zondag 1 september 2024

Week Spot Kwartet: week 35


Er is thuis nog voldoende werk te verzetten voordat ik aan de fietstocht begin. Ik denk dat ik later vandaag een laatste krabbeltje ga doen ter voorlopig afscheid en dit in het kader van de Week Spot doe. De groep die deze week de Week Spot mag hebben, heeft deze eer reeds in 2017 gehad en wordt een verhaaltje over het wel en wee een herhaling van zetten. Het Week Spot Kwartet hou ik liever ook synchroon met de betreffende weken en zo trap ik deze maand af met een kwartetje. Met zowaar ook nog vakantieherinneringen van 2020 en 2023 dus blijf ik in de stemming van de afgelopen weken. Voor wie het gemist heeft: Ik ga morgen voor een paar dagen op de fiets naar Duitsland en zal donderdag weer terugkeren met de nodige foto's en verhaaltjes over de perikelen aldaar. Nu dan eerst de vier Week Spots uit het verleden.

2020: Love Stormy Weather - Melvin Brown & James Matthews (1976)
In de eerste plaats is dit mijn acceptatie met betrekking tot het Izipho Soul-label. Ik heb deze release destijds (2017) gemist maar ben meteen smoorverliefd op het nummer. Vanaf dit moment ga ik Izipho goed in de gaten houden en bestel ik inmiddels iedere scheet op het label zonder het eerst te beluisteren. Met Izipho Soul kun je gewoon niet mis grijpen! Terug naar week 35 in 2020. Dat is de week dat ik een paar nachten doorbreng in Warnsveld. Het is eerst nog een plannetje om met de tent naar Ruinen te gaan. De camping is ongeveer tien kilometer van mijn voordeur. Dat heeft van alles te maken met de heersende paniek in de wereld. Stel dat er moeilijk wordt gedaan over het gebruik van het sanitair? Dan kan ik altijd nog thuis douchen. Dan wordt er storm voorspeld en moet ik het idee afblazen. Omdat ik weg wil, hang ik rond op het internet en speur naar een b&b in de buurt van Deventer. Zo vind ik Warnsveld. Het weekend erna doe ik mijn laatste 'Vinyl Summer Spirit' en deze staat in het teken van 1976. De zaterdag dreigt even niet door te gaan als ik erg 'last minute' een aanbod krijg om met iemand mee te rijden naar Berlijn. Daar is die zaterdag een grote demonstratie welke ik vooral via livestreams volg. Ik heb gedurende deze vakantie eigenlijk alleen maar profijt gehad van de storm. Het is 's nachts het meest onrustig en dan lig ik veilig binnen. Woensdag overdag waait het nog altijd flink uit zuidwestelijke richting terwijl ik het noordoosten in ga. In Gorssel, denk ik, ga ik even langs de winkel voor onder andere sigaartjes. Buiten bij de fiets komt dit nummer van Melvin Brown & James Matthews op mijn mp3-speler en ik realiseer me dat ik geen betere Week Spot had kunnen uitzoeken. Voor de goede orde: Dat besluit heb ik al een maand geleden genomen. Door een kleine fout welke is te wijten aan oververmoeidheid moet ik vanaf Westeinde (Ruinerwold) naar Havelte nog een stukje tegen de wind in, voor de rest heb ik hem alleen in de rug en de zij gevoeld.

2021: Outta My Mind- The Freedom Affair (2021)
In 2021 en 2022 heb ik de 'Vinyl Summer Spirit' afgesloten en ga ik terug naar de dagelijkse routine. Dit moet eerst worden gevierd met een paar favorieten die de afgelopen weken op de plank zijn blijven liggen. Het is heel vroeg in 2021 als ik verneem dat Michelle David & The Gospel Sessions een hagelnieuwe single heeft uitgebracht op One World. Overigens ook de laatste als The Gospel Sessions want David's groep zal hierna The True-Tones gaan heten. Intussen neemt The Freedom Affair aan de andere kant van de globe in een hele andere studio met ander personeel een plaatje op dat klinkt alsof het uit dezelfde take komt als 'Yes I Am' van Michelle David. Ik heb het zelfs bij de samenstelling van de Blauwe Bak Top 100 even moeilijk om een favoriet te kiezen en ze niet achter elkaar te plaatsen. Freedom Affair is de uiteindelijke winnaar van de twee. In 2022 maakt het nog een uitstekende single ('Give A Little Love'), daarna ben ik ze uit het oog verloren. Het is in 2021 de laatste week van mijn vakantie. De zaterdag van 'Do The 45' heb ik net de elektrische fiets ingeleverd en maak op de postfiets een eerste fietstocht naar Assen. Omdat ik kringloopzaken wil treffen en domweg té laat ben, ga ik maandag voor een revanche.

2022: Hold On To Love - William DeVaughn (1980)
In 2022 ben ik ook halverwege mijn vakantie als 'Do The 45' weer terugkeert op de radio. Het is de week waarin de fietstocht naar Earnewâld en de zondagse fietstocht naar Nijverdal tot de hoogtepunten mogen worden gerekend. Als ik het intro hoor van William DeVaughn is het een paar weken eerder en ben ik aan het post bezorgen in Steenwijk. De plaat is dan zojuist gearriveerd in Uffelte en ik kan niet wachten totdat het Week Spot mag worden. Ik moet wachten tot week 35 voordat dit werkelijkheid kan worden. De zaterdag tussen de twee fietstochten in voelt ook als legendarisch aan en dus kan ik spreken van drie prachtige dagen op rij. Het échte vakantiegevoel. De donderdag en maandag verlopen wat dat betreft maar matig en daarna pakt mijn moeder (of beter gezegd: haar gezondheidssituatie) de rest van de vakantie af. We weten niet hoe lang het nog gaat duren. Onder de huidige omstandigheden hopelijk nog wel een tijdje, hoewel we haar zo min mogelijk pijn gunnen. Het is desondanks alsof we naar een einde toe werken. Voor mij persoonlijk begint hier al een stuk verwerking welke het een stuk eenvoudiger maakt als het moment daar is.

2023: You Can Tell Me Goodbye - Bernetia Miller (1970)
In 2023 ben ik laat met het aanvragen van vakantie. Niet dat het me heel veel uit maakt. Uiteindelijk zijn de eerste twee weken van september de beste optie. Ik heb alle scenario's al klaar want kans is dat in september de herfst is ingevallen. Niets is minder waar! Opeens gaat de thermometer nog richting de dertig en heb ik van de collega's wellicht het mooiste weer getroffen tijdens mijn vakantie. In dit weekend keer ik terug naar 'Do The 45' en trap meteen af met 'The 2023 Collection'. Ik heb gisteren ook vijf singles op het Athens Of The North-label gedraaid maar geen van hen is interessant als Week Spot. Eentje is al eerder dit jaar Week Spot geweest. Nu kom ik halverwege de show op het Andee-label en dat heeft dus Wilbert Harrison als resultaat. Een week later in 2023 kom ik al bij het Colemine-label maar dat zal in 2024 pas over twee weken zijn. Deze zaterdag kom ik halverwege de show uit in de buurt van het Brunswick-label en daar vinden we een instrumentaal nummer dat ik vanavond aan jullie ga voorstellen als de hagelnieuwe Week Spot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten