vrijdag 7 augustus 2020

Rondom 10: juli 2013

 
En toen was ik iets vergeten? Ik ben een paar maanden geleden begonnen met 'Rondom 10' om nog eens het tienjarig jubileum van Soul-xotica te vieren. Het idee is om iedere maand een jaar op te schuiven totdat we in februari bij 2020 uit komen. Toch kan ik me niet een moment herinneren dat ik heb gedacht aan het publiceren van 'Rondom 10' in de afgelopen maand. En dus presenteer ik jullie een week in augustus de aflevering van juli en volgt de 'Rondom 10' over augustus 2014 over twee weken. Het jaar 2013 gaat bij me de herinnering in als de enige echte zomer van de laatste paar jaren. Buiten een paar fraaie dagen om in april en mei wil de winter eerst van geen wijken weten en ben ik genoodzaakt om op Pinkstermaandag nog de kachel warmer te zetten. Dan breekt juli aan en is het opeens het warmste weer van de wereld. Daar volgt ook augustus op met een weinig veranderend weerbeeld. Ik moet bekennen dat ik soms wel even smacht naar een ietwat koelere dag en een flinke regenbui, maar in juli en augustus mag het ongeremd warm zijn. Ik ga vanavond terug naar de julimaand van 2013.

Ik werk dan nog volop in de sortering en moet mijn overige uren 'aan tafel' doorbrengen van de sociale werkvoorziening. Dit zal overigens het geval blijven tot de zomer van 2014. Tegen die tijd word ik al meer en meer ingezet voor het bezorgen van de post. Bijkomend voordeel is dat mijn werkweek van maandag tot vrijdag strekt. Op zaterdagmiddag doe ik 'Do The 45' en ik start rond deze tijd met 'The Vinyl Countdown' op zondagavond van 9 tot 11.. Het maakt echter dat ik de zondag vrij ben en dan naar hartenlust kan fietsen, hoewel ik toch een beetje bijtijds weer in Nijeveen moet zijn voor de radio. Ik kan me één zondag heel specifiek herinneren. Op zaterdagavond ben ik bij een Steenwijker vriend op de verjaardag geweest en de volgende dag fiets ik een ANWB-route waarvan ik nu even de naam ben vergeten. Ik heb even de dag erbij gezocht op Soul-xotica. De fietstocht komt wel ter sprake maar niet de naam ervan. Enfin, die avond bestel ik nieuwe naalden en schaf een paar 'big wants' aan. Eentje daarvan is 'Questions' van Pat Stallworth dat zal uitgroeien tot méér dan alleen een Blauwe Bak-favoriet. 'When Your Love Is Gone' van The Jackson Sisters stamt van dezelfde avond alsook een 'upgrade' van Tom Clay's 'What The World Needs Now Is Love'. Later deze maand zal ik ook nog 'World That's Not Real' van Gloria Ann Taylor voor een dievenprijsje mee kapen. De laatste keer dat ik naar de waarde heb gekeken, zat deze rond de 150 dollar en dat heb ik uiteraard niet betaald voor de single. 'Hide And Seek' van Lillian Dupree komt later in juli 2013 eveneens binnen handbereik.

Op Soul-xotica ben ik vooral druk met 'Raddraaien' en ook komt de 'Schijf Van 5' nog langs. Wellicht dat 'Raddraaien' ooit nog wel eens een vervolg gaat krijgen, maar de 'Schijf Van 5' is iets uit het verleden. Het is eigenlijk best jammer dat ik bij het 'Raddraaien' meteen naar de geschiedenis van de gekozen plaat ga en niet even laat weten wat ik die dag heb uitgehaald. Er zijn wellicht nog meer memorabele fietstochten geweest gedurende de maand, maar ik heb deze niet als zodanig geregistreerd. De enige andere grote gebeurtenis van juli 2013 is echter eentje om in te lijsten. Mijn moeder wordt 75 jaar en dat gaan we met de hele familie vieren. Mijn broers komen over uit Denemarken. Het begint met koffie en gebak bij mijn zus in IJlst en vervolgens gaan we met de hele familie naar Duinen Zathe in Appelscha. De Deense neefjes zijn dan 11, 10 en 8 jaar oud en dus in een geschikte leeftijd voor een dergelijk uitstapje. Zus gaat met de dochter in een metershoge achtbaan en de rest van de familie aanschouwt het geheel met open mond. Tot voor kort werd het voor onmogelijk gehouden dat een Louwsma ooit in zo'n attractie zou stappen. We zijn immers geen nazaten van de astronaut Jack Lousma.

Het weer is erg typisch op deze vrijdag. Bij aankomst in Appelscha regent het even en de zon komt pas tegen de avond tevoorschijn. Desondanks is het broeierig warm. Mijn neefjes vermaken zich kostelijk met de hoge lange glijbaan en voor ons als ouderen is het even zoeken naar een leuke attractie. Ik ga met moeder in iets dat mij al veel té hoog is. Ik ben blij als ik weer op de grond sta. Dan ontdekt mijn broer het spookhuis. Dat wordt ons toevluchtsoord. Ik geloof dat we allemaal wel tien keer in het spookhuis zijn geweest en kennen op het laatst zelfs de details. Als we bijna op het punt staan om weg te gaan ontdekken we familiegondel. Opnieuw hilariteit ten top. Dan rijden we weer terug naar het ouderlijk huis en maken we portretten in de tuin alvorens de dag wordt afgesloten met een etentje in IJlst. Daar begint tegen de avond de zon te schijnen maar in Steenwijk, zo horen we op het nieuws, staan de straten blank van de regen- en onweersbuien. Nijeveen is ook nat maar hier kan het water wel weg komen. Terwijl je zou verwachten dat hier wel koeler weer op zou moeten volgen, komen we wederom bedrogen uit. Ook augustus zal nog bijzonder zacht blijven. Ik ga dat jaar voor het eerst in drie jaar weer met vakantie. Over twee weken ga ik terug naar de vakantie in Limburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten