zondag 14 oktober 2018

Het zilveren goud: oktober 1993 deel IV



Ik geloof dat ik ergens een foutje heb gemaakt in de berekening, maar 'Het zilveren goud' komt niet zo uit als ik dat in gedachten had. Er zijn nu nog 22 singles over. Twee zaterdagen met vijf singles en twee woensdagen met zes singles. Dat laatste is zo gepland want de laatste van de maand is eveneens op woensdag en dan wil ik de 'Eindstreep' doen. Als er nog platen gaan komen deze maand tenminste. Dat ik één zaterdag zonder 'Het zilveren goud' moet, had ik anders in gedachten. Maar goed: Vandaag de volgende vijf singles die ik in oktober 1993 heb gekocht en opnieuw eentje van The Rolling Stones in de gelederen. En dat herinnert me aan het bericht van woensdag...

Ik schrijf dan bij 'It's All Over Now' dat deze blijft hangen en zet het zelfs op papier. 'I told you once and I told you once and I told you once' en zo nog drie uren of wanneer de naald het begeeft. Nu komt in 'It's All Over Now' helemaal geen strofe voor van 'I told you once' en, ja, ik heb me vergist. Dit mankement hoort toe aan 'The Last Time' en dat brengt me eveneens tot de conclusie dat ik die eerste single dan al in zeker zes jaar niet meer heb gezien. Ik heb het waarschijnlijk ook niet gedraaid in een show in tegenstelling tot 'The Last Time'. De lange verhalen hou ik voor woensdag en dus ga ik snel verder met de vijf platen van vandaag.

1550 Go Now-The Moody Blues (UK, Decca, 1964)
1551 Monkey Spanner-Dave & Ansil Collins (US, Big Tree, 1971)
1552 The Last Time-The Rolling Stones (NL, Decca, 1965)
1553 We Can Work It Out-The Beatles (NL, Parlophone, 1965)
1554 Badge-Cream (Duitsland, Polydor, 1969)

Alle vijf singles hebben oorspronkelijk geen fotohoes. The Beatles heb ik naderhand met twee verschillende fotohoesjes: Eentje zwart-wit en de andere met blauwe accenten. Elpees doen niet echt mee in de collectie en het maakt dus feitelijk ook weinig uit dat ik 'Go Now' al verscheidene keren op elpee heb. De eerste single is de Old Gold-heruitgave die ik in juli of augustus heb gekocht. In 2011 vul ik de collectie aan met de Amerikaanse London. Dave & Ansil Collins heb ik eveneens als de Nederlandse Ariola mét fotohoes. The Stones is nauwelijks meer te draaien en zit vooral in de bakken voor de novelty van de 'hanger'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten