zaterdag 18 augustus 2018

Eretitel: 'Sailing'



Hoewel dit eigenlijk nog het bericht van donderdag is, is voor mij de vakantie begonnen. De eerste vakantiedag heb ik helemaal niets gedaan. Ja, uitrusten in bed en vanavond een radioshow doen. Een paar plannen, maar die zijn uitgesteld tot morgen. Ook moet ik nodig publiceren om niet veel verder achterop te raken. Er staat 'Een leven met Aretha' in de steigers, maar weet niet of ik daar vanavond nog zin in heb. Wellicht dat ik vanavond wat vroeger ga slapen en dat ik dan iets aan de zondag heb. Gisteravond heb ik overigens een fraaie 'comeback' gemaakt met 'Floorfillers' en heb na drie uren nog steeds schik in de show. Volgend jaar maar weer eens overnieuw doen. Ik merk weinig van de wind op dit moment en toch hang ik de zeilen in model. We gaan vanavond namelijk drie keer zeilen. De 'Eretitel' is 'Sailing'.

3. Christopher Cross (1979)
Het is een omgedraaide wereld in de 'Eretitel' vanavond. De uiteindelijke nummer 1 in deze 'Eretitel' is namelijk de 'extra' titel om 'Listen Carefully' compleet te maken. Het is achteraf gezien mijn ultieme favoriet. Eerst Christopher Cross. Mijn zus voedt me op met Abba en Electric Light Orchestra. Bij de eerste krijg ik uitslag als ik meer dan twee liedjes achtereen hoor, qua ELO lust ik alles. Christopher Cross hoort eveneens in haar hobby. Tot zover ik weet, heeft ze alle albums van de zwaarlijvige zanger en 'Sailing' weerklinkt eveneens in huize Louwsma als ik leer fietsen en kwijlen over mijn speelgoedautootjes. Ik weet het: Ik heb een paar maanden geleden nog een single van Cross gekocht, maar verder is het vooral de associatie met mijn zus. Zijn 'Sailing' is vandaag de hekkensluiter.

2. Sutherland Brothers (1973)
De gebroeders houden van het leven op het water. Hun originele 'Sailing' staat namelijk op het album 'Lifeboat'. De plaat flopt in eerste instantie. Twee jaar later neemt Rod Stewart het nummer op voor zijn elpee 'Atlantic Crossing' en de rest is geschiedenis. Het nummer zal voor immer aan Rod The Mod worden verbonden, maar is dus oorspronkelijk van Sutherland Brothers. De broers gaan in hetzelfde jaar een samenwerkingsverband aan met label-genoten Quiver en Sutherland Brothers & Quiver zal in 1976 uiteindelijk een grote hit hebben met 'Arms Of Mary'. De reden waarom ik Sutherland Brothers heb uitgekozen en niet Rod Stewart, is het feit dat de gebroeders een stevig windje in de zeilen hebben. De begeleiding is iets meer uptempo dan de kabbelende drift van Rod Stewart. Het mag op een tweede plek.

1. Mike Oldfield (2014)
Veertig jaar nadat Virgin 'Tubular Bells' heeft uitgebracht, komt Mike Oldfield met het album 'Man On The Rocks'. 'Sailing' is het openingsnummer. De albums van Mike Oldfield hebben allen een sfeer van positivisme en 'Sailing' is meteen een fraaie binnenkomer. Het is de snelste van de drie uit deze 'Eretitel' en het is gewoon een erg fijn 'feelgood' rock song zoals we ze niet vaak horen van Oldfield. De pretenties van eerdere uitspattingen zijn overboord gezet in dit nummer. Het blijkt nu zelfs mijn favoriete 'Sailing' te zijn.

Ik ga maandag of dinsdag concrete plannen maken voor een eventuele vakantie en dus weet ik niet of donderdag een 'Eretitel' voorbij komt. Ik denk dat het pas over twee weken wordt. Ik ga dan driemaal dé levensvraag stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten