woensdag 22 mei 2024

Singles round-up: mei 11 (de 'dubbele' singles)


Goed beschouwd gaat het mooi op volgorde. Vanavond rond ik de singles af van afgelopen zondag en de partij van Mark kan elk moment binnenkomen. Behalve dat ik daaruit een Week Spot wil kiezen, zullen deze tot na het weekend moeten wachten zoals het lijkt. Ik zal deze week immers ook met de 'Symfonie van het leven' moeten beginnen. Moeten? Nou ja, in ieder geval wel om het plan uit te voeren. Dat leg ik in het bericht zélf uit. Omdat ik toch stiekem erop hoop dat de singles van Mark morgen of vrijdag gaan arriveren, wil ik eerst de partij singles van Ruinen afronden met vandaag de dubbele singles. De apparatuur mag aan want ik moet een paar even beluisteren om tot een conclusie te komen en bovendien zitten er een aantal platen bij die ik heel graag even wil draaien. Koptelefoon op en gaan met die banaan!

* Allan Clarke- Slipstream (UK, Elektra, 1980)
* Jimmy Cliff- Wonderful World Beautiful People (NL, Island, 1969)
* The Flowerpot Men- Let's Go To San Francisco (UK, Old Gold, 1967, re: 1978)
Binnen de eerste 1000 singles (of daaromtrent) in de kaartenbakken heb ik een bepaalde 'traditie'. Het valt me op in de jaren 1990 en 1991 dat ik per iedere honderd tenminste één single heb van The Hollies. Dat wordt op een gegeven ogenblik een sport en dan is het december 1991. Ik loop tegen nummer 600 aan en heb in de afgelopen 100 geen single van The Hollies. Qua platen ben ik overgeleverd aan Sunrise. Wat gaan we doen? Welnu, Sunrise heeft de Duitse persing liggen van 'Slipstream' van Allan Clarke en omdat hij de zanger is van The Hollies kan ik het zo oplossen. Waarvan akte. Het is in mijn herinnering een boutnummer en uitgerekend deze single kom ik zondag tweemaal tegen als Engelse persing. Anno 2024 een snelle conclusie. Het is een teleurstelling als je een fijne jaren zestig-single verwacht van The Hollies, maar 'Slipstream' is op zichzelf geen slechte poprock. Ik besluit de platen alleen te tellen en verder niet uit te schiften en Jimmy Cliff is min of meer per ongeluk meegekomen. Ik heb hem al met fotohoes en deze ziet er flink gehavend uit. Fraai voor aan de muur! The Flowerpot Men heeft een zwartwit kopie van het fotohoesje. Alhoewel? Op 45cat kan ik hem niet vinden maar Discogs bewijst mijn vermoeden: Het is de Franse fotohoes. De single zélf is een Old Gold met gewoon de 3.35 minuten van de a-kant en 'Sweet Baby Jane' als de b-kant.

* The Fortunes- Here It Comes Again (UK, Decca, 1965)
* Heathermae- Keep On Dancin' (NL, Atlantic, 1976)
* Rob Hoeke R&B Group- Margio (NL, Philips, 1966)
* Rob Hoeke R&B Group: Lying In The Grass (NL, Philips, 1968)
Ah! Geweldig! Ik hoef op zichzelf niet lang te twijfelen bij de Engelse 'Here It Comes Again' voor deze prijs maar toch vermoed ik dat ik de Engelse persing reeds heb. Nee dus! Alleen de Nederlandse. Van 'You've Got Your Troubles' heb ik zowel de Nederlandse als de Engelse. Heathermae is een aanvulling. De single van zondag oogt minder 'mishandeld' dan mijn oude exemplaar en dus mag deze in de Blauwe Bak en gaat de andere in de jaren zeventig. 'Margio' van Rob Hoeke zou ik in principe ergens moeten hebben maar ik heb de single al zeker in geen vijftien jaar meer gezien. Ik heb hem daar met het fotohoesje. Voorlopig ben ik in ieder geval blij dat ik hem opnieuw kan draaien want het blijft een knalnummer. 'Lying In The Grass' heb ik nu inmiddels drie keer maar kan deze plaat nooit laten liggen.

* Tom Jones- A Minute Of Your Time (Spanje, Decca, 1968)
* David McWilliams- This Side Of Heaven (Frankrijk, Major Minor, 1968)
* The Rattles- The Witch (Duitsland, Fontana, 1970)
Ik heb Tom Jones al ergens uitgescholden voor een Franse persing. Ik had wellicht even beter moeten kijken. De single komt in een behoorlijk afwijkend fotohoesje. Ik heb de single reeds in de Nederlandse uitdossing. Dan David McWilliams. Mijn allereerste 'This Side Of Heaven' is altijd al 'kapot' geweest en een upgrade uit 2020 heeft me onlangs nog eens een naald gekost. Is driemaal scheepsrecht? Hij is recht en dat is een goed begin. Hopelijk gaat een schoonmaakbeurt de kwaliteit opkrikken want het vinyl voelt alsof de vorige eigenaar hem in de tuin heeft begraven. The Rattles ben ik de afgelopen jaren al vaker tegengekomen met fotohoes maar nu toch eens aangeschaft. Het bevat ook nog eens de songtekst!

* Barry Ryan- Eloise (UK, Polydor, 1968, re: 1976)
* Skylark- Wildflower (NL, Capitol, 1972)
* Slade- In For A Penny (NL, Polydor, 1975)
* Hurricane Smith- My Mother Was Her Name (NL, Columbia, 1972)
Barry Ryan mag mee omdat het de Engelse persing is. Skylark heeft ooit heel hoog op mijn verlanglijstje gestaan om mijn oude te vervangen. Ik betwijfel of dit een echte upgrade is of dat deze de kraakjes net even op andere plekken heeft zitten. Slade heb ik al in de Scandinavische persing, de Nederlandse is een fraai extraatje. Dat geldt ook voor Hurricane Smith omdat de andere een Belgische persing is met afwijkende fotohoes. Het is overigens een gok of ik deze al heb of niet want dat weet ik niet helemaal zeker als ik de plaat in handen hou.

* The Supremes- I Hear A Symphony (NL, Tamla Motown, 1965)
* The Tremeloes- Me And My Life (Duitsland, CBS, 1970)
* Stevie Wonder- Superstition (UK, Tamla Motown, 1972)
The Supremes heb ik in de Amerikaanse uitdossing in de Blauwe Bak zitten vanwege de b-kant: 'Who Could Ever Doubt My Love'. De a-kant van die single is compleet geruïneerd vanwege het styreen. The Tremeloes heb ik reeds in de Nederlandse persing, deze Duitse is een extraatje. Stevie Wonder hoeft van mij op zichzelf niet beslist in de Blauwe Bak maar omdat het de Engelse persing is, mag hij plaats nemen in de desbetreffende bak. Ik heb overigens de Amerikaanse persing gewoon in de jaren zeventig zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten