dinsdag 29 augustus 2023

Singles round-up: augustus 6


Economisch. Zo zou ik mijn slaap van de afgelopen week willen noemen. De slaap vindt niet altijd op het juiste moment plaats maar ik ben nooit te laat voor werk of wat dan ook. Wellicht is het een biologische wekker die onbewust ergens diep in mijn lijf aanwezig is. Tot een paar jaar geleden ben ik rond deze tijd aan het kamperen en word ik ook praktisch wakker met het krieken van de  dag. Gisterochtend heb ik het bed aardig op tijd gezien en ga bezig met de voorbereidingen voor een vinyl-editie van Tuesday Night Music Club. Ik moet nog naar de winkel en besluit dan opnieuw naar Dwingeloo te gaan. De weg terug gaat echter met een royale bocht om. Een half uur nadat ik thuis ben gekomen, doe ik de radioshow en dan wil ik een hazenslaapje doen. Dat is acht uren geworden en dus neem ik de afleveringen van de 'Singles round-up' als ontbijt. Dat zijn er totaal zestien of eigenlijk zeventien. Ik heb vrijdag via Marktplaats een 'algemene' single besteld die ik wel durf te noemen bij de 'Singles round-up' van vandaag.

* Sarah Brightman & Hot Gossip- I Lost My Heart To A Starship Trooper (Duitsland, Hansa, 1978)
Het gaat in eerste instantie om de singlesbakken maar ik ben vrijdag met de bus op en neer naar Meppel gegaan. Helaas heeft de Action in Meppel alleen de slappe bakjes maar ik neem desondanks een flinke stapel mee. Over twee jaar zijn ze gerecycled. Lopend vanaf de zaak naar het centrum komt vlak langs de 'oude' kringloopwinkel. In de stad kijk ik uiteraard even bij het winkeltje aan het Prinsenplein. Qua singles heeft hij niet veel meer maar ik weet toch nog een paar te vinden. Dat begint met deze van Sarah Brightman. Ik heb reeds de Engelse persing op Ariola Hansa maar die is niet in een bijster goede staat. Dez kan ermee door maar heeft als bonus de fotohoes.

* Roger Daltrey- Written On The Wind (NL, Polydor, 1977)
Het gaat hem nu niet worden maar ik moet nog eens goed gaan zitten voor deze single. Ik heb hem gisteren gedeeltelijk gedraaid tijdens mijn 'test drive' voor de microfoon. Het is een ballade van de hand van Paul Korda en ik zoek naar de dynamiek waar Daltrey patent op heeft. Tot zover ik kan beoordelen blijft het nummer ietwat aan de duffe kant. Wel fraai met het fotohoesje!

* Ellis, Beggs & Howard- Big Bubbles, No Troubles (Duitsland, RCA, 1988)
Hoewel ik 1988 muzikaal flink heb geabsorbeerd, moet ik stellen dat deze van Ellis, Beggs & Howard niet echt is blijven hangen. In het refrein daagt er iets in de verte. Het had zomaar Favorietschijf van de NCRV kunnen zijn en het past in de lijn van de Favorietschijven. Het is onschadelijk behang maar zeker geen uitschieter.

* Georgie Fame- The Ballad Of Bonnie And Clyde (NL, CBS, 1967)
Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik deze single nog niet heb. Nee, ik denk dat ik hem wel eens moet hebben gekocht maar vast niet met dit Nederlandse fotohoesje. Bij het legen van het tasje valt een zwart plastic driehoekje op de vloer. Ik kan het niet thuisbrengen maar weet het nu weer. Deze accessoires komen vaak bij singles op CBS. Dit exemplaar heeft de tand des tijds doorstaan. Ook al heb ik de plaat dan is dit een fraaie upgrade.

* George Harrison- All Those Years Ago (NL, Warner Bros., 1981)
Hoewel Ringo Starr de meeste aanleiding zou hebben, wijst de praktijk uit dat George Harrison van The Beatles het meest bezig is met het verleden. Zes jaar na 'All Those Years Ago' komt hij bijvoorbeeld met 'When We Was Fab' en in alle gevallen gaat het over 'het bandje' waar hij deel van uitmaakt in de jaren zestig. De dood van vriend en vroegere bandmaat John Lennon maakt dat de resterende Beatles inzien dat de geruchten over een reünie of een comeback nu definitief van de baan zijn. 'All Those Years Ago' mist alleen Lennon want McCartney en Starkey doen wel mee op deze single. Als John nog had geleefd, was George wellicht niet sentimenteel geweest in 1981 en dus had dit nooit een echte Beatles-reünie geworden. De single heeft de afgelopen 42 jaar keurig overleefd. Toch maar eens op zoek naar 'Blow Away' want die wil ik ontzettend graag nog eens op single hebben.

* The Jacksons- Enjoy Yourself (NL, Epic, 1976)
Qua datum is dit nog een bericht van 29 augustus en dus kan ik zeggen dat Michael 'vandaag' 65 jaar zou zijn geworden. Op de foto niet alleen de vijf broers maar ook de drie zussen. Ik ken eigenlijk alleen maar Janet en Latoya. The Jacksons en Gamble-Huff vormen een prachtige combinatie en 'Show You The Way To Go' heeft het tot de Blauwe Bak geschopt maar dat is teveel eer voor 'Enjoy Yourself'. Gewoon in de jaren zeventig-bak en voor op een zondagavond.

* Kursaal Flyers- Little Does She Know (UK, CBS, 1976)
Het is een week geleden, op dinsdagavond, als ik wederom rondhang op Youtube. Dat stelt weer geregeld oudere BBC-documentaires voor en sinds een week ook muzikale shows uit de jaren zeventig. Dan zie ik de 'roadmovie' van Kursaal Flyers voorbij komen. Het is een 'human interest'-documentaire over het wel en het wee van een professionele popband welke nog altijd wacht op een doorbraak. Kursaal Flyers heeft dan net haar eerste elpee voor Jonathan King's UK-label gemaakt en heeft drie singles in de achterzak. Het volgt de band 'on the road' op een tournee door Schotland. 'Little Does She Know' zit niet in de documentaire maar het herinnert me wel opeens aan deze fraaie single van de Kursaals. Het zal hun enige top twintig-hit worden in Engeland. Ik heb vrijdag een Engelse persing gekocht op Marktplaats en deze zal nu vandaag wel arriveren.

* Mica Paris- My One Temptation (Duitsland, Island, 1988)
Als ik hem in de handen hou, heeft het een fijne associatie. Dat blijkt nu... Ik heb hem blijkbaar eens op een donderdagavond gedraaid in de 'Rewind Chart' en is blijven hangen in mijn geheugen. Oef, wat is dit een lekkere plaat. Ik kan het niet als herinnering plaatsen in 1988 maar op uitzenddagen van de Avro en de Tros op Radio 3 zit ik in de schoolbanken. Aangename kennismaking!

* Queen- Another One Bites The Dust (NL, EMI, 1980)
'Maar... je haalt alle goede singles eruit!'. Tja, als ik de zaak binnenstap aan het Prinsenplein is de uitbater juist bezig met een aantal singles op Marktplaats te zetten. Deze advertentie kan hij dus weer verwijderen want ik heb blijkbaar de mooiste singles uitgezocht. Enfin, Queen kan ik niet laten liggen voor twee euro, temeer omdat ik de single nog niet heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten