donderdag 20 augustus 2020

Week Spot Kwintet: week 34

 
Dag 4 van de vakantie en er zit nog geen schot in de zaak. Op zijn snelst zou ik morgen mijn tent kunnen op zetten, maar probeer ook al te wennen aan het idee van zaterdag. Het wordt een héle korte vakantie want ik wil dinsdagavond weer thuis zijn. Laten we het ook even in perspectief houden: Ik ben slechts tien kilometer van huis en na twee fietstochten vanuit Ruinen heb ik het vast alweer gezien. Het is het idee om even buiten het huis te zijn, terug naar de basis van tent, slaapzak, gasflesje en sudoku's in plaats van huis met computers en drukte op het internet. Ik heb vanavond vanwege gebrek aan inspiratie geen 'Afterglow' gedaan, maar ik ben wel op de fiets naar Steenwijk geweest voor coils voor de elektronische sigaret. Gisteravond heb ik boodschappen in Havelte gedaan en nog een stuk door 'de achtertuin' gefietst. Het is het plan om morgenochtend de huurfiets te halen in Havelte en dan eens zien hoeveel motivatie ik kan vinden om razendsnel in te pakken. In geval van vertrek op zaterdag treffen jullie hier morgenavond 'Rondom 10' over augustus 2014. In het andere geval ben ik dinsdag of woensdag weer present met kiekjes en een verhaaltje. Nu eerst het Week Spot Kwartet van deze week PLUS de nieuwe Week Spot.

2016: Ain't Nothing Like Your Love-The Charisma Band (1975)
In 2016 zie ik in dat het voornemen om alle platen in chronologische volgorde van aanschaf een erg saaie bedoening gaat worden. Temeer omdat ik dan al geruime tijd uit de 'stompers' ben en de aankopen van 2012 en 2013 goeddeels in deze hoek van de soul zijn te vinden. Mijn terugkeer naar de 'nieuwe' Week Spots trap ik af met deze recente heruitgave. Het origineel is nagenoeg onvindbaar. Er bestaat wel een bootleg van, maar deze is op styreen. Omdat de laatste nogal populair is geweest in de Northern Soul hoef je van het styreen weinig goeds te verwachten. Ik jaag op een zeker ogenblik op een styreen-bootleg maar moet afhaken in de veiling. Even later komt het nieuws dat het Engelse Expansion-label de Modern Soul-klassieker opnieuw gaat uitbrengen. Een zeer welkome aanwinst: Op keurig vinyl en met een uitmuntende geluidskwaliteit. Ik mis wel de Ebay-veilingen van Genesis-singles door deze heruitgave. 'Charisma Band' leverde altijd erg veel oude Genesis-platen op in de zoektochten.

2017: It's Bad For Me To See You-Betty Wright (1974)
In 2017 zit ik in de laatste week van de 'specials' en dat levert een plaat op die ik in 2016 heb gekocht. Dan valt de keuze op dit prachtige nummer van Betty Wright welke middels een 'Vakantiemix' uit 2016 echt aan me is gegroeid. Als ik eens een zwak moment heb en teveel op ga in het nummer, lopen de tranen me over de wangen. Het is tevens de plaat die me definitief op de knieën heeft gekregen voor Betty's werk uit de vroege jaren zeventig. Anno 2020 neemt ze al flink wat plek in binnen de koffers.

2018: Sexy Girl-The 9th Creation (1975)
Afgelopen dinsdag is het mij net iets té fris om op korte mouwen uit fietsen te gaan. Ik heb dan al coils nodig maar ook vloeistof. Omdat het laatste meer prioriteit heeft en ik geen zin heb om naar Steenwijk of Meppel te gaan, fiets ik naar Diever en doe in Dwingeloo boodschappen. Ik heb een flinke verzameling zomerjassen en dinsdag haal ik deze ene weer uit de kast. Ik heb dit jack één keer eerder gedragen en dat is op de eerste maandag van de vakantie in 2018. Ik ben toen naar Havelte gelopen en met een flinke omweg terug. Onderweg luister ik naar de 'Vakantiemixen' en vlak voor Uffelte besluit ik dat The 9th Creation de Week Spot moet worden. De plaat kent muzikale overeenkomsten met de Week Spot van 2019 en misschien is dit de 'groove' die voor mij bij de vakantie hoort. Oh, wat betreft de jas, die heb ik herontdekt en kan mogelijk de komende dagen mee op vakantie.

2019: In Love Forever-The Whispers (1975)
Een beetje jazzy en een funky soul-groove. Dat is de overeenkomst tussen deze twee singles. Waarbij de jazz in The Whispers door het 'scatten' nog een extra dimensie krijgt. Het is lekkere opgewekte muziek waarbij stil zitten een straf is. Dat past wel bij de vakanties welke doorgaans erg actief zijn. Overdag een eind fietsen, 's avonds een wandelingetje en de volgende dag opnieuw een eind fietsen.

2020: Who Are You Gonna Love-Rozetta Johnson (1971)
De single komt naar verwachting rond het middaguur aan in Uffelte. Dit nummer kende ik een week geleden nog maar net! Ik ben een beetje aan het neuzen op Discogs als ik deze voor een vorstelijke prijs tref bij een dealer. Ik zoek verder en kom erachter dat de single in veel gevallen in een mindere staat is en dat de prijs aan de hoge kant is. Dan zie ik deze bij een Nederlandse verkoper. 'VG+' is een waardebepaling waar ik meestal op jaag en deze heeft als opmerking dat die dichter bij 'Near Mint' is. Ofwel: Bijna nieuw ondanks een x-je op het label. Het heeft ook nog eens het originele hoesje. Ik heb nog nooit een ClinTone-hoesje gezien en ben dus erg benieuwd. Voor de rest heb ik al eens over Rozetta geschreven want ze heeft in 2016 de Week Spot gehad met 'You Better Keep What You Got'. Dat bericht staat bij 27 september 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten