donderdag 5 mei 2011

20 Years Ago Today: 325-327


Hoezo Bevrijdingsdag? Ik ben al een paar maanden in een strijd verwikkeld met ex-werkgever, Sociale Dienst en UWV. Wat aanvankelijk een schitterend plan leek, blijkt totaal niet goed georganiseerd te zijn en hang ik sinds half maart van leningen aan mekaar vast. Morgen een spoedbetaling doen aan Hi zodat ik na dinsdag gewoon kan blijven schrijven. Hulde aan Neckermann! Zij tonen begrip voor de situatie en geven me de tijd. Te hopen dat Electrabel net zo coulant is, hoewel ze in de brief verzochten per ommegaande te betalen.

Soul-xotica is meestal een uitlaatklep voor muziek, maar ik ontkom er even niet aan dit te noemen. Het gedonder drukt dermate zwaar op mijn gemoedstoestand dat ik momenteel weer een crisis door maak. Dit kan wel eens weerslag hebben op Soul-xotica, hoewel... Het geeft op zijn minst een beetje kleur aan mijn bestaan...

Gisteren, maar dan twintig jaar geleden, kocht ik dus twee elpees en drie singles op een vrijmarkt in Sneek. Die andere LP was 'Good Vibrations' van The Beach Boys, een uitgave van het budget-label Emidisc uit 1971. Vandaag dus de singles.

Twee van de drie zijn oude bekenden. Nummer 325 is The Lovin' Spoonful. Ik had het hoesje al in juli van singlehoesjes.nl gehaald, maar het kwam er niet van en dus zat die in oktober in De Opruiming. Zélf kocht ik 'She Is Still A Mystery' in de Amerikaanse fotohoes met een kleurig kiekje van de jongens in een park. De nieuwsgierige voorbijganger werd 'en passant' vereeuwigd. Hij kijkt op de achtergrond over de schouders mee.

Nummer 326 was al fotomodel bij een Schijf van 5 in januari, eentje over de dag van morgen. Het is 'Tomorrow Tomorrow' van The Bee Gees. Bij Spooky Tooth had ik het al over gezellige kraakjes. Ik heb deze van The Bee Gees ook al enkele keren in een betere staat, toch gaat er niets boven dit knisperende haardvuurtje. Je hoort het plezier er in terug. Nooit wegdoen dus!

Dan tenslotte 327. Dezelfde groep als gisteren met opnieuw een licht gewijzigde bezetting. Toetsenist Mike Pinder was vervangen door Patrick Moraz. Het tweede album waarop die mee deed, heette 'The Present' en verscheen in 1983. The Moody Blues was toen één van die groepen die met kunstgrepen trachtte niet uit de gratie te vallen. Een prettig melodieus synthpopnummer als 'Blue World' moest hen in de Top 40 brengen, maar dat mislukte. Geen slechte single, maar wel een 'vuller' voor de Moodies-collectie.

En wat gaan we moeder zondag geven? Ik heb al een fles Moebius klaar staan. En BZN vinden moeders altijd fijn, maar of dat geldt voor dit nummer? Ofwel, spuw maar suggesties voor titels met 'mama', 'mother' of iets in die trant!

1 opmerking: