woensdag 2 maart 2016

een magere zes?



Eigenlijk zou ik, met uitzondering van een paar 'minder belangrijke' vakken, helemaal niets met een zes als rapportcijfer te maken hebben gehad. Als ik de herseninhoud had gebruikt voor de educatie, dan zou ik wellicht hoger op de ladder zijn geweest, maar gezien ik last heb van hoogtevrees vind ik het uitstekend om met beide benen op de grond te staan. Een 'zes' is op het dieptepunt van mijn schoolcarrière zelfs het hoogst haalbare. In 1990 gok ik erop dat hogere cijfers op de administratieve vakken en de talen me wel naar een volgende klas zullen brengen. Dat de, in mijn ogen, 'minder belangrijke' vakken de overhand hebben, begreep ik toen ook wel. Gelukkig begreep mijn klassenleraar het signaal en heeft me, hakken over de sloot, laten doorgaan naar de examenklas. Eigenlijk is er niets mis met een zes, het is immers voldoende, maar toch vraagt het om méér. En méér krijgen jullie ook, want het is vandaag zes jaar geleden dat ik het eerste bericht heb gepubliceerd.

Een magere zes of een dikke voldoende? Qua discipline een dikke voldoende van mezelf, ook al lijkt het radio-werk het tegenwoordig nog wel eens van Soul-xotica te winnen. Hoe ver ik ook achterop mag raken, ik probeer na het weekend weer de schade in te halen. Dat doe ik met een maximum van twee berichten per dag. Want de weekeinden..., daar gaat het geregeld mis.

Variatie: Een dikke voldoende. 'Singles round-up' en 'Top-zoveel-lijsten' daargelaten, die moeten bij elkaar blijven. Verder probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen. Liever niet meer dan twee keer 'Raddraaien' op rij, ook al schiet het in bepaalde gevallen wel lekker op om een halve week deze serie te doen. De 'Week Spot' is negen-van-de-tien keren op dinsdag hoewel het 'ding' oorspronkelijk op een donderdag is begonnen. Het 'Week Spot kwartet' is de vaste rubriek voor donderdag. 'Van hit naar her' probeer ik zoveel mogelijk op vrijdag of zaterdag te houden. Verder kun je er, geloof ik, niet een klok gelijk zetten op wat er op maandag, woensdag of vrijdag gaat gebeuren.

Promotie: Een magere zes. Bewust... Het gaat me er niet om honderdduizend mensen te bereiken, ik wil alleen de 'juiste' mensen treffen. Ik zou de 'kijkcijfers' flink omhoog kunnen stoten door nu een campagne op Facebook te beginnen en meer van dat alles, maar... ik wil het niet. Ik geloof meer in mond-tot-mond reclame en de kracht van Google bij zoekopdrachten in het Nederlands.

Kwaliteitsverloop van het blog in de afgelopen zes jaar: ...? Dat laat ik aan jullie over. Ik 'bewonder' nog regelmatig de 'kattenbellen' van vóór november 2011, uitgeschreven op mijn mobiele telefoon met ontbrekende knoppen. Toch vind ik het ook heerlijk om een bericht van de 'normale' lengte van vandaag-de-dag te schrijven. Bij al mijn 'projecten' heb ik Soul-xotica ook laten 'dobberen' en zichzelf een concept laten worden. De 'redactie' is al lang naar huis gestuurd en, met name, 'Raddraaien' heeft het blog een waardevolle injectie gegeven. Zonder dat idee weet ik niet of ik de zes had vol gemaakt?

Het mag dan voldoende zijn, toch ga ik het komende jaar eraan werken om er een zeven van te maken. Dat staat per slot van rekening een stuk netter...

En jullie: Vaste lezers, volgers, toevallige passanten... allemaal hartelijk bedankt voor de steun, vriendschap en fijne woorden in de afgelopen zes jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten