woensdag 5 mei 2010

geeft ons heden...


Ben ik zeker de afgelopen dagen glad vergeten hier en op het Steenen Tijdperk te melden dat de vangst van zaterdag ook drie singles van Les Baroques bevatte. Eigenlijk had ik daar al twee van, maar ben er niet minder blij om! 'Such A Cad' in fotohoes, 'I Know' zonder en even afgedraaid als mijn andere exemplaar. En dan 'Bottle Party' in fotohoes, welke in het geheel ontbrak. Ik maak een dansje als ik zie dat de flip 'Bread' heet en aan de songschrijvers-credits te zien dezelfde als Bobby Hebb moet zijn.

Ik moet toegeven dat ik helemaal nix met 'Sunny' heb. Niet van Boney M, niet van Cher, niet van Georgie Fame, maar ook niet van Bobby Hebb. Maar de laatste is één van die grote jaren zestig-hits die tot voor kort in de collectie ontbrak. Vorig jaar juni trof ik een fraai exemplaar aan in Utrecht, twee eurootjes, maar je kan niet alles hebben, dus zonder het mooie fotohoesje.

Op datzelfde adres kocht ik ook 'Working On A Tsjing Tsjang' van Les Baroques. En zo zijn we weer bij 'Bottle Party'. Hun uitvoering van 'Bread' is een teleurstelling. Nu ben ik nooit echt een fan van Michel Van Dijk geweest, hij stopt teveel gimmicks in zijn zang. 'Bread' klinkt ongemeend nonchalant. Bovendien is de 'groove' van Bobby Hebb helemaal verwaterd!

Zoals ik gisteren schreef: Een single heeft twee kanten. En sinds een paar jaar draai ik ook b-kanten, op zoek naar nieuwe dijenkletsers. En die vond ik bij Bobby Hebb! 'Bread' is een wat merkwaardig nummer. Geen '100 miles per hour', maar toch vlot genoeg om boven het maaiveld uit te komen. En die blazers na het eerste refrein?

Die klinken als 'Last Night' van The Mar-Keys. Horen we daar op de achtergrond ook heel licht het orgeltje, of is dat slechts bedrog? Het is mijn favoriet geworden als eerste plaat in de ochtend. Mokje Douwe voor me, oorwarmers op en dan ontwaken met Bobby en alles wat daarna volgt. Zelden vergeet ik te ontbijten, maar ja, geen dubbeldonker volkoren dat op kan tegen het kadetje van Bobby Hebb!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten