vrijdag 31 mei 2024

Eindstreep: mei 2024


Gelukkig heb ik nog de singles die ik in de laatste dagen in april heb gekocht bij 45toeren want anders zou er niet eens een top tien van de Blauwe Bak zijn geweest. Niet dat ik geen Blauwe Bak-kandidaten heb gekocht in mei, maar er zijn nog een hoop onderweg. Dan heb ik het nog niet eens over de pakketten van Mark. Het 'dure' pakket laat ik gemakshalve even buiten beschouwing. Soms doet een pakket er drie maanden over en ligt het zolang in een depot. Ik moet er niet aan denken dat dit het geval is met mijn pakket, maar beter laat dan nooit. Ik weet niet hoeveel singles er in het pakket zitten en dus heb ik deze niet mee geteld. Van de 'used-but-not-abused' weet ik dat het er zeventien zijn. Deze zijn twee weken geleden op de bus gegaan dus dat zou op zichzelf nog wel kunnen. Die heb ik wel mee gerekend. Op een enkele uitzondering na zijn alle singles van Albert voor de Gele Bak en het is dito met de partij uit Ruinen. Er zijn heel veel Juno-pakketjes onderweg want ik heb opvallend veel 'pre-orders' geplaatst die op of rond 24 mei zouden verschijnen. Dankzij de eerder genoemde partij uit april kan ik nu wel twee top tien-lijstjes presenteren, maar laten we eens beginnen met de cijfertjes.

Ik hoef niet te betalen voor de singles van Albert buiten een kleine tegemoetkoming voor het volgende pakket. Het is dus niet helemaal waar dat ik 125 keer de portemonnee heb getrokken maar ja... bij wijze van spreken heb ik 125 singles aangeschaft. Daarvan zijn er momenteel nog 27 onderweg. Dat zijn 17 uit de 'used-but-not-abused' en 10 hagelnieuwe releases. Gedurende de maand mei tel ik 11 'verse' singles voor de Blauwe Bak die binnen deze maand ook zijn gearriveerd. Als ik daar een top tien uit mag samenstellen dan ziet deze er als volgt uit.

1. The Makings Of Love - Erica Falls & Vintage Soul

2. Everybody Needs Somebody - The Flirtations

3. That's Life - Williams Brothers

4. Kick That - Boca 45

5. Along The Beach - The Village Choir

6. Lonely Man - Lionel Abel

7. Hit Me Like - Johnny Burgess

8. Footsteps In The Shadows - Jimmy Jackson

9. Metamorphosis - AC Soul Symphony

10. Jerk And Twine - Jackie Ross

Jullie zullen het al begrijpen: De Gele Bak is de grote winnaar deze maand. Er komen maar liefst 51 singles bij in de verzameling. In totaal zijn er 36 dubbel en/of upgrades. Deze top tien is lastig samen te stellen maar uiteindelijk moet dit hem zijn.

1. Don't Wanna Say Goodbye - The Raspberries

2. Calypso - John Denver

3. The War Will Soon Be Over - Cobra

4. I'm Alive - Electric Light Orchestra

5. A Young Girl Of Sixteen - Noel Harrison

6. Take It Easy - Plastic People

7. Bye Bye Baby - The Symbols

8. Hang On Sloopy - The McCoys

9. Hang 'Em High - Hugo Montenegro

10. Born Again - The Christians


Geen opmerkingen:

Een reactie posten