maandag 17 mei 2010

it was 11 years ago today...


Hoezo toevallig? Ik kom in mijn schuur een tas met allerhande souvenirs tegen, waaronder enkele cassettebandjes. En laat mij nu net een paar weken geleden voor een euro een walkman hebben gekocht. Ik vis een bandje eruit. 'Mixed' staat op de ene kant. 'Mon 17/5/99' op de andere. Meteen walkman erbij gepakt en een paar liedjes beluisterd. Memories are made of this!

Twee-en-een-halve week geleden kreeg ik het inzicht dat me had verlost uit een maandenlange depressie. 'Dwaal niet rond in je verleden, maar gebruik het als ervaring', was dat inzicht. En er was veel veranderd sindsdien. Ik had alle diggelwerk uit het winkeltje aan Manchester Road gegooid en het omgetoverd tot een boeken- en platenparadijs. Met vijf-voor-een-pond was ik de goedkoopste, het Rode Kruis in Stalybridge daargelaten. Daar kocht ik ook platen in...

Ik was een en al hippie! Mijn haar was eindelijk weer lang gegroeid. Favoriete outfit: Strakke zwarte broek van satijn met luid overhemd erop en met 'size 14' Zwitserse legerkisten. Lange wandelingen, al dan niet met de gemeenschappelijke hond Sadie, en pints John Smith's wegtikken in de Tollemache Arms, mijn stampub in Mossley.

Het regent herinneringen. De enige 'after hours' die ik in de Tollemache meemaakte, waarna ik met bezopen hoofd het Huddersfield Canal inliep. Met Trevor in werktijd naar een vriendin om een kast te bezorgen. Terwijl ik de Yorkshire Terrier van de dame uitliet, ging Trevor met haar tussen de lakens. Terug op de zaak: ja, verschrikkelijk, we hebben uren in de file gestaan!

De muziek die erbij hoort: Catatonia. Ik ben dan 'fan' van deze Welshe rockband van Cerys Matthews. Het bandje opent met 'Mulder And Scully', een hit uit vroeg 1998. Het bandje is huisvlijt gemaakt met de Marantz. Zittend in mijn kamer met uitzicht op Micklehurst en daarachter de heuveltoppen van de Pennine Way. Als ik heel even terug mocht.....?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten