zondag 28 oktober 2018

Het zilveren goud: oktober 1993 deel VII



Hart voor de zaak? Ja, ik denk het wel. Ik voel me verantwoordelijk voor post die zaterdag is blijven liggen en dus moet ik vroeg uit de veren om deze brieven te bezorgen. Vandaar dat ik het vanavond alleen bij het laatste deel van 'Het zilveren goud' ga houden. Morgenavond desnoods maar weer een dubbel bericht. Ik heb een zeer luie zondag achter de rug. De kou schrikt me normaliter niet af voor een buitenactiviteit en toch probeer ik thuis en binnen de batterij op te laden voor een volgende hectische week. De 'boodschappen' zijn niet dringend genoeg om naar Havelte te fietsen of te lopen en gewoon een ommetje maken, gaat hem vandaag evenmin worden. Zoals gezegd: Morgen alweer een dag in de frisse lucht met na afloop de sortering en dus kan ik zo'n rustdagje wel gebruiken. Nu dan het laatste deel van 'Het zilveren goud' van oktober 1993. Wegens enorm succes doen we het volgende maand op dezelfde manier.

Als ik naar de lijst van november kijk, twijfel ik even. De eerste paar singles komen uit Leeuwarden en zal ik ten tijde van de cursus hebben gekocht. Toch duurt deze cursus tot en met oktober als ik me niet vergis. Ach, laat ook maar, we houden de lijst zoals ik die vorig jaar heb opgesteld. Het restant van vandaag zijn wederom singles die ik op Het Vliet in Leeuwarden heb gekocht. Nog in dezelfde keer als de vorige twee afleveringen van 'Het zilveren goud'. Er is eentje die niet komt opdagen als ik fluit en dus staan slechts vier singles op de foto. Hier zijn de laatste vijf van deze maand.

1567 Little Queenie-The Rolling Stones (NL, Decca, 1971)
1568 What Is Soul-Rob Hoeke Rhythm And Blues Group (NL, Philips, 1967)
1569 Ya Ya-Shirley (NL, Imperial, 1962)
1570 Reggae Tune-Andy Fairweather-Low (Duitsland, Ariola, 1974)
1571 Something-Shirley Bassey (NL, United Artists, 1970)

Alleen de laatste twee hebben in 1993 fotohoesjes en dat zal zo blijven tot 2018. Rob Hoeke ben ik 'kwijt', maar het zou me niet verbazen dat die nog ergens in een verhuisdoos zit. Verder zijn niet echt bijzonderheden over de bovenstaande singles te noemen en dus blaas ik het verhaaltje uit. 'Het zilveren goud' krijgt zaterdag een vervolg. Ik heb in november 1993 wederom genoeg singles gekocht voor afleveringen op woensdag en zaterdag. In december heb ik gelukkig niet veel zodat ik dan de weekeinden in het teken van de Blauwe Bak Top 100 kan zetten. Komende woensdag de 'Eindstreep' van deze maand in 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten