dinsdag 8 augustus 2023

Beeld uit het verleden: 9 augustus 2017


Heb ik een achterstand opgebouwd in eind augustus 2022? Ik wilde eigenlijk wel weer iets met de vakanties doen op augustus en het valt me op dat ik in de laatste week van augustus vrijwel continu foto's heb geplaatst met herinneringen aan de vakanties sinds 2015. Vooralsnog heb ik nog geen inspiratie voor dergelijke verhalen maar wie weet wat deze maand nog gaat brengen. In het heden kan ik melden dat ik vandaag een nieuwe tweedehands laptop heb gekocht welke ingezet gaat worden voor de uitzendingen. Het gerommel van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat mijn oude trouwe Virtual DJ in de war is geraakt en op hol slaat bij een iets grotere muziekfile. 'Tuesday Night Music Club' is daardoor niks geworden en het laatste anderhalf uur ben ik maar singles gaan draaien en geprobeerd de jingles en promo's tot een minimum te bewaren. Het pakket zou morgen op de post gaan en is hopelijk donderdag binnen zodat ik in het weekend weer los kan. Ik blader door mijn fotoarchief en kom dan deze foto tegen. Het is niet het onderwerp dat ik op de foto wil hebben als ik me goed herinner....

Vorige week heb ik nog eentje gezien in Havelte. Ik word altijd intens gelukkig als ik een eekhoorn zie. De grote staart, de lenigheid en de snelheid. Als ze me zouden toestaan om toe te kijken, zou ik best een dagje naar eekhoorns willen kijken. Helaas hebben ze het niet zo op mensen. Het is de buurvrouw die me op een bepaald moment attendeert op de eekhoorns. Ze hebben een nest in één van de bomen aan de Zuidstraat en zouden vooral 's ochtends vroeg erg actief zijn. Daar kom ik achter als ik eens een nacht heb doorgehaald en ter afsluiting van de dag een sigaartje rook in de tuin. In het begin denk ik nog dat het een paringsdans is of een soort verliefdheid, maar niets is minder waar. Zelfs het Familiediner van de EO kan geen redding brengen bij de eekhoorns. Het zijn vermoedelijk broertjes en zusjes maar ze vechten elkaar de boom en de tuin uit. Overdag zie ik ze vrijwel niet.

Dan is het een zondagmiddag en ik vermoed dat het deze zondag is geweest. Het is mooi weer en dus zit ik buiten. Dan zie ik opeens iets het hek op klauteren en op een welhaast magische wijze over een zeer dunne tak lopen. Het is de eekhoorn. Ik ren naar binnen om mijn camera te pakken maar helaas... ze hebben me in de gaten en als ik terug kom in de tuin zie ik de eekhoorn het holletje in de boom binnengaan. Het gebeurt echter nog een paar keer. Een keer steekt het mijn gras over en als het mij in de gaten krijgt, klimt het angstig in mijn plataan. Dan realiseert hij of zij zich dat het de verkeerde boom is en is binnen een halve seconde uit mijn tuin. Ook nooit weer gezien. In 2019 ga ik ze opeens missen en, inderdaad, het holletje wordt niet meer gebruikt. Ik heb nog wel eens een eekhoorn aan de andere kant van de Dorpsstraat gezien. Wellicht dat in de buurt van het bos ook meer voedsel is te vinden voor de dieren.

Voor wie nog nooit eerder een eekhoorn heeft gezien.... het is niet het dier op de foto! De eekhoorn geeft geen toestemming voor een foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten