donderdag 30 augustus 2018

Sketches Of Sleen: zaterdag 25 augustus



Zijn we alweer thuis? Ja! Ikzelf ben thuis evenals de Pioneer. Morgen gaan we terug naar Sleen met de bus om de tent en tas op te halen. Dit was geen enkel probleem voor de uitbaters van de camping en dus denk ik dat ik het volgend jaar ook wel eens de heenreis kan proberen. Ik heb het vorige week nog eens hier geschreven: Ik hou van vakantie maar heb een hekel aan reizen. Ik ben in principe binnen twee-en-een-half uur in Sleen met de bus en toch is dat wel het maximum voor mij. Met de bus op en neer naar Sleen én fietsen op één dag is teveel van het goede. Dat bleek al in 2016 en zaterdag is het andermaal het geval. Het heeft nog enige voeten in de aarde voordat ik weg fiets. Ik ben net een eindje de Dorpsstraat in als ik ontdek dat ik mijn mp3-speler thuis heb laten liggen. En heb ik de draaitafel en mixer wel uitgedaan? Maar weer terug en dan slaat de twijfel toe. Alsof de zon van mijn snode plannen af weet... Deze gaat prompt schijnen en zo vertrek ik alsnog. Ik heb de afgelopen dagen slecht geslapen en ben nu even op een koffie-dieet geweest en dat betekent dat ik feitelijk erg brak op pad ga. De vakantie begint meteen buiten Uffelte als ik eens 'iets anders ga fietsen' richting Wittelte.

Ik heb zitten dubben welke kant ik langs zal gaan. Ik kan via Hoogeveen, Pesse en Spier de snelweg over. Pesse valt af omdat ik dan over het Dwingelderveld moet en daar heb ik niet zoveel trek in met het kookgerei achter in de tas. Het wordt dus Spier. Ik fiets al een beetje 'om' van Wittelte naar Dwingeloo, maar het deert me niet. In Dwingeloo eet ik een broodje bij de bakker en zet daarna koers naar Lhee en Spier. Ik fiets nu het stuk in tegengestelde richting dat ik een paar maanden geleden heb gedaan na de fikse regenbui in Sleen: Via Wijster en Mantinge naar Zweeloo, Aalden en Meppen. Onderweg kom ik een hele stoet dwergautootjes tegen. Heinkel Trojan, Messerschmidt, BMW Isetta, Goggomobil en meer exotische modellen die ik niet meteen thuis kan brengen. Die hebben blijkbaar een kampeerweekend in de omgeving want ik kom zondag ook nog een paar tegen. Het tovert een glimlach op mijn gezicht. Het humeur klaart steeds meer op. De zon schijnt lekker en ik heb de wind in de rug. Ik fiets in 2,5 uur naar Sleen.

Ik haal snel een broodje bij de bakker en haast me daarna naar de bushalte. Daar zie ik dat de volgende bus pas over een half uur gaat. Ik loop terug naar Sleen en haal wat meer hapjes bij de Albert Heijn. Bij de bushalte gaat het stevig regenen en op dat moment stopt ook de bus. De impact van de regen wordt dichter bij Assen steeds meer merkbaar. Grote plassen op de weg. In Assen moet ik twintig minuten overbruggen op het splinternieuwe station. Op zijn minst sta je er beschut tegen de regen. Zodra de bus Assen verlaat, klaart het weer op, maar in Uffelte regent het inmiddels weer. Ik kijk thuis op 9292ov en zie dat ik twee mogelijkheden heb: Bij de volgende bus moet ik drie kwartier wachten op Assen, een bus later is de overstap slechts een kwartier. Ik kies voor het laatste en wil dan even gaan rusten. Dat durf ik niet aan. Ik ga weer aan het koffie-dieet en stap kwart over vijf op de bus naar Assen. Het is zeven uur geweest als ik op de camping kom. Ik zet de tent op, maar dat gaat niet bepaald van harte. Hij heeft wel eens mooier gestaan, maar ik doe het ervoor. Ik heb een magnetron-maaltijd gehaald bij de Albert Heijn en dus heb ik vanavond geen omkijken naar eten. Ik val als een blok in slaap en mis de volgende ochtend zelfs de wekker. De zon ontwaakt me op zondagmorgen en het is dan kwart voor elf. Het was te verwachten...?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten