar snel van start gaan want ik heb zin aan mijn bedje.

* America- The Border (EEG, Capitol, 1982)
* Andrea True Connection- More More More (NL, Buddah, 1976)
* Bill & Buster- Hold On To What You've Got (NL, A&M, 1971)
* Blondie- Presence Dear (NL, Chrysalis, 1978)
* James Brown- Woman (NL, Polydor, 1973)

America heb ik sinds 1992 in de bakken staan en volgens mij is het oude exemplaar zo slecht nog niet. Wel valt op dat de hoes van Albert geen 'ringwear' heeft in tegenstelling tot de oude. Ik vermoed dat deze wel vervangen gaat worden. Andrea True Connection heb ik al in de Duitse fotohoes en deze Nederlandse komt er naast te staan. Bill & Buster en Blondie heb ik al met fotohoes en daar moet ik gewoon even kijken welke de meest gave exemplaren zijn. Bill & Buster heb ik daarvan ook al dubbel staan omdat ik in februari een afwijkende hoes heb gevonden. James Brown heb ik nog helemaal niet met fotohoes en dus mag de oude eruit.

* Gene Chandler- Simply Call It Love (US, Mercury, 1970)
* Chicory Tip- Son Of My Father (NL, CBS, 1972)
* Jimmy Cliff- Wild World (NL, Island, 1970)
* Creedence Clearwater Revival- I Put A Spell On You (NL, Fantasy, 1972)

Gene Chandler is op erg besmettelijk styreen en dus kan ik daar niet genoeg exemplaren van op voorraad hebben. Mijn Chicory Tip heeft last van een beetje 'distortion' en Jimmy Cliff is afgedraaid. Hier wissel ik vermoedelijk de platen want mijn hoesjes zijn in een betere staat. Creedence mag gewoon in de bak staan. Ik ga niet alle kleurtjes sparen, maar mijn oude zit in een lila hoesje. Ik denk dat die schijf ook wel eens aan zijn eind kan zijn want ik heb de plaat al sinds 1989 en het heeft veel versleten naalden overleefd.

* Terry Dactyl & The Dinosaurs- Sea Side Shuffle (België, Decca, 1972)
* Fair Weather- Natural Sinner (NL, RCA Victor, 1970)
* Bryan Ferry- The Price Of Love (UK, Island, 1976)
* Aretha Franklin- See Saw (NL, Atlantic, 1968)

Terry Dactyl is een leuk extraatje omdat ik de Belgische persing nog niet heb. Mijn oude Fair Weather-single is al niet al te best als ik het in 1990 koop en dus ben ik dankbaar voor deze betere single mét fotohoes. Bij Bryan Ferry moet ik de exemplaren even naast elkaar leggen. De 'nieuwe' Aretha Franklin valt op voorhand af. Het haalt het niet bij mijn 'oude' exemplaar.

* Funkadelic- Maggot Brain (US, Warner Bros., 1978)
* Anita Garbo- Miracles (NL, Poker, 1977)
* David Garrick- Dear Mrs. Applebee (NL, Pye, 1966)
* Grapefruit- Deep Water (Duitsland, RCA Victor, 1969)
* Greatest Show On Earth- Real Cool World (NL, Harvest, 1970)

Funkadelic heb ik al en zit ook in één van de laatste partijen van Albert. Anita Garbo heb ik beslist minder in de bak staan. Mijn David Garrick wint het echter van het nieuwe exemplaar. Mijn huidige Grapefruit is 'Near Mint' en deze is gewoon keurig. Greatest Show On Earth is zo'n plaat waar ik niet genoeg van kan hebben. Morgen vervolg ik met de volgende elf 'nieuwe' singles uit de laatste partij van Albert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten