dinsdag 24 mei 2011

20 Years Ago Today: 341-348


Exact een jaar geleden, op Pinkstermaandag, stond Colin hier ook. Omdat ik moeilijk iets ná 'Caroline Goodbye' kan draaien, gaf ik hem toen het laatste woord, zodat ik in een paar dagen het noordelijke deel van de NAP kon fietsen. Dat ik hem precies 19 jaar ervoor had gekocht, realiseerde ik me gisteren pas! Of Leeuwarden nog steeds leuk is? Op het gebied van oud vinyl is de Friese hoofdstad inmiddels ingehaald door Zwolle. Zoals dit bericht aantoont, kon je je in 1991 een vrijdagmiddag kostelijk vermaken!

Vraag anno 2011 iemand naar de Bierkade en je krijgt een verbaasd gezicht. Niemand lijkt te weten dat het trapje af op de Schrans, praktisch in de gracht, een eigen straatnaam heeft. Nu zit er een kledingwinkel, ooit zat er 'Downstairs'. Die verhuisde nog twee keer tot de leegverkoop in 2002. Hij wordt deze middag niet rijk van mij. Ik koop er 'Don't Wanna Live Inside Myself' van The Bee Gees en 'It's The Same Old Song' van The Weathermen.

Dan 'Deja Vu' of 'v/h 't Keldertje'. Die houdt al jaren leegverkoop totdat zich een koper voor het pand gaat melden. Toen deed hij grotendeels aan eenheidsprijzen. Singles waren fl. 3,50. Vandaag kaap ik 'Ride My See Saw' van The Moody Blues en 'Blue Guitar' van Justin Hayward & John Lodge. Inderdaad, die van...?

De Melomaan speelde in de jaren tachtig een pioniersrol. Het kan best eens de eerste platenverzamelaarswinkel van het noorden zijn geweest! Halverwege de jaren negentig sluit hij de zaak en duikt helemaal in de platenbeurzen. In 1993 deed hij iets nieuws: Hij verkocht tweedehands cd's!

'Rainsun Song' van Mayflower slaapt er al jaren, voor fl. 1,50 is hij blijkbaar nog té duur? Ik koop hem en heb er veel plezier van. 'Feelin' Stronger Everyday' van Chicago kent een opleving, heeft met de inbeslagname van Radio Caroline te maken, en voor fl. 3,50 'scoor' ik de Amerikaanse persing.

Sneek had al eens 'The Fonz', werd daarna Jaarsma Jukeboxen en verkocht daarna de hele handel. Een deel belandde in Leeuwarden. Daar vind ik 'Driftwood' van de Moodies en Colin Blunstone. In het laatste geval ging het me toen om de b-kant. 'Caroline Goodbye' ontdekte ik deze eeuw pas!

Of antiquariaat Auke Postma nog platen heeft? Of Deja Vu al dicht is? Wel hebben we inmiddels King Kong voor nieuw vinyl. En mogen we Poort niet vergeten: hét adres voor de allerbeste klassieke muziek-cd's! Maar het geeft inmiddels geen reden meer om er een eind voor te reizen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten