vrijdag 8 december 2017

Eretitel: 'This Girl'



In de 'Eretitel' stel ik een top drie samen uit de platen die ik heb gedraaid in het kader van 'Listen Carefully I Shall Say This Only Three Times' in mijn show 'Tuesday Night Music Club'. Omdat ik momenteel even iets anders doe in de show zet ik in de 'Eretitel' een sprintje in, maar er blijft nog steeds genoeg over de donderdagen. Neem nu de 'Eretitel' van deze week. Die heb ik in de radioshow behandeld op 5 april 2016. Meteen gaan de herinneringen terug. De dag zélf kan ik niet voor de geest halen, wél de dagen erom heen. De zondag ervoor ben ik door de Pioneer en de verfoeide 'kralenzitting' flink heen en weer geschud. Op maandag lever ik de fiets weer af bij Nazca en besluit ter plekke om haar te kopen. Woensdag moet ik op de 'gewone' fiets naar Uffelte om de sleutels in ontvangst te nemen. Onderweg besluit ik met de 'Floorfillers Euro Top 30' te beginnen. 'Memories are made of this'. De onbetwiste nummer 1 van deze 'Eretitel' zit vastgeplakt aan de eerste weken in Uffelte. De titel is 'This Girl'.

3. Kylie Minogue (1997)
Het is niet zo vaak dat het er zó dik bovenop ligt, maar hier is sprake van een vooraf gekozen nummer 1 en twee reserve-titels die de rubriek mogelijk moeten maken. De nummers 2 en 3 zijn totaal inwisselbaar en op dit moment besluit ik om de eerste Kylie uit deze 'Eretitel' op een derde plek te parkeren. Sinds een paar maanden ben ik bezig om de zomerhits in Engeland in kaart te brengen en, ik moet zeggen, dat is leerzaam! Zo heb ik reeds ontdekt dat de heren Pharrell Williams en Kanye West niet louter 'van de laatste tijd' zijn, maar dat beide al vijftien jaar trouwe klanten op de hitparade zijn. In Engeland, in dat geval. Ook tref ik ieder jaar meerdere titels aan van Kylie Minogue. Dat deze dame nog immer actief is, wist ik wel. Ik associeer haar als eerste met die bloed-irritante platen uit de jaren tachtig, dat zouteloze duet met Jason Donovan en dat werk. Dat ze later een paar uitschieters heeft gehad, is me natuurlijk bekend. 'Can't Get You Outta My Head' heb ik altijd een leuk plaatje gevonden. Haar discografie blijkt in Engeland zéér uitgebreid te zijn. 'This Girl' is een track van haar album 'Impossible Princess' uit 1997. Ik heb het toen gemist en heb twintig jaar zonder het nummer overleefd. Dat zou zomaar nóg twintig jaar lukken!

2. Laza Morgan (2010)
Waarom Morgan op twee staat? Misschien om niet twee Kylie's op elkaar te laten volgen? Geen idee, het nummer doet me even weinig als dat van Minogue en dus ga ik snel verder naar de onbetwiste nummer 1.

1. Cookin' On 3 Burners featuring Kylie Auldist (2009)
Het is erg gek gegaan... Ik moet rond deze tijd de single in een mailing hebben gezien. Ik ken het plaatje al een paar jaar, het wordt eens in de zoveel tijd aangeboden door Rarenorthernsoul en meestal voor een pittige prijs voor een 'nieuwe' single. Zo draai ik hem in 'Tuesday Night Music Club'. Ruim een maand later word ik op een ochtend wakker in Uffelte en zit 'This Girl' in mijn hoofd. Ik doe hem snel op herhaling in 'Tuesday Night Music Club' en ontdek de volgende dag hoe het is gekomen. Q Music heeft 'This Girl' in de remix van Kungs in 'repeat of niet'. Een wandeltochtje naar Havelte en ik hoor het origineel opnieuw middels de mp3-speler. Ik bestel snel de plaat via Discogs en tegen de tijd dat die binnen is in Uffelte, staat Kungs in de vaderlandse top tien. Onnodig om te zeggen dat de waarde van de single verder is gestegen, ik ben nét op tijd geweest. De eerste weken in Uffelte in het nieuwe huis, genieten van de omgeving middels wandelen of fietsen en intussen leuke platen kopen: Ik zit in de zomer van 2016 fantastisch in mijn vel en deze plaat blijft daar de soundtrack van. Met recht de nummer 1 in de 'Eretitel'.

Vanavond publiceer ik het derde deel van de Blauwe Bak Top 100. De radio-uitzending van de Top 100 gaat overigens pas op 23 en 30 december plaats vinden, morgenavond blik ik terug op de Blauwe Bak Top 40 van het eerste kwartaal van 2012 in 'Do The 45'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten