donderdag 16 mei 2024

Singles round-up: mei 7 (de 'dubbele' singles)


Het is nog net niet zo dat ik in mijn onderbroek de straat ben opgerend, maar ik ben erg gelukkig met de regen en hoe het inmiddels is afgekoeld. De komende dagen ziet het er wel fraai uit. Ik vind eenentwintig graden een prima temperatuur en, ach, het spatje regen overleven we ook wel. Ik heb ergens ambitieuze plannen voor dit Pinksterweekeinde en daarvoor lijkt het voorspelde weer uitstekend te zijn. Ik heb vanavond de 'nieuwe' camera gehaald en meteen uitgeprobeerd. Qua techniek zit er niet heel veel verschil tussen de L10 en de L29. Hij 'zoomt' alleen twee keer minder en er zijn her en der enkele kleine details, maar de usb-aansluiting is bijvoorbeeld het zelfde als bij de L29. En hier hebben jullie het eerste resultaat. Hij is een paar weken geleden weer begonnen bij DSCN0001 zoals het lijkt eb dit is nummer 24 of 25. Dat vind ik op zichzelf dan wel weer aardig. Met de L 29 heb ik ruim 5500 foto's gemaakt, hopelijk gaat deze minstens zo lang mee. Nu dan de geplande 'Singles round-up' met de 'dubbele' singles van de afgelopen weken. Enkele zijn zéér welkome upgrades en ook zitten er een paar 'extraatjes' bij. Ik ga ze per vijftal aan jullie voorstellen. De (A) staat weer voor een single uit de partij van Albert, een (M) staat voor eentje die ik van Mango/45toeren heb gekocht.

* Amen Corner- Bend Me Shape Me (NL, Deram, 1968) (A)
* Dave Berry- If You Wait For Love (NL, Decca, 1966) (A)
* Veda Brown- Short Stopping (Duitsland, Stax, 1973) (M)
* Roy C.- Shotgun Wedding (UK, Decca, 1965, re: 1973) (M)
* Jackie Cornell- Everyday's Torture (NL, Polydor, 1971) (A)

Volgens mijn gegevens is mijn 'oude' Amen Corner ook een Nederlandse. Ik zal het vinyl naast elkaar leggen, qua fotohoes wint de oude als ik me niet vergis. Ik weet eerlijk gezegd ook niet hoe mijn Dave Berry eraan toe is, deze van Albert oogt erg keurig. Veda Brown heb ik begin 2021 in een Jamaicaanse persing gekocht waar, volgens mijn inschatting, de drums zijn 'aangedikt'. Deze Duitse is aardiger voor de naalden en bovendien kan ik nu eens de b-kant draaien. Dat heb ik tot op heden nog niet gedaan en doe ik vanavond evenmin, maar de mogelijkheid is er nu wel. Deze plaat komt in de Europese Blauwe Bak. Van Roy C.  heb ik ook nooit genoeg verschillende persingen. Deze Decca-uitgave stamt uit de jaren zeventig. Jackie Cornell heb ik in 2011 in Hoogeveen gekocht en behoeft volgens mij geen vervanging. Ik vind het sowieso een boutnummer.

* Dave Davies- Susannah's Still Alive (Frankrijk, Pye, 1967) (A)
* The Four Tops- Simple Game (NL, Tamla Motown, 1971) (A)
* The Free- Because I Love You (NL, Philips, 1968) (A)
* The Free- Soul Party (NL, Philips, 1968) (A)
* Guys & Dolls- There's A Whole Lot Of Loving (NL, Ariola, 1974) (A)

Aan sommige 'verrotte' singles ben ik zo gehecht geraakt dat ik ze móet houden. Neem nou 'Susannah's Still Alive' van Dave Davies. Ik koop mijn exemplaar op de dinsdag uit 'Midweek op eigen benen', de eerste zelfstandige vakantie in 1994. Hoewel de plaat dan al zijn beste tijd heeft gehad (het is slechts een gulden in een zaak met duurdere platen) en een upgrade meer dan welkom is, denk ik dat deze voor de 'oude' in de jaren zestig-bak komt te staan. Mijn allereerste 'Simple Game' van The Four Tops ben ik al jaren kwijt. Ik heb twee jaar geleden een exemplaar gekocht in Hoogeveen maar dat is een thuisbrenger. Deze van Albert is de definitieve toevoeging. Ik heb beide singles van The Free wel maar niet in een bijster goede staat en zonder de fotohoesjes. Toch denk ik dat ze gewoon in de jaren zestig-bak komen te staan. Alleen voor 'Try Try Try' heb ik in de Blauwe Bak een uitzondering gemaakt. Guys & Dolls heb ik in de Duitse persing met de fotohoes en dus mag de Nederlandse als 'extra'. Het vinyl ziet er een stuk gaver uit als van de Duitse.

* Lovin' Spoonful- Daydream (UK, Kama Sutra, 1966, re: 1976) (M)
* Mighty Clouds Of Joy- Mighty High (NL, ABC, 1976) (A)
* Wencke Myhre- Flower-Power Kleid (Duitsland, Polydor, 1968) (A)
* Neon Philharmonic- Heighdy-Ho-Princess (NL, Warner Bros., 1970) (M)
* Plastic People- Dancing And Drinking (NL, RCA Victor, 1970) (A)

Lovin' Spoonful is een kassakoopje en eentje die ik wel eens in een Engelse persing wilde hebben. Mighty Clouds Of Joy heb ik in 2016 gekocht maar is mijns inziens niet zo sterk als 'Mighty Cloud Of Joy'. Die andere staat ook gewoon in de jaren zeventig-bak. Wencke Myhre was ik bijna vergeten! Het is één van de singles die het 'kiwisap-incident' in 2009 niet heeft overleefd. Het is ten tijde van mijn hersenschudding dat ik in een opwelling kiwi's koop terwijl ik die anders nooit eet. Onder invloed van de hersenschudding leg ik de zak kiwi's op een bak platen en schuif ze onder de tafel. Een maand later vind ik ze opnieuw... Het kiwisap heeft enkele hoesjes maar ook platen totaal vernield. 'Love Is In The Air' van Shocking Blue komt met de schrik vrij. Wencke Myhre is klaar voor het asvat. Blij om dit geweldige nummer weer te hebben! Een zeer gezellige schlager met het orkest van James Last. Ik meen me te herinneren dat ik in 2014 Neon Philharmonic nog heb gedraaid op de radio maar sindsdien is die spoorloos. Nu maar weer eens opnieuw aangeschaft. 'Dancing And Drinking' blijft een geweldige plaat. Mijn 'oude' hoesje heeft een sticker van een plaatselijke radiowinkel en dus denk ik dat in het uiterste geval het vinyl wordt omgeruild.

* Swinging Soul Machine- The Band (NL, Polydor, 1969) (A)
* Three Degrees- Dirty Ol'Man (NL, Philadelphia International, 1973) (A)
* John & Scott Walker- EP (NL, Philips, 1966) (A)
* Stevie Wonder- Blowin' In The Wind (NL, Tamla-Motown, 1966) (A)
* Bill Wyman- Je Suis Un Rockstar (NL, A&M, 1981) (A)
Swinging Soul Machine mag als 'extra' omdat mijn andere een 'mispress' is. Althans, de single heeft een groot label met een elpee-gaatje, hetgeen voor Polydor in 1969 zeer ongebruikelijk was. Three Degrees heb ik gewoon dubbel. Mijn exemplaar van de EP van John & Scott Walker is ook fraaier dan deze. Bij Stevie Wonder en Bill Wyman maakt het niet veel verschil met mijn huidige exemplaren. Een kwestie van naast elkaar leggen en dan een besluit nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten