zaterdag 14 mei 2011

ben je single of wil je een koekje?


Nee, op Soul-xotica doen we niet aan 'breaking news'. Liever kijken we terug, ook al had ik het eerste onderwerp van vandaag veel eerder gebracht. Dan had iedereen, van Hammerum tot Leiden, nu in de feesttent van Ruinerwold gestaan. Daar speelt Titt'n op dit moment hun novelty-hit 'Ben Je Geil Of Wil Je Een Koekje' uit 1999. Een eenmalig reünieconcert. Het is te hopen dat ze zich daaraan houden! Maar wat ze nu precies met de 'originele bezetting' noemen. Toen het een hit werd, stapten twee originele leden op. Een lolletje was hun best, maar om hier nu je leven lang aan herinnerd te worden?

Ik zag de poster vanmiddag in Ruinerwold hangen. Op zich had dit het eerste deel van 'roemen op oude teer' kunnen worden, een serie die volop in voorbereiding is, maar meer dan hun verkrachting van 'Should I Stay Or Should I Go' van The Clash ken ik niet van Titt'n. Ik was eerst naar Meppel geweest. Boodschapjes doen.

Ik blik meerdere malen in de week terug op de singles die ik in 1991 kocht. Betekent dit dat de collectie anno 2011 tot een halt is gekomen? Nee hoor, alleen is mijn financiële situatie de afgelopen maanden penibel geweest. Maar vanmiddag mocht ik weer even bij één van de twee kringloopwinkels in Meppel. In 'kold an de knijen' (ik gok februari) kocht ik daar bijvoorbeeld 'Hey Joe' van The Jimi Hendrix Experience, een betere 'Real Cool World' van Greatest Show On Earth en 'Down Man' van Brainbox. Nu lagen er een paar extra hoesloze singles uit dezelfde collectie. Mocht ik die eerder voor 50 cent, nu waren ze allemaal een euro en 'no offers'. Dus moest ik kritisch zijn. Alleen UK en Hildegard Knef hebben fotohoezen.

Ik kwam eigenlijk voor iets anders, maar dat vergat ik. Ik moest bovendien ook nog eens naar De Kring en liep ik in de Action de thermoskannen voorbij. En dus verwacht ik binnenkort weer even op de fiets te stappen en naar Meppel te gaan.

De vangst van vanmiddag:
* Brainbox- The Smile
* Boudewijn De Groot- Aeneas Nu
* Jay Jays- Bald Headed Woman
* King Curtis- Memphis Soul Stew
* Hildegard Knef- Macky Messer
* UK- Rendez Vous 6:02

Geen opmerkingen:

Een reactie posten