vrijdag 21 mei 2010

ons plaatje!


Woensdag 15 augustus 2007. ,,Wilt ge een bloemeke kopen. Kunt ge het goed maken met uwen madam". Ik heb het niet zo snel gerealiseerd, maar het is moederdag in België. ,,Ik hoef niks goed te maken met haar. Zij moet het goed maken met mij". Ze is dan dermate geliefd op de camping, ze kennen ons als 'Belle En Het Beest', dat een andere gast een boeket voor haar koopt. Ze noemen mij een 'beuzak'. Anderen betreuren het. ,,Jullie waren zo'n leuk koppel".

Een paar apart, ja! We kenden elkaar zeer oppervlakkig van het stappersleven in Steenwijk. En zo gingen we een week op fietsvakantie naar België, ondermeer om The Pogues op de Lokerse Feesten te zien. Samen in een tentje. Romantisch? Breek me de bek niet open!

Het was niet een en al kommer en kwel, hoewel het niet veel scheelde. Zelf krijg ik nog steeds kippevel bij de gedachte aan de eerste zaterdag. En ben ik uit mijn plaat gegaan bij The Pogues. Zij ergerde zich kapot aan de dronken zanger... De climax had plaatsgevonden op dinsdagavond. Er was veel drank voorbij gekomen. Ook wist ik iets niet van haar, maar ik betwijfel of het verschil had gemaakt. Ik was er klaar mee!

En zo fietste ik solistisch naar de camping en liet haar alleen op de markt in Sint-Niklaas. Ze arriveerde ruim een uur later, compleet verregend. Net goed! Gerstekot was getuige van onze ruzie en begreep er niks van. De volgende ochtend drinken we een 'tas' koffie in de kantine. We zijn 'on speaking terms', maar daar is ook alles mee gezegd.

Het is erg gelukkig voor ons tweeën dat Willemijn even wordt opgenomen in de moederdag-activiteiten. Ik reorganiseer mijn bovenkamer met een fietstochtje, terwijl zij in de watten wordt gelegd met taart en chocola. Als ik terugkom op de camping neem ik een kijkje in de kantine.

Een vrouwelijke gast heeft een cd meegebracht die op 'repeat' staat. Iedere keer als 'Tell Her Johnny Said Goodbye' voorbij komt, zingt ze luidkeels mee met de tranen in de ogen. Mijntje en ik toosten met een 'bolleke'. Hoewel het moment tenenkrommend was, is dit onze vakantieplaat.

Eind goed, al goed? Gelukkig wel! We hebben elkaar van haver tot gort leren kennen in die week en zijn nu hartsvriendinnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten