vrijdag 16 februari 2018

Eretitel: 'Everlasting Love'



Wel publiceren? Niet publiceren? Ja, toch maar even iets van me laten horen! Vanmorgen ben ik gewekt door de postbode, maar deze is alweer verdwenen als ik de voordeur open. Hij heeft een kaartje in de brievenbus achtergelaten: Ik kan het pakket, waarvoor getekend moet worden, de volgende werkdag na 15.00 uur ophalen bij de dichtstbijzijnde post-vestiging. De volgende werkdag? Dat zou wel eens kunnen betekenen dat ik het pas dinsdag kan ophalen? Ik kijk even op de site van PostNL en deze vertelt me dat ik het morgenmiddag reeds kan afhalen. Dat betekent dat ik zeer binnenkort 'los kan' met de 'Singles round-up'. Bovendien heb ik nog altijd het plan om volgende week met de 'Weekplate' te beginnen en zal hiervoor sowieso een bericht moeten 'sparen' om ruimte te maken voor de Week Spot. De 'Eindstreep' kan desnoods nog wel begin maart. Ik zal het nog eens bekijken of ik het wel ga doen, want het wordt wel erg dringen. Hoe kan ik vandaag van me laten horen? Welnu, laat me eerst de 'Eretitel' eens doen. Ik heb op zichzelf inspiratie voor een 'Hier en nu' maar ga deze uitstellen totdat zeker is dat ik niet de 'Weekplate' ga doen. Nu eerst de 'Eretitel' met 'Everlasting Love'.

3. Howard Jones (1989)
Het is niet de laatste keer dat we Howard Jones treffen in de 'Eretitel'. Ik heb hem ook al in 'Listen Carefully' gehad met 'What Is Love' en het is tijdens die uitzending van 'Tuesday Night Music Club' als iemand in de chatroom herinneringen ophaalt aan het optreden dat hij heeft gezien van Howard Jones. ,,De eerste man met een synthesizer die erin slaagde in zijn eentje een onvergetelijke show neer te zetten", aldus de chatroom-bezoeker. Rond 1984 heeft menig 'serieuze' muziekliefhebber het moeilijk met het fenomeen Howard Jones. Diep in hun harten zijn ze dol op de synthipop van meneer Jones, alleen durft niemand ervoor uit te komen. Vele jaren later klinkt het respect uit de meest onverwachte hoeken. En terecht. Net zoals je hardop mag zeggen dat je de Madonna-hits uit de jaren tachtig het einde vindt, hoef je ook niet langer je liefde voor de popmuziek van Howard Jones onder stoelen of banken te steken. Ik moet de informatie even dubbel checken. Inderdaad, Howard Jones' 'Everlasting Love' komt écht uit 1989. Het klinkt echter precies als zijn werk uit 1984. Het is een plaatje waarvan ik goede luim krijg, maar dat vanavond toch tevreden moet zijn met een derde plek.

2. Vanessa Williams (2005)
Er zijn nogal wat liedjes die over een eeuwige liefde gaan. Waarom geen Andy Gibb in deze 'Eretitel'? Omdat deze 'An Everlasting Love' heet en volgens mij zijn er ook nog wel een paar liedjes met de titel 'Ever Lasting Love'. Ik ben erg streng voor mezelf als het komt tot 'Listen Carefully' en dit weerspiegelt zichzelf in de 'Eretitel': Alleen volledig identieke titels komen in aanmerking. Dan wordt de spoeling dunner en kom je uit bij... oh nee... niet Vanessa Williams? Ja, toch wel en ook nog op de tweede plek! Williams is in 2005 al een beetje een r&b-diva geworden als ze het album 'Everlasting Love' uitbrengt. Het titelstuk heeft de juiste 'vibe' voor mij vanavond en wint het dus van Howard Jones. Over de nummer 1 hoef ik namelijk geen seconde na te denken.

1. The Love Affair (1968)
,,Het origineel is beter", roep ik eens in het gezelschap van forumvrienden en krijg meteen de wind van voren. Terecht? Ja, natuurlijk! Je kan nog duizend keer een soul-liefhebber zijn en altijd voor obscuur willen gaan, maar The Love Affair is gewoon tien keer beter dan het origineel van Robert Knight. Keith Mansfield heeft iets gedaan met het arrangement: De blazers, de achtergrondzangeressen en de solide studio-band. Want... buiten de zanger om horen we op deze opname niemand van The Love Affair. Hoe capabel deze zijn, klinkt vooral op de b-kanten van de singles. Bij vlagen een beetje psychedelisch, maar als het tot 'beat' of 'pop' komt is het al snel een amateur-bandje. Bovendien maakt het intro, als ik het draai op de radio, me meteen aangenaam zeeziek. Dat stukje ademt Radio Veronica voor mij en ik heb niet voor niets de Norderney achter me als ik de radio-uitzendingen doe. Dit is de onbetwiste nummer 1 in deze 'Eretitel'.

Volgende week ga ik driemaal 'thuis' kijken. En eigenlijk ga ik dan ook 'opnieuw' naar huis. Ik doe 'Back Home' de eerste keer als 'Listen Carefully' in 'The Housewarming', een gelegenheidsuitzending op zaterdagavond als ik net in Uffelte woon. Een paar weken later doe ik hem alsnog op een dinsdag in 'Tuesday Night Music Club'. Het gevecht tussen 1 en 2 gaat plaatsvinden tussen twee bands en het is nu al spannend wie als winnaar uit de bus gaat komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten