zaterdag 30 september 2017

Eindstreep: september 2017



Reden voor een dik feest is het niet, maar ik zie net dat ik begin deze week het 2750e bericht heb gepubliceerd. Het 2500e bericht heb ik flink gevierd en vermoedelijk gaat dat bij 3000 ook het geval zijn. Dan hebben we het over juni of juli van het volgende jaar? Moeten we het nog over het weer hebben? Ik heb deze ochtend wekdienst omdat een collega uit Steenwijk me laat weten dat ik daar niet nodig ben. Ik moet daarvoor in de plaats in Meppel bezorgen. Ik kijk voor vertrek nog eens op Buienradar en kan het bijna niet geloven, maar de site heeft het maar zelden mis. Het zal tot vanavond negen uur droog blijven op een klein spettertje na. Ik kan met een gerust hart mijn fleece-jack aantrekken. Als ik in Meppel ben, rond half twaalf, en op de postfiets stap, gaat het regenen. En... het wordt eigenlijk ook niet meer droog. Ofwel: Ik ben compleet verzopen vandaag. Nu dan de 'Eindstreep' van deze maand en ik heb een record voor 2017. Ik heb deze maand namelijk de meeste singles gekocht.

Het is het einde van het derde kwartaal en dus mag ik even extra rekenen. Zullen we eerst eens naar het totaal van deze negen maanden kijken? Dat zijn er 149. Ik wil voor de aardigheid even kijken wanneer ik in 2016 de 149e single heb gekocht. Dat is op 21 maart in Hoogeveen als ik pas de woning in Uffelte toegewezen heb gekregen. Wat een contrast bij dit jaar, maar toch kan ik al erg tevreden zijn over de gevonden plaatjes. Totaal dus 149 singles waarvan ik vierentwintig reeds heb ('upgrades') en veertig platen die nog steeds in de Blauwe Bak staan. Dat laatste is té weinig voor een Blauwe Bak Top 100, maar ik verwacht volgende maand nog twaalf singles en hopelijk kan ik voor 1 december nog tot de honderd komen. Verder heb ik nog altijd het idee om de platen uit de 'bubbling under' van 2016 in te zetten zodat ik bijvoorbeeld Ronnie Limar kan gebruiken voor de Top 100 van dit jaar. Gaat helemaal goed komen!

Vervolgens de opbrengst van deze maand: Maar liefst eenendertig singles. Eentje meer dan de maand mei en twaalf meer dan vorige maand, hoewel daar dan weer 'duurdere' platen tussen zitten. Van de 31 singles heb ik zes 'dubbel' en zijn alleen The O'Jays en Sylvia in de Blauwe Bak gekomen. Ik selecteer snel een paar van het lijstje en kom dan op tien uit. Als ik die in een volgorde moet zetten, dan ziet dat er als volgt uit:

1. Now That We Found Love-The O'Jays

2. The Only Way Is Up-Yazz & The Plastic Population

3. Eye Know-De La Soul

4. My Thing-Sylvia

5. Orchard Road-Leo Sayer

6. Black Is Black-Lloyd Miller

7. Harmony-Ray Conniff

8. Do It Yourself-Gloria Gaynor

9. Everything's Gonna Be Funky-Hot Chocolate

10. New York City-The Trammps

Geen opmerkingen:

Een reactie posten