zondag 30 augustus 2020

Eretitel: 'Would I Lie To You'


Gistermiddag zou ik op zichzelf nog wel idee hebben gehad om iets te ondernemen, maar dan verdrink ik in de vele live-streams die uit Berlijn komen. Ik heb twee weken geleden nog serieus getwijfeld. Ik zal dan een keuze moeten maken: Of met vakantie of met een bus mee naar Berlijn. Ik heb dus gekozen voor het eerste en eigenlijk heb ik dat ook wel nodig: Even een paar dagen uit de actualiteit en de nieuwskanalen. Niet dat je echt kan ontsnappen uit de actualiteit want met name Deventer is een verschrikking. Winkelstraatjes welke opeens eenrichtingsverkeer zijn geworden en meer van deze betutteling. Vanmiddag moet ik even naar de winkel in Havelte en plak daar een klein ommetje aan vast op de e-bike. Niets bijzonders, gewoon een stukje door 'de achtertuin'. Het is overigens ook niet helemaal droog en het lokt evenmin aan om ergens te gaan zitten. Nu moest ik eigenlijk nog twee berichten publiceren, maar ik heb mijn plan al gemaakt. Morgenavond doe ik eerst de volgende aflevering van de 'Blauwe Bak Veteranen' en sluit daarna de maand af met de 'Eindstreep'. Door de 'Gele Bak Top 100' komt de 'Eretitel' begin juli even op een zijspoor te staan, maar dat moest nu weer vaste prik gaan worden. De volgende titel op de lijst is 'Would I Lie To You'.

3. Whitesnake (1981)
Deze 'Eretitel' kan ik zo lang of kort maken als ik zelf wil. Als ik dan de keuze heb, hou ik hem het liefste zo kort mogelijk. Ik krijg namelijk wel zin aan mijn bedje. Ik hoef Whitesnake niet opnieuw te beluisteren om het een plek te geven in deze top drie. Het is duidelijk: Dit moet de hekkensluiter worden van deze 'Eretitel'. Ik ben namelijk ook nooit echt kapot geweest van Whitesnake en dus is het de gedoodverfde nummer drie in deze 'Eretitel'.

2. Eurythmics (1985)
Onlangs hoorde ik nog iemand praten over Arrow Classic Rock. Bestaat dat nog? Ja, het schijnt als internetradiostation verder zijn gegaan. Ik weet nog dat de zender een paar jaar geleden in zwaar weer zat en volgens mij niet financieel kon voldoen aan de kosten voor een frequentie. Ik leer Arrow pas kennen tijdens een vakantie in Nederland, het moet 1999 zijn geweest. In 2001 is het domweg mijn favoriete radiostation. De juiste classic rock zonder presentatie maar wel met drie reclameblokken per uur. Tijdens de fietstocht naar Manchester en terug heb ik ook de cassette-walkman mét radio mee en vermaakt Arrow me op de lange stukken in Nederland. Dan ontdek ik ook dat 's nachts het 'beste' van overdag wordt gedraaid en valt me op dat het met enkele artiesten en bands erg eenkennig is. Zo komt Eurythmics een aantal keren voorbij tijdens deze rit met steeds weer 'Would I Lie To You'. Dat maakt dat ik deze verkies boven Whitesnake.

1. Charles & Eddie (1992)
De nummer 1 neemt me terug naar niet echt een florissante tijd in mijn leven. In november en december 1992 doorloop ik een stage bij IJsselmeerbeton in Lemmer. Na twee enerverende stages voelt dit op dag 1 al niet goed aan, maar ik heb geen andere keuze. Het werk bevalt me niet, de collega's zijn een koude douche vergeleken bij het waterschap en ik begin steeds meer in te zien dat ik ab-so-luut niet mijn leven op een kantoor wil slijten. Intussen droom ik van een journalistieke loopbaan. De radio staat de ganse dag op Radio 3 en dus kan ik de hits uit deze tijd dromen. Ik hoor hier voor het eerst The Jayhawks welke ik al eens in een 'Eretitel' heb gehad en meteen een bericht er achteraan heb gegooid. Charles & Eddie zijn ook nieuw in mijn oren. Hoewel ik anno 1992 niet veel op heb met soul verbaas ik me steeds weer over de stemmen van beide heren en hoe fraai ze bij elkaar passen. En anno 2020 mag je ervoor uit komen dat je het een leuke plaat vindt en dus presenteer ik het vandaag als de ultieme 'Would I Lie To You'.

Nog twee 'Eretitels' te gaan uit 2018 en dan kan ik aan de 'Listen Carefully' van 2019 beginnen. Ook al zou ik vandaag stoppen met de rubriek op de radio, hetgeen ik niet van plan ben, dan zou ik nog jaren vooruit kunnen! Volgende week maar eens driemaal 'For Your Love' onder de loep nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten