zondag 29 mei 2011

Schijf van 5: in maandelijks verband


Blogger had me gisteren bij de neus. Ik meende dat na 8 uur 's ochtends op Blogger de nieuwe dag aanbrak, maar dat blijkt een uur later. En dus publiceerde ik op zaterdag, maar rekende Blogger het tot vrijdag. Maar dan vandaag... Ik had het me niet gemakkelijk gemaakt. Titels met maanden genoeg, maar of ze ook Schijfwaardig zijn? Ik wilde 'November Rain' niet afzeiken. Goeie gitaarsolo, maar dat drama van acht minuten vooraf?

Het is een hoop tweede keus, ook in deze Schijf. Op vijf zet ik dan 'August October' van Robin Gibb (1970). Ik schreef al eerder dat de solo-singles perfect aangeven hoe de rolverdeling binnen The Bee Gees in elkaar steekt. Met dat verschil dat er geen twee tegenstemmen kunnen zijn. Als nummer van The Bee Gees had het niet veel gedaan...

Als straks de examens voorbij zijn, gaat er op het schoolplein een gejuich op? Je zal maar heimelijk verliefd zijn op iemand die je vervolgens een paar maanden niet ziet. In Amerika in de jaren vijftig en zestig een favoriet onderwerp voor een geheide hitsingle. Uit het brede aanbod kies ik 'It Might As Well Have Rained Until September' van Carole King uit 1962.

Op 3 staat een groep met zangeres en album dat ik al vaker lof heb toegezwaaid: 'The May Song' van The Gathering (1997).

De verbinding is hopeloos en wil toch graag publiceren. Op 2 staat 'One Morning In May' van Sundown uit 1976. Bovenaan staat 'July Morning' van Uriah Heep, het prijsnummer van de elpee 'Look At Yourself' uit 1971. De volgende keer weer wat langer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten