zondag 16 mei 2010

le-gen-da-risch!!!


Zo! Een avondje draaien in een woord samengevat. Einde posting? Had gekund, maar ik zal het toch even toelichten. Was ik niet geheel enthousiast en positief over het optreden in 'T Pandje, gisteravond was om door een ringetje te halen. Het persbericht had country, gospel en Americana van mijner zijde beloofd, tot mijn verrassing bleek ik het ook nog te hebben! Ik werd vergezeld door 250 elpees, 70 singles en acht (niet-gebruikte) cd's.

Boys Named Sue. Onthoudt die naam! Als ze ergens in de buurt spelen en je kan alle facetten van Johnny Cash' carriére waarderen, dan is dat een must. Helaas niet altijd met zo'n goede deejay als zaterdag...

Ach, vooruit, Gerrit is best een beetje trots op Soul-X. Voor iemand die nogal gemengde gevoelens heeft bij kuntrie, heeft hij zich kranig gehouden. Keurig netjes Emmylou Harris gedraaid, terwijl hij anders jeuk aan zijn tenen krijgt van haar stem. Twee miskopen gedraaid (Kathleen Edwards en Detroit Cobras, het laatste hoort rock'n roll te zijn, maar dan is BZN punkrock). Eén van de weinige nummers waar ik dikwijls lol aan beleef is 'Keep On Pushin' van Country Gazette. Het was donderdag mijn derde plaat en gisteren tweemaal gedraaid.

Zoals beloofd 'Light In The Sky' van die verschrikkelijke Four Bailes Brothers. Na afloop veelal rock (Doobies, Steef Molenaar, Trom Petty & The Heartbreakers), beetje eigenwijs ('Apricot Brandy' van Rhinoceros en 'Ik Bedoel 'T Altijd Goed' van ZZ & De Maskers) en daarna kreeg ik een dansvloer met 'Red River Rock' van Johnny & The Hurricanes, 'Surfin' Bird' van Trashmen, 'Memphis' van Lonnie Mack en 'Such A Night' van Elvis. Even suggestief doen met 'I'm Going Home' in die felle originele 1969-opname van Ten Years After, want de bar was al dicht, maar zelfs Roy Orbison lukte het niet met 'Goodnight' de mensen naar buiten te krijgen. De laatste single, een Libanees ding waar ik al een jaar verslingerd aan ben, heeft een duidelijke boodschap: Swingen naar de shoarma!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten