vrijdag 7 augustus 2020

Week Spot Kwartet: week 32


Het begin van een tropische week als de voorspellingen uitkomen. Gisteren heb ik bezorgd in Nijeveen en daar ben ik morgen opnieuw. Vanmiddag in Meppel, hoewel dat eigenlijk vanochtend had moeten zijn. Met deze temperaturen wil ik nog wel eens eerder beginnen, maar dan breekt het me op dat ik in de nacht 'Afterglow' heb gedaan en ben pas rond het middaguur strijdvaardig. Gelukkig is er niet veel post waardoor ik bijtijds weer thuis ben. Na een hazenslaapje heb ik vanavond nog een eindje gewandeld. Vier jaar in Uffelte en ik ontdek nog steeds nieuwe dingen. Zo ben ik al jaren benieuwd naar de Oude Stroomweg en kom daarbij uit in een klein stukje bos. De volgende keer het fototoestel meenemen want het loopt dood bij het water en dat is zo'n romantisch plekje op zo'n zomeravond! Iemand is zijn of haar t-shirt vergeten. Niet verder zoeken, hij hangt over de leuning van het bankje. Straks mag ik zeven jaar terug in de tijd maar eerst de Week Spots uit de afgelopen vier jaar.

2016: Hey Girl-Ponderosa Twins+One (1971)
In 2016 loopt mijn serie bijna op het einde. Ofwel: Als ik de volgende show voorbereid, komt het erop neer dat ik slechts in één maand in 2012 ga blijven steken gedurende een uitzending en ik kijk niet uit naar deze ervaring. Ponderosa Twins+One is één van de singles van Buydiscorecords welke ik in januari 2012 aanschaf. De plaat staat tegenwoordig, waarschijnlijk sinds de verkiezing tot Week Spot, in de reserve-Blauwe Bak.

2017: This Is The Thanks I Get-Barbara Lynn (1967)
In 2017 geniet ik nog wel van het thema dat ik heb aangewend voor 'Do The 45' in de zomermaanden. Daar mag ik een single uitkiezen welke ik in 2014 heb gekocht en dat wordt Barbara Lynn. Een plaat waarvan ik ten tijde van de aankoop een stevige kater heb. Het is erg moeilijk om de single te vinden in een absolute nieuwstaat en voor redelijk weinig. Deze is al flink aan de prijs als blijkt dat die even beroerd klinkt als de gemiddelde andere exemplaren. De correspondentie met de verkoper schiet ook al niet op. Hij beveelt me aan om een cd-reinigingsvloeistof te gebruiken. Ja ja? Ik sta nog even op het punt om een absolute Minter te kopen (voor een stuk méér), maar achteraf gezien kan ik wel leven met deze conditie. Je hoort ze namelijk zelden beter vanaf vinyl!

2018: I'll Never Fall In Love Again-Charlie Hodges (1971)
Ik heb de afgelopen week lopen twijfelen tussen 1970 en 1971 als thema voor het weekend. Het is 1970 geworden maar dat is achteraf gezien een beetje jammer. Maar liefst twee Week Spots in deze serie uit 1971 en dan heb ik nog niet eens naar de jaren 2012-2015 gekeken. We gaan morgen en zondag dus een halve eeuw terug in de tijd waarbij ik nog even heb getwijfeld om zondag een volledige Nederpop-uitzending te doen. Nee, er zullen wel bovenmatig veel Nederpop-producties aanwezig zijn, maar de keuze is té minimaal voor een complete show. Geen Charlie Hodges in de show van morgen maar er blijft genoeg leuke crossover en deep soul over.

2019: Where Were You-Freddie Scott (1968)
Natuurlijk speelt de Carib-soul al langer voor mij maar een jaar geleden heeft het definitief haar entree gemaakt in de Blauwe Bak. Daarbij past ook deep soul en Southern Soul naadloos en daarvan is Freddie Scott een goed voorbeeld. Het is de ultieme zwijmelmuziek. In een tijd van zonder maatregelen en bij minder hitte samen met je geliefde op de dansvloer te schuifelen. Reken maar dat ik dit nog verder gaat uitbouwen de komende tijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten