zondag 1 september 2024

Week Spot: Young-Holt Unlimited


Omdat 'Soulful Strut' een paar jaar geleden de Week Spot is geweest en ik vast uitvoerig over de band heb geschreven, doe ik dat vanavond niet. De Week Spot van deze week is namelijk een beetje een soundtrack voor de komende vakantie en dus wil ik het wel even over Duitsland hebben. Het is inmiddels kwart voor drie en ik moet de tas nog pakken. Dat gaat niet heel lang in beslag nemen en daarna wil ik proberen even te slapen. Ook al is het maar drie uren, dan ben ik al dik tevreden. Het plan is om morgen tussen negen en tien van huis te vertrekken. Het wordt door verschillende websites uitgerekend als 95 kilometer en dat is de wereld niet uit. Toch wil ik de heenweg al een beetje toeristisch fietsen en gaat het bovendien snikheet worden, dus het is niet een kwestie van gas geven en gaan. Voordat ik verder ga met de vakantie... 'California Montage' van Young-Holt Unlimited is de dertigste single komende zaterdag in 'Do The 45' wordt gedraaid en daarmee het meest geschikt om als Week Spot te hebben. Omstreeks nummer 23-24 is het allemaal erg obscuur. Hoe haalt een mens het in zijn hoofd...? Tja, dat ga ik nu even uitleggen.

In 1995 hebben we met de Solexclub een toertocht vanuit het Groningse Sellingen door het grensgebied. Dat wordt gekenmerkt door een natuurpracht en weinig verkeer. Ik herontdek dit in 2018 tijdens de vakantie in Sleen als ik even over de grens kijk bij Ter Apel. Een jaar later fiets ik opnieuw naar Sellingen en plan dan om de vakantie van 2020 hier door te brengen. Dan komt begin 2020 het corona-circus op gang en moet ik dit plan in de ijskast zetten. Een dag voordat ik in 2018 in Ter Apel uit kom, ben ik een flink eindje Duitsland in geweest met de Pioneer. Dat heeft me onder andere in Meppen gebracht. Je fietst dwars door de stad in een park aan de rivier de Ems. Dat vind ik dermate leuk dat ik de maandag in 2019 besluit om opnieuw naar Meppen te gaan. Bij het promoten van de 'Vinyl Summer Spirit' op Facebook heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de vakantiekiekjes en zie zo ook weer de foto's van 2018 met de Pioneer en de foto van de huurfiets bij het bordje van Meppen in 2019. Iets meer dan een week geleden begin ik een beetje te speuren op het internet en zie dan meteen al dit adres staan. Via Booking.com krijg je zelfs een aantrekkelijke korting als je meer dan een week vooruit boekt. Ik speel hier twee dagen mee en zondagmiddag hak ik de knoop door. Ik heb ergens gelezen dat het vier kilometer van Meppen is, maar dat blijkt wel iets meer te zijn. Toch is het geheel te overzien, denk ik zo, en heb ik een mooi plekje getroffen als ik de recensies moet geloven. Okay, niet perfect, maar aangenaam genoeg voor een paar nachten. En zo gaat morgen de reis naar... Lingen!

Hoe daar te komen? Natuurlijk met de fiets, dat spreekt voor zich. Er zijn twee routes en beide zouden ze bij benadering 95 kilometer zijn. Ik kies toch voor de eerste route voor de heenweg, misschien de andere op de terugweg. Mijn route gaat via Hardenberg Duitsland in naar Neuenhaus. Dat ken ik dan weer van de Vechtdalroute. Dan richting Nordhorn en op een zeker moment links naar Lingen. De andere route wil me over Coevorden en Geeste hebben. Zoals gezegd kan dat wel eens de terugweg worden. De heenweg betekent dat ik weer door de bossen mag tussen Dedemsvaart en Hardenberg en daar krijg ik altijd een vakantiegevoel van. Ik heb afgesproken om tussen zes en zeven 's avonds in te checken en dus hoef ik niet beslist een halve dag van tevoren van huis. Vanaf Hardenberg is het te overzien. In Duitsland is het nog net een tikkeltje warmer dan in Nederland maar gelukkig heb ik een zuidoostenwind om het koel te houden. Dinsdag en woensdag kan ik dan verder Duitsland in fietsen, hoewel voor woensdagmorgen wel een paar pittige onweersbuien worden voorspeld.

In de loop van donderdag kom ik weer thuis met een hoop foto's en verhalen die ik dan weer met jullie mag delen. Hopelijk ook met singles als ik ze tegenkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten