woensdag 18 mei 2011

alternatief voor schaapjes tellen


Ik zou met alle liefde mijn huidige werksituatie willen uitleggen. Het zou dan echter een langer bericht worden dan gebruikelijk en waarschijnlijk begrijpen jullie het dan nog steeds niet. En dan ik ook niemand kwalijk nemen! Het is een uiterst ongebruikelijke situatie, gebaseerd op afspraken tussen mijn ex-werkgever, Sociale Dienst en UWV. Het ontbreken van geld heeft me de afgelopen maanden al vaak tot wanhoop gedreven, maar het toppunt was een actie van mijn ex-werkgever. Ik zat al weken tegen het plafond, gisteren ging ik er door heen!

Slapen werd dus ook helemaal niks. Ik zocht een uitlaatklep voor mijn frustraties en bedacht een fietstocht. Ik had vanmiddag om drie uur een afspraak met de psycholoog en vóór die tijd moest ik van mezelf bij kringloopbedrijf De Groene Cirkel in Rouveen zijn geweest. Ik vertrek even na zeven uur na twee potten koffie en een reep chocola, wegens gebrek aan brood in mijn huis.

Dat voelt niet fijn! Bovendien zoekt de Nokia uit de 242 liedjes de meest slaapverwekkende uit. Een pakje drinkontbijt en een broodje verder, voel ik me een stuk meer mans. Dan zet ik koers naar het Staphorster Bos. Ik ben hier al twee jaar niet meer geweest. Je waant jezelf op De Veluwe. Ik ontdekte het gebied als de kortste route naar De Hondenkoekjesfabriek in Nieuwleusen, het impro-noisetheater van het noorden. Twee jaar geleden was het een kattenstapje vanaf de Paaz en ik heb daar dankbaar gebruik van gemaakt. Na nog een broodje op een bankje koers ik naar Rouveen. Even naar tien uur ben ik bij De Groene Cirkel.

Bij een bezoek in 2003 vond ik hier de originele Jamaicaanse 'white label' van 'The Train Is Coming' van Ken Boothe uit 1966, vandaag is 'funk time'. Ik heb de vangst nog niet beluisterd, maar Black Heat ziet er fijn uit. En dan Apollo's Wing, een Nederpop-single uit 1972 met als bonus een zwartwit-ansicht van de groep. Ze zijn 75 cent per stuk en er worden geen deals gesloten.

Na het afrekenen tref ik Paula. Zij had in 2008 een jaar lang een winkel in Meppel en ik deed groot boodschappen bij haar uit de drieduizend singles en héél veel northern soul. Ik fiets 'het gebed zonder einde' af, de Oude Rijksstraatweg, een acht kilometers lange martelbaan van klinkers door Rouveen en Staphorst. Even na elven ben ik weer in Meppel. Is het waar? Ja! Voor het eerst in twee maanden sta ik in de plus. Ik vier het met een boerenomelet en koffie op het terras van De Kansel.

Action heeft niet de gewenste thermoskan, dus kan ik verder kringlopen. Bij De Kring duik ik weer meteen in de kleding. Zusje wordt getrakteerd op topje, bloesje en colbertjasje, terwijl de platenkrasser zich door 350 singles worstelt. De gekochte Nederlandstalige dingen zijn kadootjes op de Golden Beat Years-forummeeting en ik geloof dat ik Joe Simon dubbel heb, dus zou singlehoesjes.nl binnenkort 11 hoesjes van hem kunnen hebben. Over de cd van Petra zeg ik even niks. Die doen we morgen!

Ik sluit de kringloop af bij de zaak waar ik zaterdag ook was. De singles die toen eruit gegooid had, zijn alsnog mee gegaan. Om twee uur ben ik in Steenwijk. Zeven uren en ongeveer zeventig kilometer gefietst. Moe, maar voldaan!

* After Tea- Snowflakes On Amsterdam
* Anca's- Stop Een Tijger In Je Tank
* Apollo's Wing- Together
* Marc Aryan- Un Jour
* Black Heat- Street Of Tears
* Chi Lites- You Got To Be The One
* Eye To Eye- Am I Normal
* Guru Josh- Infinity
* Emmylou Harris- Together Again
* George Harrison- Ding Dong
* Hi Lo's- One Note Samba
* Icehouse- I Can't Help Myself
* Instant Funk- The Funk Is On
* Jefferson Airplane- White Rabbit
* Elton John- Daniel
* Johnny Jordaan- Kerstmis In De Jordaan
* Peggy Lee- Fever
* Alannah Myles- Love Is
* New Vaudeville Band- Peek A Boo
* Lynsey De Paul- Ooh I Do
* Players Association- Turn The Music Up
* Pony Tails- Born Too Late
* Elvis Presley- King Creole
* Sandra (Reemer)- De Herdertjes Lagen Bij Nachte
* Joe Simon- Music In My Bones
* Thérèse Steinmetz- Het Meisje Van Josef Is Tot Z'n Grote Spijt Regelmatig Met De Muziek Mee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten