zondag 9 juni 2024

Week Spot Kwartet: week 23


Hoewel ik afgelopen donderdag vol goede moed ben, ga ik korte tijd na publicatie van de 'Singles round-up' naar bed. De vrijdag en zaterdag zijn beruchte avonden in verband met de radioshows en zo is het alweer zondagmiddag. Ach, het is het begin van de maand en ik heb dus alle tijd en ruimte om de 'Singles round-up' af te maken. Eerst wil ik het liefste het Week Spot Kwartet doen. Ik heb de singles van de show van gisteravond nog intact en wil deze toch wel terugzetten in de koffers. En dus ga ik eerst het Kwartet van de afgelopen vier jaar doornemen zodat ik dat klusje kan uitvoeren. Ik zal de Buienradar even moeten raadplegen om te zien of het nog komt van een buitenactiviteit. Morgen wordt het allerminst fraai fietsweer! Hierbij de Week Spots in week 23 in 2020, 2021, 2022 en 2023.

2020: Cold Like Ice - The Swans Of New England (2020)
Mijn eerste ervaring met het Cannonball-label is als het net is opgezet. 'Stone Man' van The Sanders Sisters is de eerste release. Ik ben meteen 'fan' van het nummer maar hik op tegen de vraagprijs. Voor een nieuw geperste single? Ik blijf Alberto desondanks volgen en ontdek na een paar maanden waarom de platen een hogere prijs hebben. Hoewel het iedere keer weer slikken is als ik een bedragje overmaak voor één of twee Cannonballs weet ik dat het geld goed terecht komt en dat ik waar voor mijn geld heb. Na een aantal niet eerder uitgebrachte oudere opnames gaat hij op de 'moderne' toer. Hij geeft alom gerespecteerde studiomuzikanten en -zangers een kans om een eigentijds nummer op te nemen. Of er wordt een oudere opname van de muzikant gepakt en in een eigentijds jasje gegoten. Zoiets is er aan de hand met The Swans Of New England. 'Cold Like Ice' is in 2020 de opvolger van 'I'm Hunting For Your Love Again'. 'Again' heeft betrekking op de nieuwe remix van 'I'm Hunting For Your Love', oorspronkelijk uit de vroege jaren tachtig. Net als 'Hunting' moet ook 'Cold Like Ice' de Week Spot worden want... dit is een 'future classic'? Zo voelt het in die tijd wel maar het is nog altijd niet gebeurd met deze platen. Van Corinne Collier is alleen nog een erg bizarre cover uitgebracht van 'Here Comes The Rain Again' van de Eurythmics en die heb ik dan ook overgeslagen.

2021: A Good Man To Wake Up To - Marion Jarvis (1975)
De b-kant van 'A Penny For Your Thoughts' welke ik sinds 2019 toch het liefste hoor in de uitvoering van Tavares als het moet. Deze b-kant bevalt me meteen beter. Het is een typische Chelsea-productie en zit dus dicht tegen Jim Gilstrap aan maar dat mag de pret niet drukken. Ik krijg altijd goede luim van het nummer en het is dan ook een feestje om deze op een zaterdagavond weer eens af te stoffen. Dat moet ik overigens ook bij de Week Spots uit 2020 en 2022 want het lijkt wel een 'vergeten' week te zijn.

2022: Where Would I Be Without You - Kim Tibbs (2022)
Oeps... ik heb ook LRK geschreven in mijn speellijst op Facebook maar Kim Tibbs is écht op Izipho Soul. Dat moet ik straks nog even aanpassen! Ik ben ook al druk bezig met een verhaaltje over LRK als er plots 'iets' niet lijkt te kloppen. Dan zie ik met koeienletters 'Izipho Soul Records' staan. Enfin, op het gebied van Izipho ben ik in 2022 al zo ver dat ik niet eens meer naar 'soundfiles' hoef te luisteren om meteen een exemplaar te bestellen. Izipho is een 'trademark of quality' voor mij en zijn prijzen zijn billijk (vergeleken met de peperdure Cannonballs). Tussen de kwalitatieve hoogstaande nieuwe releases is deze van Kim Tibbs ten onrechte helemaal ondergesneeuwd geraakt, maar oef... het geeft me opnieuw een erg plezierig gevoel om de plaat te draaien. Vooral de productie welke riekt naar Willie Mitchell's producties op het Hi-label. Dat is geen toeval want de zoon van Willie is betrokken bij de productie en Kim maakt gebruik van een microfoon die eerder door Al Green is benut voor zijn klassieke opnames.

2023: Love Came Right On Time - Sandra Feva (1988)
De enige uit het kwartet welke nog regelmatig een 'spin' krijgt. Het is even flink zoeken naar de single want ik heb hem recent gedraaid en niet terug gezet in de koffers. Dat ga ik na publicatie wel doen! Een lekker vlot jaren tachtig-dansplaatje van Sandra. Geen artistieke hoogvlieger maar wel een plaatje waar ik een goed humeur van krijg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten