maandag 24 juni 2024

Week Spot Kwartet: week 25


Het lijkt aanvankelijk een makkie te worden met de Week Spot Carousel van afgelopen zaterdag. De plaat uit 2020 die ik voor het Kwartet nodig heb, is eentje die ik in jaren niet heb gedraaid maar moet gewoon op zijn oude stekje staan. De Week Spot van 2021 heb ik vorige week nog gedraaid in de show. Powaka moet een makkie zijn. Ik maak me eigenlijk nog het meeste zorgen over Kejam. Deze heb ik echter binnen twee minuten gevonden, maar dan...? Powaka! Ik heb hem een paar maanden geleden nog eens gedraaid in 'The Vinyl Countdown'. Dan heb ik het over de 'nieuwe' met de fotohoes. Maar zelfs de 'oude' staat niet op zijn plek in de jaren zeventig-bak en degene met fotohoes is spoorloos verdwenen. Hierdoor heb ik het publiceren al een paar maal uitgesteld en vanavond besluit ik dat Powaka heeft gewonnen. Een bericht over het Week Spot Kwartet met een foto van een Week Spot Trio. Het is niet anders...

2020: No Other Woman - Jimmy James & The Vagabonds (1976)
Jimmy James is ons recentelijk ontvallen. De tijd dat ik een bericht spendeerde aan iedere overledene is alweer een fikse tijd geleden. Zoals ik vorige week in deze rubriek heb opgemerkt, put ik in juni 2020 vooral uit héle oude aankopen. We kunnen zelfs nog verder terug in de tijd! Ik heb Jimmy James gekocht op mijn eerste vakantiedag in Sleen in 2019. Ik ben dan met de spulletjes in de bus van Uffelte via Assen naar Sleen gegaan en huur ter plekke weer een fiets. Ik heb een speciaal vakantiekaartje waarmee je een hele dag onbeperkt kan reizen voor een bepaald bedrag. Omdat ik nog even gebruik wil maken van het kaartje ga ik met de bus op en neer naar Emmen voor onder andere singles. 'Do The Funky Conga' blijkt bij thuiskomst niet echt interessant, maar de b-kant des te meer. Het nummer zal in 2020 nog verder groeien bij mij en dan besluit ik dat het maar eens de Week Spot moet worden. Het verhaaltje zal een Jantje van Leiden zijn geweest want ik heb vaker een bericht geschreven over deze man.

2021: I'm Standing By - Eddie Holloway (1970)
Als ik kijk naar de verschillende Week Spots uit deze week vermoed ik dat iedere bericht een kattenbel is geworden. Wat wil je nu in hemelsnaam schrijven over Eddie Holloway? Geen flauw idee wat ik ervan heb gebakken maar feit is dat het één van mijn ultieme favoriete ontdekkingen is van 2021. Zo goed dat ik hem vorige week weer eens heb gedraaid in 'Do The 45' en deze zaterdag zie dat hij in de Week Spot Carousel moet zitten. Ik heb zaterdag enkel de Week Spot uit 2022 gedraaid. Het is in ieder geval voorlopig weer het einde van de Carousel in de show. Komende zaterdag ga ik alle Week Spots van week 26 in 2023 tot en met deze week draaien, de weken erna is de 'Vinyl Summer Spirit' en in september kan ik meteen los met 'The 2024 Collection'.

2022: This Love Is Magic - Kejam ft. Chanel (2022)
Aha, het was op zondag 5 juni Pinksteren in 2022. Toch heb ik met deze plaat van Kejam vooral een associatie met deze zondag. Ik zat al te twijfelen maar mijn geheugen laat me niet in de steek. Ik ga deze zondag naar Leeuwarden voor een demonstratie tegen de snode plannen voor de EU met betrekking tot de landbouw. Er komen enkele honderden op af maar tot mijn grote ergernis een handjevol boeren. Zijn we te vroeg? Een paar weken later wordt de grote demo gehouden in Stroe en de weken erna is het zéér onrustig. Een lange stoet trekkers, wegblokkades en uiteindelijk nog de schietpartij bij Heerenveen... Een schril contrast met de demonstratie op Pinksterzondag. 'This Love Is Magic' is in die tijd een beetje de 'soundtrack' van de zomer aan het worden. Op de valreep maak ik het dus nog Week Spot.

2023: Aum Mani Padme Oum - Powaka (1973)
De momenten dat ik in Meppel bezorg zijn heel erg schaars aan het worden. In juni van het vorige jaar is mijn hulp gewenst in Meppel. We hebben een grote mailing welke vóór de nieuwe week moet zijn bezorgd. Dat is onder meer mijn taak. Hoewel ik op vrijdag even langer door werk, heb ik nog steeds genoeg te doen op zaterdag en ga dus andermaal naar Meppel. Later op de middag, als alles is bezorgd, kijk ik even bij het platenzaakje aan het Prinsenplein. Daar zie ik deze single van Powaka en ben benieuwd. Helaas is deze single helemaal aan gort gedraaid, maar het is wel een kennismaking. Dezelfde week bestel ik eentje via Marktplaats. Zoals gezegd kan ik beide exemplaren op dit moment even niet vinden en dus ontbreekt deze op de foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten