woensdag 12 mei 2010

ploaties drooien


De fans van afgelopen zaterdag hebben net zo lang doorgezeurd, dat Klaas van 'T Pandje gisteren vroeg of ik Hemelvaartsdag wilde draaien. Even kort overleg met het management, want ik heb zaterdag ook een optreden. Muzikaal liggen die twee behoorlijk uit elkaar, maar Gerrit gaf toestemming en nu is Soul-X de klos! En wordt me zaterdag ook niet eenvoudig gemaakt...

Morgen om vier uur leg ik de eerste plaat op. Waarschijnlijk is dat 'Francine' van Les Newstars, gevolgd door 'Green Onions' van Shake Keane en 'Cloud Nine' van Winston G. Want ik ga even heerlijk misbruik maken van het feit dat Carla de eerste twee uren achter de bar staat. Tijdens haar diensten is ze kritisch qua muziek en omzeilt de afgezaagde rockklassiekers. En dus ga ik Steenwijk een portie northern soul, funk, exotica en veelal sixties in de kont proppen.

Vanaf zes uur neemt Klaas de bar over en kunnen de rock- en discoplaten uit de kast. Als iedereen dronken is, kunnen we weer goeie muziek draaien. Hoe hou je het vol? Zo nu en dan drie minuten egotrippen, even een verwenmoment voor jezelf!

Zaterdag ga ik een optreden van de Johnny Cash-coverband Boys Named Sue omlijsten. De Steenwijker Express belooft dat DJ Soul-X country, gospel en rockklassiekers gaat draaien. Ojee, ik wilde funk gaan doen. Johnny Cash en funk? Juist! Je moet grenzen opzoeken.

Maar nu krijg ik toch wel trek om The Four Bailes Brothers te draaien, maar waar staat dat kreng? Is echte redneck-gospel met jankende pedalsteel. Kon wel eens een verrassende avond worden! Vanaf 20.00 uur in De Buze in Steenwijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten