woensdag 31 maart 2010

kikker in je bil!


Omdat ik zoveel mogelijk wil voorkomen om binnen een maand dezelfde artiest nog eens te behandelen, kan ik 'First Of May' nu niet op de Dag van de Arbeid doen. Het zij zo. De best geslaagde grap van dit jaar haalde deze dag niet eens. In 'Met Het Oog Op Morgen' werd zondag gemeld dat 'Gute Nacht Freunde' vandaag zou worden vervangen door een nieuwe tune. Maandagavond had de redactie al ruim 300 verwensingen per email gekregen en werd er toch maar bij verteld dat het een vroege 1 april-grap was.

Vandaag zullen we horen of we binnenkort op de Plantenpartij kunnen stemmen. Hun website zou vandaag de lucht in gaan... Anders stem ik wel voor The Bee Gees. Wat menigeen zal verbazen. Wat doen The Bee Gees in hemelsnaam op Soul-Xotica? Wat ik nu vertel, is geen grap: Mijn platenverzameling is een beetje met The Bee Gees begonnen...

Tot 1989 heb ik een andere hobby: Een verzameling Citroëns op schaal. Voor Nederlands moet ik echter een boekbespreking doen en mijn keuze valt op een biografie van The Bee Gees, die ik ademloos verslindt. Dan begin ik met tweedehands singeltjes. In september 1989 sta ik op een soort van tentoonstelling van regionale hobbyisten. Omdat de belangstelling voor de auto's tanend is, neem ik ook mijn reeds verzamelde Bee Gees-singles mee.

In die eerste twee jaar koop ik de Polydor-singles (1967-74) stukje bij beetje. De duurste was drie gulden, de goedkoopste een kwartje. Mijn 'I Started A Joke' kostte twee van die parkeermunten, maar had geen fotohoes. Die heb ik later weer kunnen opscharrelen.

Okay, de hitjes zijn suikerzoet, met 'World' als uitzondering. Die komt zeker nog eens langs! Eigenaardigheid van mij is dat ik ook vaak de b-kantjes draaide. Nu staat me niets meer bij van 'Kilburn Towers', maar bijvoorbeeld 'Sir Geoffry Saved The World', 'Close Another Door' en 'Red Chair Fade Away' reken ik ook gewoon tot de grote hits. De enige die ik mis uit die serie zijn 'Wouldn't I Be Someone' en 'Mr. Natural'. Tot die tijd mag ik zeggen dat ik al hun hits tot 1975 heb. De hits van later voor ongeveer de helft. Er kan dus meer Bee Gees verwacht worden in de toekomst! Is ook al geen 1 april-grap...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten