vrijdag 31 augustus 2018

Sketches Of Sleen: woensdag 29 augustus



Het wordt reeds in het weekend voorspeld: Woensdag gaat de warmste dag van de week worden. Dat is uiteindelijk ook uitgekomen. Voor iemand anders de reden om de fietsschoenen aan te trekken, maar zelf fiets ik liever bij iets koeler weer. Deze woensdag wil ik in het teken zetten van maar één ding: Singles. Ik vergeet zelfs het fototoestel mee te nemen en bedenk vervolgens dat boven dit bericht een hoesje past van één van de aanwinsten van de kringloopwinkels. Helaas... ik zal toch deze foto van donderdag moeten gebruiken. Ik heb direct twee (of eigenlijk drie) winkels in gedachten. Hoewel ik denk dat ik bij de derde in de war ben met Hardenberg. De eerste zit in Veenoord. Ik weet niet of het bord van 'kringloop open' standaard aan de weg staat of dat het zeer ruime openingstijden hanteert? Maandagochtend staat het bord aan de weg en het staat er nog als ik 's avonds rond een uur of zeven er langs fiets. Het zit in een gigantische loods dat het mogelijk maakt om het allemaal heel overzichtelijk te presenteren. Ik kom echter voor de platen en dat is niet veel soeps: Twee kratjes met elpees en dat is hele erge middelmaat waardoor ik niet de moeite wil nemen om verder te zoeken naar singles.

Ik verlaat Veenoord en ga richting Dalen. Opeens kom ik langs het punt waar ik zondag iets heb gezien van 'verkorting Vechtetalroute' en voordat ik het weet, volg ik het alternatieve stukje Saksenroute. Dat gaat door Schoonebeek en de grens over richting Emlichheim. Voor de derde dag op rij ben ik dus in Duitsland, ook al ga ik vandaag niet voor 'Kaffee mit Kuchen' en wil ik evenmin op zoek naar kringloopwinkels in de Duitse stad. Het vermoeden bestaat dat de Saksenroute in Emlichheim kruist met de Vechtdal en dat dan de mogelijkheid wordt geboden om de eerste route te volgen tot Gramsbergen en bij Ane weer over te gaan op de Saksenroute. Zelf kies ik het fietspad langs het kanaal en fiets zo naar Coevorden. Ik ben zondagmiddag langs een kringloopzaak op het industrieterrein gekomen. Die was op dat moment open maar ben toen door gefietst. De zaak heet 'De Snuffelgans'. Dat heb ik even moeten Googlen en zie dan dat pal achter de 'Snuffelgans' een tweede kringloop zit, maar dat is niet degene die ik in gedachten heb. Ik vermoed dat dit in Hardenberg moet zijn. Die andere kringloop gaan we volgend jaar vast en zeker opzoeken! 'De Snuffelgans' heeft een gigantische partij Duitse singles, veel schlager maar ook Neue Deutsche Welle. Ik sta nog even met een single van Ina Deter in mijn handen, maar zet het terug. Dan zie ik een Phonogram-hoesje halverwege en trek de single eruit. 'Mijn Gebed' van DC Lewis met daarachter een single van Mouth & Macneal. Nee, ik hou het hier voor gezien!

Ik fiets het centrum van Coevorden binnen en krijg opeens zin in een ijsje. Dat eet ik bij dezelfde ijsboer als vorig jaar. De lucht lijkt een spelletje te spelen. Toen ik vanochtend vertrok van de camping had de vrouw van de camping me gewaarschuwd: Er worden stevige buien verwacht. Ik weiger echter een jas mee te nemen 'omdat het wel gaat meevallen'. Ik verlaat Coevorden en fiets rechtstreeks naar Dalen. Daar heb ik inmiddels een nieuw idee opgedaan. Het wordt stevig fietsen maar wellicht dat ik 'Mijn Kraam' in Emmen nog kan mee pakken voor sluitingstijd? Ik tank een kopje koffie in Dalen en ga dan stevig in de pedalen. Hoe dichter bij Erm hoe grauwer de lucht wordt en ik kies eieren voor mijn geld. Ik fiets de camping op als de eerste druppels regen vallen. Later op de avond maak ik nog eenmaal het rondje om Sleen en wil afsluiten met een ijsje in Sleen. Helaas... na acht uur is hier nergens meer de mogelijkheid om een ijsje te bemachtigen. Ik ga op de camping aan de koffie en als het weer menens wordt met de regen kruip ik de tent in. Ik heb even zo goed toch nog 65 kilometer gefietst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten