donderdag 8 september 2022

Het zilveren goud: augustus 1997 deel IV


Is de vakantie helemaal afgelopen? Nee hoor! Ik had voor vandaag iets in de planning maar dat is er niet van gekomen. Dat ga ik morgen doen en dat levert zowaar een speciale aflevering op voor de 'Uffelter vergezichten'. Ik ben gisteren naar Sneek geweest om mijn moeder op te zoeken. Omdat de bussen terug naar Heerenveen een drama waren, zat ik pas om half tien in de trein. Ik zag er tegenop om nog vanuit Steenwijk te moeten fietsen en ben over Meppel gegaan en de bus terug naar Uffelte gepakt. De huurfiets staat dus al ruim een dag in de bewaakte fietsenstalling. Ik zou hem vandaag hebben gehaald, maar de woensdag heeft zijn tol geëist en ik heb twaalf uur achtereen geslapen. Té laat om nog op stap te gaan. Morgenochtend zal het redelijk droog zijn en dan wil ik eens van Uffelte naar Steenwijk lopen. De 'normale' route met de fiets welke in feite helemaal niet zo normaal is. Ook heb ik een bezoekje aan Meppel in gedachten. Ik ben in maart voor het laatst bij het platenzaakje geweest en hoop dat die nog open is. Emmen en Assen moeten dus maar een andere keer. Omdat ik gisteren niet heb gefietst, heb ik al een foto gemaakt voor 'Het zilveren goud' en dat is altijd lekker ontspannen schrijven. We blijven in september bij de singles uit augustus 1997 ook al wil ik met de berichten onderhand wel richting de rest van de belevenissen in september 1997. Vooralsnog ben ik op vakantie in Denemarken.

Het eerste weekend van de vakantie breng ik door bij broer Jelte die dan nog in Herning woont. 's Ochtends laat hij de school zien waar hij werkt als conciërge en brengen we een bezoek aan een kringloopzaakje waar ik een aantal singles koop. Die treffen we in de volgende aflevering. 's Middags lopen we voor een boodschapje naar een overdekt winkelcentrum. 's Avonds zijn we vast op stap geweest maar verder ontbreken de herinneringen aan deze vakantie. Ik neem aan dat ik zondagavond met mijn ouders naar het huis ben gegaan van mijn oudste broer. Die is net een paar maanden ervoor verhuisd en woont nu iets ten noorden van Viborg. Uiteraard staat zijn oude racefiets weer tot mijn beschikking. Toch vertelt hij me ook over een goedkoop busritje naar een nabijgelegen stad. De bushalte is bij zijn huis en dat lijkt me wel aardig voor een solistisch uitstapje. Ik heb het opgezocht op de kaart en het is Skive geweest. De resultaten van deze platenjacht komen eveneens in latere afleveringen. Vandaag besluit ik de singles die ik op de eerste dag in Herning heb gekocht, ook al zit er in ieder geval een plaat bij welke ik pas in 2008 heb gekocht. Het laatste weekend ben ik alleen bij mijn oudste broer terwijl mijn ouders in Herning verblijven. Het is traditie om samen naar de bioscoop te gaan maar deze avond huren we een film die we thuis bekijken. Iets zegt me dat het een oude James Bond is geweest maar zeker weten doe ik het niet. Laat me de vakantie in Denemarken hiermee afsluiten en dan kan ik in volgende afleveringen kijken naar andere gebeurtenissen in deze 'drukke' zomer.

2949 It's Not Easy - Neil MacArthur (US, Deram, 1969)
2950 Someday - Made In Denmark (Denemarken, Columbia, 1971)
2951 If You Gotta Go, Go Now - Manfred Mann (Denemarken, His Master's Voice, 1965)
2952 It's A Monster's Holiday - Buck Owens (Denemarken, Capitol, 1974)
2953 Knock On Wood - Otis & Carla (Duitsland, Atlantic, 1967)
2954 Memphis - Johnny Rivers (Duitsland, Liberty, 1964)

Er staat me iets van bij dat ik Johnny Rivers in Denemarken heb gekocht. Als ik het hoesje zie, weet ik wel beter. Deze heb ik in augustus 2008 in Rotterdam gekocht. Of is het al september? Hoe dan ook: De plaat mag mee voor 1997. Ik ben de moeilijkste niet! Otis & Carla heeft oorspronkelijk nog een half fotohoesje erbij zitten, maar die ben ik al jaren geleden kwijt geraakt.

2955 The Hair On My Chinny Chin Chin - Sam The Sham & The Pharaohs (Duitsland, MGM, 1966)
2956 The Universal - Small Faces (UK, Immediate, 1968)
2957 Little Green Apples - O.C. Smith (Noorwegen, CBS, 1968)
2958 Magic Carpet Ride - Steppenwolf (Denemarken, Stateside, 1968)
2959 Dreamer - Supertramp (UK, A&M, 1974)
2960 Run Away Child, Running WIld - The Temptations (Zweden, Tamla Motown, 1969)

Niet heel veel bijzonderheden met betrekking tot het zestal, alleen dat Steppenwolf in dit geval een iets andere 'take' is dan dat we gewend zijn in Nederland. Het is iets beter geschikt gemaakt voor een single.

2961 Helule Helule - The Tremeloes (Duitsland, CBS, 1968)
2962 I Can't Control Myself - The Troggs (Denemarken, Fontana, 1966)
2963 Trains And Boats And Plains - Dionne Warwick (Denemarken, Scepter, 1966)
2964 I'll Be Satisfied - Jackie Wilson (UK, Coral, 1959)
2965 Turning Round - Wishful Thinking (UK, Decca, 1966)
2966 Groovin' - The Young Rascals (Duitsland, Atlantic, 1967)

The Tremeloes heb ik blijkbaar ook pas in 2006 of 2007 gekocht. Zou ik dan toch in de war zijn geweest met 'Even The Bad Times Are Good'? Het plastic hoesje laat zien dat ik deze bij de 'Pikkepoelie' in Steenwijk heb gekocht. Jackie Wilson heeft een tijd in de Blauwe Bak gewoond maar staat alweer tijden terug in de jaren zestig. Wishful Thinking is dezelfde Engelse band als van de grote Duitse jaren zeventig-hit 'Hiroshima'.  Volgende week start ik met de singles die ik op de zaterdag heb gekocht en wellicht een aantal uit Skive van de dinsdag erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten