zaterdag 30 december 2017

Eindstreep: december 2017 + totaal



De Blauwe Bak Top 100 is ten einde gekomen op de radio en wellicht dat ik straks nog de platen terug ga zetten. Op naar een nieuw jaar! Morgen de afscheidsbrief aan 2017 die nog altijd een verrassende wending kan krijgen. Nu eerst een grote streep zetten onder de rekening voor wat betreft de platen. Ik heb dit de afgelopen 24 uur reeds allemaal uitgewerkt en dus hoef ik niet heel zwaar na te denken. Dat is maar goed ook want ik ben bijna vloeibaar na vier uren singles draaien. Een dubbele 'Eindstreep' is het gevolg. Laat me eerst beginnen met december.

Hoewel Divine Situation in november in de bestelling is gegaan, heb ik in deze maand zoveel platen gekocht dat ik mezelf toesta om de 12" mee te nemen in de 'Eindstreep' van december. Buiten het wachten op deze plaat is december een 'laatbloeier'. Een paar singles van Baz die niet meedoen in de lijst en tenslotte afgelopen woensdag twaalf singles. Het maakt dat de teller deze maand op 16 singles blijft staan. Niet één voor de Blauwe Bak (ik heb Divine Situation vanwege het formaat niet meegerekend) en alleen Sweet Sensation heb ik dubbel. De oude heb ik vanavond weggegooid, hij zat toch écht in de bakken. Divine Situation, de vier platen van Baz en de twaalf van woensdag brengen me tot de volgende Eindstreep.

1. Born Again-Divine Situation
2. Your Alibis-Lisa Stansfield
3. Eighteen With A Bullet-Pete Wingfield
4. Shake Your Groove Thang-Peaches & Herb
5. You Need A Woman Tonight-Captain & Tenille
6. Long Fellow Serenade-Neil Diamond
7. Wake Up And Be Somebody-Sweet Sensation
8. 5.7.0.5-City Boy
9. To Know You Is To Love You-Joe Bourne
10. Life-Jimmy James

Meteen maar met de deur in huis vallen? Ach ja, waarom ook niet? 2017 heeft me 216 singles gebracht. September (31), mei (30), november (27) en oktober (24) zijn de uitschieters. De overige maanden zitten onder de twintig. In januari zijn het er tien, maar de daaropvolgende maand koop ik helemaal niets. Een blanco maand hebben we al een tijdje niet meer gehad! Binnen deze 216 singles zitten 65 die in de Blauwe Bak terecht komen. Oktober is daar de topmaand met zeventien titels. Voor de dubbele singles hoef ik niet te kijken: Mei is daarin de topmaand met dertien singles. Totaal zijn dat 32 singles die ik al heb. Het merendeel van de singles komt uit de jaren zeventig. Bij de algemene singles wordt dat gevolgd door de jaren tachtig en tenslotte de jaren zestig. Als ik de Blauwe Bak-singles daarbij tel, wint de jaren zestig nipt van de jaren tachtig. Van de algemene singles heb ik steeds tien titels genomen en daar eentje uitgepikt en zo een top tien samengesteld. Dat is tenslotte de 'Eindstreep' van 2017.

1. Back Street Luv'-Curved Air
2. Side Show-Barry Biggs
3. Wonderful Life-Black
4. One Morning In May-Sundown
5. Nothing Ever Happens-Del Amitri
6. Going Nowhere-Los Bravos
7. Sweet William-Millie
8. Your Alibis-Lisa Stansfield
9. My Daylight-Marx
10. Harmony-Ray Conniff

Toegegeven: Die laatste is nogal uit de losse pols ontstaan. In juli zullen we zien hoe de Gele Bak-singles van het tweede halfjaar zichzelf staande houden in een Top 100. Ik heb morgen een drukke dag: Show voorbereiden, naar de winkel én een afscheidsbrief schrijven. Nu eerst maar slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten