zaterdag 2 september 2017

Sappig Loesje - de herziene uitgave



Nee. Een groot techneut zal ik nimmer worden. Dacht ik dat de hoofdtelefoonuitgang van mijn Behringer-mixer kuren had, bleek een stekkertje van de platenspeler los te zitten. En zo geniet ik sinds een dag weer van knisperend vinyl door mijn oorschelpen. Dat heb ik vandaag gevierd met een bak singles. 'The Oogum Boogum Song' van Brenton Wood gaat eindelijk lekker smaken, 'Hazy Paradise' van Earth & Fire (b-kant van 'Seasons') leren kennen, maar verder een feest van herkenning. Veel instro's als 'Spreadin' Honey' van Watts 103rd Street Rhythm Band, 'Nut Rocker' van B. Bumble & The Stingers en 'Francine' van Les Newstars. De ultieme lekkernij van vandaag was 'Who Do You Love' van Juicy Lucy, een stel knotsgekke Mancunians die blueskrakers op een geheel eigen manier spelen. Er zijn maar weinig nummers waarmee ik me persoonlijk mee identificeer, maar er zijn van die dagen dat ik me 'Who Do You Love' van Juicy Lucy voel. Ik heb de Nederlandse persing in fotohoes, maar deze was niet zo snel op Google te vinden, vandaar ter illustratie de Franse fotohoes.

(...)

Ik druk op 'publiceren' en kan wel uren kijken naar het resultaat. Niet dat ik daar tijd voor heb want ik moet aan het werk. Ik werk op dat moment, maart 2010, op 'therapeutische basis'. Twee uur per dag, op advies van de bedrijfsarts, op een afdeling waar ik gillend gek word en waar ik alweer snel de brui aan geef. Het is dinsdag 2 maart 2010. Eind 2008 heb ik twee maanden lang een muziekblog gehad: SoulteXt. Daar lukt het me op een bepaald moment om dagelijks te publiceren totdat KPN mijn internetgebruik op de telefoon welletjes vindt en me weer een paar weken zonder internet laat zitten. Dan maak ik mijn entree op de muziekforums en daarmee 'vergeet' ik SoulteXt. Ik weet niet eens meer bij welke blog-leverancier het is geweest, maar feit is dat een weblog daar zonder pardon wordt 'opgeruimd' als er twee maanden niets wordt gepubliceerd. In 2009 doe ik nog eens een poging voor een muziekblog, maar dat laat me geen foto's uploaden (SoulteXt had helemaal geen foto's, enkel tekst). Dan kom ik terecht bij Blogger. Daar blijkt het zeer eenvoudig om foto's te uploaden en ik gebruik het in eerste instantie voor een andere hobby. Het is deze dinsdagmorgen in maart als ik opeens zin krijg in een nieuw blog en dat wordt Soul-xotica. Juicy Lucy is de eerste gelukkige.

Eerlijk gezegd heb ik toch niet zo'n hoge pet op van het nieuwe project. Ik weet niet of ik het vol kan houden en zie eigenlijk net zo'n roemloos einde tegemoet als SoulteXt. Met name het vinden van de illustraties is niet eenvoudig, zo blijkt. Totdat ik eens brutaal 'singlehoesjes' invul bij Google en uitkom op singlehoesjes.nl. Dat geeft Soul-xotica een doorstart. Op 11 april 2010 besluit ik om dagelijks één bericht te publiceren. In 2011 wil ik evenveel berichten hebben als dat er dagen zijn en dan begint het pas echt. Ik mag dan wel eens een dagje 'snipperen', middels het inhalen van de berichten slaag ik er jaren in steeds weer met een volle maand te eindigen.

Ik heb eerst het plan om de geschiedenis van Juicy Lucy uit de doeken te doen, maar bij het doen van het huiswerk komt dat me bekend voor. Het blijkt dat ik in oktober 2014 Juicy Lucy in 'Raddraaien' heb gehad. Dat scheelt een hoop schrijfwerk en ben daar content mee. Ik heb net drie-en-een-half-uur radio gemaakt en ben wel klaar voor mijn bedje. Morgen gewoon weer een bericht en op naar de tiende verjaardag van Soul-xotica. Ik heb nog wel het correcte fotohoesje gevonden voor dit bericht. Waar? Op www.singlehoesjes.nl natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten