maandag 16 september 2024

Week Spot Kwartet: week 37


Ah, ik weet het alweer! Op zaterdagavond wil ik inderdaad het Week Spot Kwartet doen en begin maar met het zoeken van de meest eenvoudige? De Week Spot van een jaar geleden want die heb ik nog op een stapeltje liggen. Euh nee... die ligt er niet meer. Dan ga ik maar weer een video kijken ter ontspanning. Vanavond dezelfde zoektocht opnieuw hervat. Zou ik hem dan in de bak hebben staan met recente heruitgaven? Nee, daar kom ik hem ook niet tegen. Dan zie ik de meest recente Epsilon van Prime Cut en dan moet die maar mee op de foto. Dat herinnert me er ook aan dat ik deze singles wellicht nog niet in het overzicht heb van de 'Do The 45'-uitzendingen en Epsilon en Expansion zijn wel aan de beurt komende zaterdag. Het moet maar zo! Hierbij de vier Week Spots uit de voorgaande vier jaren en uiteraard van vorige week.

2020: This Love Won't Run Out - Dee Dee Sharp (1967)
Hoe ik erbij kom mag Joost weten want de eerste signalen tekenen zich alweer af, maar in september 2020 ben ik enigszins optimistisch gesteld. De lockdown is vergeten en de ziekenhuisopnames zijn genormaliseerd. In Meppel wordt een 'Tafel In De Tuin' gehouden, een concept dat zich ieder jaar blijft herhalen. Een aangepaste braderie en vlooienmarkt. Niet in een gebouw en allemaal bij elkaar maar verspreid over de stad. Mijn vertrouwen in de mensheid is groot en ik verwacht niet dat mensen nog een keer in dezelfde val trappen. Dat zal dus ietsje anders lopen. In deze weken van optimisme passeert Dee Dee Sharp geregeld op mijn mp3-speler en ik besluit dan om het tot Week Spot te maken. Na een paar snelle bestellingen bij Mark op rij is het voorlopig even rustig en kan ik terug grijpen op plaatjes die ik in de voorliggende maanden heb gekocht. Deze week treffen we zo een plaatje dat weer heel erg synoniem staat aan de vakantie van 2020.

2021: Don't You Care - Alice Clark (1972)
Ongeveer tien jaar eerder komt 'You Hit Me' van Alice Clark mijn collectie binnen en zal voor een nieuwe impuls zorgen in mijn Northern Soul verzamelen. Tien jaar later herinner ik mezelf eraan dat ik 'Don't You Care' nog niet heb en plaats een bestelling bij mijn favoriete bootleg-dealer. Daar ga ik later deze week weer een bestelling plaatsen zoals het lijkt.

2022: Feels So Good - Bobby Harden & The Soulful Saints (2022)
Er komen zoveel goede nieuwe soul-releases uit iedere week dat het lastig bij te benen is. Er zijn meerdere 'hoeken' in de soul-scene en Bobby Harden veroorzaakt een stormloop in een hoek waar ik niet al te bekend ben. Het is niet eerder dan juni 2022 als ik voor het eerst hoor van 'Feels So Good'. Er zijn dan al plekken op het internet waar de meest waanzinnige prijzen worden gevraagd voor de single maar gelukkig heeft een bevriende Engelse dealer hem voor een redelijke prijs. Alleen... is het wachten, wachten en wachten want de bestelling wil maar niet binnen komen. Het is op het laatst september en ik wil de plaat dolgraag hebben. Ik besluit hem via een Amerikaanse dealer te kopen. Deze arriveert snel na betaling van invoerkosten. Dan is het een donderdagmorgen en komt alsnog het pakket uit Engeland binnen. Ik heb erover nagedacht om de dubbele plaat te verkopen, maar ach... een exemplaar op reserve kan ook geen kwaad. Nogmaals: Ik ben niet zo'n ster in het verkopen. Die middag van de donderdag ga ik moeder op zoeken in Sneek en dat zal achteraf gezien de laatste keer zijn geweest. 'Feels So Good' heeft dus meer dan alleen één herinnering en goede associatie!

2023: Let's Get Together - Natural Impulse (1976)
Dat is de plaat die heeft gewonnen bij verstoppertje. Een plaatje op het Epsilon-label en Yann presenteert ons behalve de reguliere single-versie ook een langere uitvoering. Het is de laatste met een extra instrumentale 'brug' die het tot Week Spot schopt in 2023. Het blijft vanavond bij twee berichten want nu wil ik écht even up-to-date komen met het nieuws van de dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten