donderdag 31 augustus 2023

Eindstreep: augustus 2023


'Je moet het weer maar in de gaten houden'. En dan in het Fries. Ik kan het haar letterlijk horen zeggen want vooral in de laatste jaren is het een mantra als ze hoort dat ik een fietstocht in de planning heb. Uit haar opmerking spreekt eveneens dat ze zelf al lange tijd niet meer fietst en niet meer beslist naar buiten hoeft. In eerdere jaren trok ze ook een regenkapje over het haar en ging door weer en wind 'omdat het niet anders kan'. Ik heb het haar vanmorgen nog horen zeggen. De Buienradar is tot vandaag weinig optimistisch over de komende weken. Temperaturen van omstreeks de 19 graden en iedere dag een kans op regen. Vandaag ziet het plaatje er opeens heel anders uit. Volgende week temperaturen van omstreeks 25 graden, zonnig, een beetje wind en weinig buienkans. Gaan we dan komende week toch nog fietsen? Ik ga het in de gaten houden tot zaterdag Vakanties hoeven niet heel beslist meer uitgebreid te zijn met nachtjes weg maar een paar fraaie fietstochten kunnen niet ontbreken. Ik ga vandaag al vroeg beginnen met de 'Eindstreep'. Ik ga vanavond een 'Vinyl Afterglow' doen en zal aan het einde van de rit vast doodop zijn. Drie uren non-stop vinyl is hard werken! Hierbij de Eindstreep over deze maand.

Augustus is qua platen iets compacter dan de vorige maanden en dat mag ook wel eens. Desondanks heb ik genoeg in zowel de Gele als de Blauwe Bak om van beide een top tien te maken. In totaal trek ik in augustus vijftigmaal de portemonnee voor een zwart schijfje. Of... beter gezegd... 49 keer voor een schijfje en 1 keer voor een pannenkoek. Lew Kirton is immers een 12"-single. Van de vijftig zijn er tien onderweg en één pre-order gaat volgende week op de post. Daar staat tegenover dat er twaalf singles mee gaan die ik in juni en juli heb besteld en die deze maand zijn binnengekomen. De Gele Bak is deze maand de winnaar met 27 exemplaren. De Blauwe Bak breidt uit met 19 waarvan er dus nog 11 moeten binnenkomen. Ik heb vier dubbele singles en tot mijn grote verrassing blijk ik 'The Ballad Of Bonnie & Clyde' van Georgie Fame nog niet eens te hebben! Ik ga beginnen met de Blauwe Bak. Alleen The Utopias en Melvin Moore hebben een vorige eigenaar (m/v) gehad en voor de rest zijn het hagelnieuwe releases en een paar heruitgaven. 

1. I Believe In Miracles - The Jackson Sisters

2. Windows Of My Mind - Antone & The Underworld

3. Trouble - Emilia Sisco

4. Falling Away - Les Imprimés

5. You Can Tell My Goodbye - Bernetia Miller & The Soul Groovers

6. All Of A Sudden - Melvin Moore

7. Jesus Makes You Happy - Richard Hartley & The Soul Resurrection

8. Girls Are Against Me - The Utopias

9. Heaven In The Afternoon - Lew Kirton

10. You Must Go On - Junei

Kursaal Flyers is gisterochtend gearriveerd in Uffelte. Ik heb de single nog niet gedraaid maar geloof dat hij ermee door kan. Het is duidelijk een verkoper van stripboeken die geen kennis heeft van het versturen van platen. Een laf stukje karton in een slappe envelop en niets geen vermelding dat het breekbaar is... Ik heb gewoon veel mazzel gehad! Uiteraard mag deze plaat op nummer 1.

1. Little Does She Know - Kursaal Flyers

2. Good Vibrations - The Troggs

3. Shooting Star - Dollar

4. Dear Prudence - Siouxsie & The Banshees

5. Give Me The Night - George Benson

6. My One Temptation - Mica Paris

7. The Ballad Of Bonnie & Clyde - Georgie Fame

8. Run To The Sunshine - Leo Unger

9. All Those Years Ago - George Harrison

10. It's A Jungle Out There - Three Dog Night

Geen opmerkingen:

Een reactie posten