maandag 9 september 2024

Week Spot Kwartet: week 36


Zo werk je een bericht vooruit en zo lig je weer twee achterop schema? Ik heb afgelopen zaterdag een uitgebreide fietstocht gemaakt die ik in eerste instantie zou laten voor wat die is omdat het een combinatie van herhaling en bewuste routine is geworden. De fietstocht heeft heel veel singles opgeleverd dus ik kan weer aan de bak met de 'Singles round-up'. Wellicht dat ik de fietstocht toch nog ga benoemen want qua idioterie in combinatie met puur fietsgenot lijkt het ergens wel een beetje op de tocht die ik vorig jaar op de laatste zaterdag van de vakantie heb gedaan. Een fietstocht met een zekere tijdsdruk omdat ik die avond nog een show wil doen. Gisteren heb ik helemaal niets gedaan en dat is iets waarvoor ik me niet schaam na een actieve fietsweek en zaterdag. Ik ben vooral bezig geweest met het voorbereiden van 'The Vinyl Countdown' van de komende maanden. Mijn dampvloeistof is bijna op en ook kan ik wel een paar nieuwe en goed passende sokken gebruiken en dus ga ik later vanmiddag op de fiets naar Steenwijk. Er wordt hier eerst rond een uurtje of drie een fikse regenbui verwacht en dus heb ik geen haast. Ik trap vandaag af met het Week Spot Kwartet van vorige week.

2020: This Is What Love Looks Like - Carlton Jumel Smith (2018)
De vakantie is voorbij. Ik ga morgen weer ten behoeve van het bedrijf op de pedalen. Hoe zit het met de overige jaren? Alleen in 2023 ben ik in week 36 halverwege mijn vakantie. Nu de 'Vinyl Summer Spirit' achter de rug is, kan ik weer gaan kijken naar de meest belangwekkende aankopen van de voorgaande weken die nauwelijks hebben kunnen wachten om Week Spot te worden. Ik ben 'live' aanwezig op Facebook als 'This Is What Love Looks Like' van Carlton Jumel Smith de eerste release krijgt. Iedereen is vol lof over dit nieuwe talent en zijn lied, alleen ben ik dan nog gefocust op de jaren zestig en zeventig en zie niet in dat deze plaat ooit bij me komt wonen. Dat verandert in 2019 en 2020 en het is tijdens een fietstochtje naar Steenwijk dat deze voorbij komt in een 'Vakantiemix' op de mp3-speler. Dan hoor ik opeens wat de rest van de liefhebbers al heeft gehoord: 'This Is What Love Looks Like' is zonder meer één van de allerbeste 'nu-soul'-producties uit de afgelopen tien jaar. Gelukkig drukt platenmaatschappij Timmion zo nu en dan een nieuwe oplage van de single zodat ik alsnog de plaat voor een normale prijs kan krijgen. Voor wat betreft C.J. Smith... ik koop nog enkele singles van de man maar 'This Is What Love Looks Like' is de meest memorabele van het stel.

2021: I Can't See Me Without You - The Impalas (1966)
Het is eveneens in mijn vakantie in 2021 dat ik kennis maak met dit plaatje van The Impalas. Omdat ik ook dan de 'Vinyl Summer Spirit' doe, moet die even wachten totdat deze de Week Spot kan worden. Het is in de eerste week van de vakantie. De elektrische fiets is nog niet gehuurd en dus maak ik toeristische tochten op de gele postfiets. Uiteraard zonder de fietstassen! Helaas is het ding op een bepaald moment weg gegaan voor een reparatie en niet meer op het filiaal terug gekomen want ik heb jaren met veel plezier gebruik gemaakt van het ros. Zowel tijdens het werk als voor privé tochtjes waarvoor hij uiteraard niet is bedoeld, maar hee... zonder de fietstassen is het gewoon een gele 'leenfiets'. Het bedrijf heeft een paar hele kleine stickers op het frame geplakt en deze vallen nauwelijks op. Deze Week Spot van The Impalas is op verschillende labels uitgebracht en ik twijfel sterk of de plaat op het Steady-label daadwerkelijk uit 1966 komt. Het is de meest 'zeldzame' van het stel want het is op verschillende labels uitgebracht.

2022: They Said It Couldn't Be Done - Norman Feels (1973)
Ik heb de single uiteindelijk nooit besteld en hij is bij het label sowieso uitverkocht. In 2021 volg ik de releases van Soul Direction op de voet en maak in 2022 kennis met de muziek van Norman Feels. Als ik eens op de Facebookpagina van Mark zoek naar een heruitgave van Voices Of East Harlem kom ik deze tegen. Mark heeft het jaren ervoor aangeboden maar niemand heeft het gekocht of gereserveerd zoals het lijkt. Het noemt Voices in de beschrijving omdat deze van Norman Feels eveneens op het Just Sunshine-label is. Omdat ik de naam ken van de recente Soul Direction-uitgave ga ik het nummer beluisteren en vraag Mark daarna of de plaat nog beschikbaar is. Ja! Dat is het geval en zo kan ik het seizoen 2022/23 aftrappen met deze heerlijke loungy ballade van Norman Feels.

2023: Beck & Call - The Sextones (2023)
In 2023 is het ook niet zuinig gegaan maar 2024 lijkt net een tikkeltje erger te worden. Ik heb zaterdag de tweede aflevering uit 'The 2024 Collection' gedaan en ben na ruim 90 singles uitgekomen bij het CBS-label. In 2023 heb ik in de tweede aflevering reeds de Colemine-platen te pakken. 'Beck & Call' doet even verstoppertje en ik sta op het punt om 'Without You' op Record Kicks te gebruiken, maar herinner dan een stapeltje dat ik weken geleden heb gedraaid in de show met de Week Spots uit 2023/24. De plaat neemt me echter mee naar Nieuwleusen. Waarom? Over een paar weken is het een jaar geleden dat ik op mijn vrije donderdag naar Zwolle ben gefietst. In de Zwarte Dennen en in Nieuwleusen ga ik dan door de Colemine-singles uit de bewuste radioshow van deze week in 2023. Zoals gezegd trap ik komende zaterdag af met een single op CBS en komen de Colemines pas deze week aan bod.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten