maandag 17 juni 2024

Week Spot Kwartet: week 24


Werk aan de winkel! Hoe is mijn weekend verlopen? Welnu, ik word zaterdag strontlaat wakker hetgeen op zichzelf geen probleem hoeft te zijn. Eenmaal op de zaak blijken de collega's iets anders voor me in petto te hebben en dat bevalt me allerminst. Intussen is in een steegje in het centrum een promotionele 'preview'-party aan de gang van een drum & bass-rave welke over twee weken plaats heeft. Bij het aankondigen van dit heb ik mezelf meteen opgeworpen als eerste potentiële bezoeker. Nou, vooruit dan maar weer. Geen flauw idee of ik het leuk ga hebben of niet want doorgaans had ik toch wel een zooi drank en chemische hulpmiddelen nodig om uit mijn plaat te gaan op de dansvloer. Werk en het feestje is wonderwel erg goed te combineren en dankzij een dorstaanval ben ik op tijd binnen voor een enorme plensbui. Gistermiddag heb ik gedoucht en de wedstrijd van Oranje gevolgd. Ik heb niks met ere- en eerste divisie maar als Oranje speelt (m/v) dan wil ik toch wel even kijken als het kan. Waar was ik gebleven? Welnu, het Week Spot Kwartet staat dan het hoogste op de lijst van de prioriteiten. Het kan zijn dat ik vandaag driemaal publiceer want ik heb vandaag een klein feestje in Uffelte. Eerst maar eens het Kwartet van de afgelopen week.

2020: Center City - Fat Larry's Band (1976)
Alweer een plaatje dat ik tijdens de platenbeurs in november 2019 heb gekocht. Wat is er aan de hand? Ik heb de afgelopen week nagedacht en nog eens nagedacht. We zijn in juni 2020 uit de eerste lockdown hoewel er nog wel belachelijke beperkingen zijn. In het werk merk ik er weinig van want de postbezorging gaat als vanouds door. Ik kan dus niet bedenken wat me economisch geraakt moet hebben. Misschien toch nog de draaitafel die er in april mee is opgehouden? Enfin, ik kom in 2020 een flinke tijd niet eraan toe om te betalen bij Mark en intussen blijf ik wel plaatjes reserveren. Mark kent me inmiddels en heeft er totaal geen problemen mee. Dit is wel het startpunt van dat ik absoluut niet weet wat er in een pakketje gaat zitten en ook die 'verrassing' is een verslaving op zichzelf. Maar goed... in juni 2020 heb ik weinig nieuwe aanwas van singles en dus grijp ik terug naar de bewuste platenbeurs in 2019. 'Center City' is daar eentje van.

2021: Oh Me Oh My - Mike James Kirkland (1973)
Bij Fat Larry's Band heb ik al de kapotte draaitafel in april 2020 genoemd. Ik vervang deze dan door een tweedehands Stanton van exact hetzelfde type als dat ik heb. Bij de Week Spot van 2022 ga ik deze opnieuw noemen. In juni 2021 draaien zowel mijn oude Stanton als het tweedehandsje uit 2020 nog op volle toeren en heb ik zelfs nieuwe naalden gekocht. Het is de daaropvolgende zondag eveneens vaderdag en ik ga die middag een flink eind uit fietsen met de oorwarmers op. Ik luister naar de show van de voorgaande avond en geniet met volle teugen van het geluid want de nieuwe naalden maken een verschil. Er is ook net weer een partij binnengekomen van Mark en Mike James Kirkland is daarvan eentje die ik meteen tot Week Spot bombardeer.

2022: I'm Gonna Tear Your Playhouse Down - Ann Peebles (1972)
Opeens kan het me niet meer zoveel schelen. Ik doe immers radioshows vanuit huis en waarom zou ik dan dik moeten investeren in een 'direct drive' of een toonaangevend merk? Ik ben bereid een flinke stap terug te doen. Dan zie ik op Marktplaats een zo goed als nieuwe 'direct drive' van Gemini. Dat is in 2009 al budget-troep maar het vormt voor mij het uiterste begin van mijn dj-set. Deze Gemini staat in Zwolle en ik kom een zeer fraaie prijs overeen. Ik spreek af met de verkoper dat ik hem donderdagavond ga ophalen. We spreken af op het station. Uiteraard ga ik eerst de stad in en kom voor het eerst in jaren weer eens bij Minstrel. Daar sla ik een behoorlijke slag maar het meeste voor de Gele Bak. Ann Peebles is één van de weinige platen die doorgaat voor de Blauwe Bak. Ik ga niet klagen en zeuren, maar de Gemini is precies wat ik ervan had verwacht. Een jaar later krijgt het al kuren en het is inmiddels gerecycled tot een bierblikje.

2023: Love Jones - Norma Jenkins (1976)
Tot slot een plaatje waarbij ik niet een associatie heb met een draaitafel maar juist met een mp3-speler. Ik fiets van huis naar het werk op een zekere ochtend als bij Havelterberg dit nummer mijn oren komt binnenstromen. Het majestueuze intro, de bluesy gitaar en vervolgens een lekker 'deep' zingende Norma... deze mag ik niet vergeten en maak het meteen tot Week Spot hoewel ik de single dan al een fiks aantal maanden in huis heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten