zondag 27 augustus 2023

Vakantiegroet uit 2021


De hele dag druk in de weer geweest met de computers en de show van vanavond. Welke show? Juist, die zou ik op dit moment hebben moeten doen. Er is iets in de settings dat maakt dat mijn VDJ-machine mijn externe mixer niet herkent. Ik heb meerdere opties geprobeerd maar zonder succes. Er zit dus niets anders op dan morgenmiddag maar weer verder te kijken. Ik was van plan geweest om een goed deel van de Gele Bak Top 100 te draaien en heb ook alweer een uurtje nodig gehad om deze compleet te krijgen. Die kunnen onverrichterzake terug in de bakken. In de Vakantiegroeten vanavond de vakantie van 2021. Rentje die bijzonder mooi en goed is gevuld. Bomvol fraaie fietstochten met andermaal het bewijs dat ik de trapondersteuning echt niet nodig heb om voluit te genieten!

Het jaar 2021 is een beetje anders dan de andere jaren. Ik glij in maart van het jaar in een depressie en ben weliswaar weer begonnen met een paar uur per week te werken, maar het hoofd heeft meer moeite te herstellen. Een reden om niet met vakantie te gaan is omdat ik met een mindere dag liever in Uffelte ben dan in de vreemde op een camping of in een b&b. Het besluit is al een beetje gevallen als ik de elektrische fiets in Havelte heb gehuurd voor het bezoekje aan moeder na haar verjaardag. Ik wil dit jaar dit apparaat wel een week tot mijn beschikking hebben. Het fietsavontuur begint op de eerste zondag van de vakantie. Ik heb een boodschapje bij de Albert Heijn en besluit dit in Dwingeloo te halen. Ik ga een klein bochtje om en dat brengt me bij een pad dat mijn nieuwsgierigheid wekt. Ik sla het op zondag echter over. De volgende dag, maandag, is het beter weer. Ik heb zin om even op de braderie in Diever te kijken maar dat stelt hevig teleur. Daarna ga ik maar richting het pad dat een dag eerder mijn nieuwsgierigheid heeft gewekt. Het zal een royale fietstocht worden waarbij ik onder andere een stukje van de Fochteloƫr Venen zal aandoen. Alles op eigen kracht en geen hulp van een motortje. Ik heb dat immers ook niet nodig?

Ik heb de elektrische fiets voor zaterdag gereserveerd en zal deze tot en met vrijdag in mijn bezit hebben. Ik verslaap me eerst de zaterdag en moet haasten om de elektrische fiets uit Havelte te krijgen. De volgende dag begint de tocht een beetje troosteloos. Het regent in Uffelte maar de weerboeren hebben beloofd dat het zal opklaren. Na Noordwolde is dit het geval hoewel ik een paar kleine buitjes zal treffen. Tot Jubbega heb ik de motor aan en zet hem dan een flinke tijd uit. Je raakt 'getrouwd' met de accu en dat is iets dat me tijdens zo'n fietstocht erg stoort. In Bakkeveen zal ik uiteindelijk omdraaien en in Oosterwolde heb ik nog wat serieuze regen. Daar geniet ik mijn avondeten bij een cafetaria. Via Vledder fiets ik weer terug naar huis. Het is een flinke tocht geweest en het zit me ook wel wat in de benen. De maandag wil ik hier rekening mee houden. Ik stel voor om naar Emmen te gaan. De heenweg mag ik zoveel van de accu snoepen als ik wil. Ik ga de fiets stallen en aan het stroom zetten. Dan ga ik me een fiks aantal uren vermaken in Emmen en heb weer een volle accu voordat ik naar huis fiets. Een mooi idee! Helaas ben ik al wat laat in Emmen en gaat de fietsenstalling over anderhalf uur dicht. Dat is niet genoeg om de accu goed op te laden. Nadat ik plaatjes heb gekocht, zit er niets anders op dan maar weer de fiets op te halen. Er is nagenoeg niets bij gekomen op de batterij. Ik neem mezelf voor om de fiets dan een paar uur aan het stroom te zetten in Sleen. Deze vlieger gaat ook niet op. Het wordt onderweg schipperen en als ik thuis kom, staat er minder dan vijf procent op de display. 

De dinsdag gebruik ik voor de radioshow en wil op woensdag 'de klapper' maken. Ik wil richting Nijverdal. Helaas heb ik dinsdag mijn knie gestoten waardoor deze pijnlijk is. Maar... ik heb niet voor niets een elektrische fiets gehuurd en dus zal ik moeten fietsen! Het wordt qua elektrische ritjes wel de klapper en ik zal Nijverdal bereiken, maar verder is deze dag allerminst memorabel te noemen. De pijnlijke knie is hier debet aan. Deze houdt me donderdag thuis en dat is best jammer. Het is immers de mooiste dag van de week en zou de laatste volledige fietsdag kunnen worden. Ik maak dan een plan voor de vrijdag. Ik heb namelijk zin om weer eens bij Het Goed in Emmeloord te kijken en op de fiets hik ik hier vaak tegenop. Het is ideaal om met een elektrische fiets te doen! Zo koop ik platen bij Het Goed en fiets terug door de Weerribben, een omgeving waar ik ook al een tijdje niet meer ben geweest. Ik lever de fiets tegen de avond in. Is daarmee de vakantie afgelopen?

Nee want op zaterdag heb ik wel zin om naar Assen te gaan. Dat gebeurt dan op de gewone postfiets. Ik wil een bepaalde kringloopwinkel bezoeken maar het is al laat als ik in Assen kom. Ik besluit heel toeristisch over onder andere Grolloo en Beilen terug te fietsen. Onderweg schiet ik de bovenstaande foto. Op maandag doe ik een tweede poging. Nu ben ik wel mooi op tijd in Assen. Ik verdoe een paar uren aan het vinden van de winkel. Het heeft echter maar twee singles op voorraad. Terug in de stad ontdek ik de inbrengwinkel waar ik nu al een paar maal ben geweest. De terugweg is niet echt memorabel en ben op het laatst ook goed gaar. Het zijn vooral de eerste twee fietstochten en de laatste twee van de vakantie die de mooiste herinneringen bewaren. Volgende week mag ik opnieuw genieten van de ietwat bizarre vakantie van 2022. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten