maandag 6 augustus 2018

Horizontaal zeven letters: maandag 6 augustus



Ik kom op de zondagen praktisch niet de deur uit. Vreemd? Ik laad mijn energievoorraad op tijdens de rustdag. Dat heeft als gevolg dat ik nauwelijks verre fietstochten maak op zondag. Sterker nog: Het is maar zelden dat de fiets uit het hok kom of dat ik zelf het huis verlaat. Dat betekent niet dat er niet wordt gefietst. Vijfmaal vijfentwintig kilometer per week alleen al als woon-werkverkeer. Dan reken ik nog niet de kilometers die ik maak tijdens het post bezorgen. Met name met dit warme weer heb ik de zondag nodig om mezelf op te laden en doe dat bij voorkeur achter huis op een stoel. Maandag is mijn 'sorteerdag', hetgeen betekent dat ik rond een uur of half drie naar Meppel moet fietsen. Het is dan té warm om recreatief te fietsen. We hebben veel te sorteren en hierdoor kan ik pas om kwart over zeven huiswaarts. Ik heb een radioshow om negen uur en hoef niet naar de winkel. We kunnen dus best even 'toeristisch' fietsen. Ik leun achterover en het ommetje wordt alsmaar groter. Ik heb geen kilometerstand genoteerd en het doet er ook niet echt toe. Het zal wellicht een kilometer of twintig zijn geweest, maar het is bijna vakantie voor mij!

Het is traditie dat ik mijn (vrouwelijke) collega naar de auto breng. Ze is er niet gerust op om alleen over het industrieterrein te lopen en, ach, voor mij is het een kleine moeite. Vaak fiets ik daarna terug om de kortste weg naar Havelte te pakken. Nu wil ik even het viaduct over en dan de parallelweg langs de snelweg te volgen. Vanaf het viaduct zijn namelijk meerdere keuzes mogelijk om de tocht in te korten. Ik sla de eerste over en ga door naar Ruinerwold. De tweede afslag brengt je halverwege Meppel en Havelte en ook die sla ik over. Ik ga verder richting Oosteinde en vervolgens langs de grasdrogerij. Je kan hier links en meteen rechts en een fietspaadje langs enigszins bosrijk gebied volgen. Ook dat sla ik over en fiets achterlangs naar Oosteinde. Als je hier links gaat, kom je bij de laatste brug van Havelte. Ik ga recht door en om een lang verhaal kort te maken, ga ik tot twee kilometer voor Ruinen. Dan ga ik linksaf en over de Ruinerdijk naar Ansen.

Halverwege rook ik een sigaar op een bankje en heb even snode plannen. Zal ik de stoel een standje achterover gooien? Ik wil het binnenkort toch eens proberen. Het weer is zeer aangenaam op dit tijdstip van de dag en als ik niet de verplichting had van een radioshow (ik vervang een collega in haar show), dan had ik vast nóg meer kilometers gemaakt. Via Ansen richting Rheebruggen en dan nóg een stukje om. Het gaat zó lekker! Om kwart voor negen ben ik thuis en dan heb ik genoten. Halverwege de Ruinerdijk zie ik een paar prachtige boerderijtjes, geniet ik van de schaduw van de bomen (zoals op de foto van Google, dat eigenlijk een oprijlaan is van een boerderij aan de Ruinerdijk) en zie ik even voor Rheebruggen een vreemd soort mist aan de horizon. Het blijkt afkomstig te zijn van een trekker die op een gortdroog land aan het werk is. De mist blijkt een stofwolk te zijn. De fotocamera ligt thuis en dus kan ik het niet vereeuwigen.

Ik vermoed dat ik tussen kerst en het nieuwjaar weer zal terugkijken op fietstochten uit het afgelopen jaar. Dan wil ik deze zeker niet vergeten en vandaar dat ik dit in een berichtje heb verwerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten