dinsdag 6 september 2022

Week Spot: Norman Feels


De fietstochten lijken momenteel ten einde te zijn. Mijn moeder sukkelt al een paar weken met haar gezondheid en zij heeft op alles voorrang. Het vergezicht zal met de fiets niet verder reiken dan Steenwijk en voor de rest van de week ziet het er niet erg fraai uit voor overige fietstochten. Ik zou morgen naar Gaasterland willen fietsen en wellicht is dat ook een tikkeltje ambitieus hoewel ik van deze dinsdag een échte rustdag heb weten te maken. Ik heb de dag veelal gestrekt doorgebracht. Niet voortdurend in slaap maar wel om de benen te ontspannen. Intussen de radioshow voorbereid en tot uitvoering gebracht. Dan het telefoontje dat de ambitieuze plannen in de war schopt, maar het is niet anders! Ik kan tevreden terug kijken op de vier fietstochten die ik heb gemaakt. Die pakken ze me niet meer af! De Week Spot van deze week moet eentje worden die ik in augustus heb gekocht. Ik heb zaterdag slechts twee uren gedaan en er zijn nog genoeg titels over van juli maar ik wil dóór met de show en ga een 'best of' van beide maanden doen. De Week Spot  van deze week is 'They Said It Couldn't Be Done' van Norman Feels uit 1973.

Ik heb de plaat nog altijd niet besteld en moet dat toch eens gaan doen. Het Soul Direction-label heeft eerder dit jaar twee niet eerder uitgebrachte opnames van Norman Feels samengebracht op een single. Tot zover ik dan uit de geluidsclips kan halen is dit het fijne 'laidback' geluid dat ik momenteel goed kan waarderen. Een paar maanden geleden heeft Mark een vrij zeldzame plaat in de aanbieding. 'Cashing In' van The Voices Of East Harlem staat op de keerzijde van de Goldmine Sevens-uitgave. De plaat is 'goedkoop' omdat het een klein hapje uit het vinyl mist maar 'nog altijd genoeg inloopgroef om niet op te vallen'. Dat laatste geldt dan uitsluitend voor direct drive-platenspelers. De prijs is relatief laag als je het vergelijkt met een Mint-exemplaar en dat komt vooral door Voices. Toch heeft dat nummer nooit veel gedaan voor mij hoewel ik de a-kant van Daybreak eigenlijk interessanter vind. Maar dan opnieuw... niet voor deze prijs! Het is echter een paar weken later als ik het toch nog eens wil heroverwegen. Ik ga op zoek binnen de pagina van Mark en heb 'Voices Of East Harlem' als zoekbegrip. Dan zie ik deze van Norman Feels. Mark heeft de plaat in 2016 aangeboden maar dan blijft de plaat onopgemerkt. Bij navraag blijkt hij de single nog steeds in de schappen te hebben. Het is méér van dat 'ontspannen' werk zoals de recente Soul Direction-single.

Norman Solomon wordt in januari 1944 geboren in Tarrytown, een stadje in het district van New York. Samen met zijn twee jaar oudere broer Coleman neemt hij platen op als The Souveniers en The Preludes. In de begin jaren zeventig manifesteert hij zich als Norman Feels en maakt twee albums en een handvol singles voor het Just Sunshine-label. Hetzelfde Just Sunshine-label dat ook onderdak biedt aan Voices Of East Harlem en dit is de connectie waarmee ik de single van Norman Feels tegenkom bij Mark. 'They Said It Couldn't Be Done' is eigenlijk de b-kant van 'My World Is Empty Without You', Norman's uitvoering van de Motown-hit. Toch wil zijn carrière niet van de grond komen. Jaren later zullen vooraanstaande hiphopartiesten als Ghostface Killah, Nas en Kanye West zijn muziek weten te waarderen en ze te gebruiken voor samples. In 1994 overlijdt zowel Norman als zijn broer Coleman. Beide mannen zijn dan respectievelijk 50 en 52 jaar jong. Verder is helaas niet zoveel bekend over Norman Feels en dus moeten we het met de muziek doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten