zaterdag 14 mei 2016

Week Spot kwartet: week 19



Waar blijft de 'Singles round-up'. Tja, ik ben vanavond in 'The Vinyl Countdown' begonnen met het draaien van de platen en dus ligt het een beetje door elkaar. Gaat allemaal goed komen de komende dagen. Er zal een aantal keren dubbel gepubliceerd moeten worden, alleen gaat dat hem vanavond niet meer worden. Ik val om van de slaap. Toch nog snel even het 'Week Spot kwartet' presenteren. Overigens is dit het 2250e bericht, maar daar ga ik geen taart voor aansnijden. We gaan vrolijk op naar de 2500! Vandaag het 'Week Spot kwartet' van week 19 in de jaren 2012 tot en met 2015.

2012: You've Got Your Mind On Other Things-Beverly Ann
In 2012 maak ik kennis met de Engelse dealer die bootlegs per strekkende 17 centimeter aflevert. In zijn assortiment zitten veel Motown-opnames, veelal album-tracks, die middels het Soul-label worden uitgebracht. Ook heeft hij een serie RCA-singles met op verschillende artiesten op elke kant. Zo kan het gebeuren dat de Week Spot van week 19 in 2012 ongeveer een half jaar later opnieuw die titel krijgt. Op de keerzijde van 'You've Got Your Mind On Other Things' staat namelijk 'You Shook Me Up' van Roy Hamilton. De singles zijn flinterdun en de betreffende dealer is niet bepaald zorgvuldig met het verpakken van zijn handel. Deze single komt dus al een beetje krom binnen en jengelt er flink op los tijdens dit nummer van Beverly Ann. De schade lijkt beperkt wat betreft Roy Hamilton. Twee jaar later koop ik hem opnieuw en dan met een andere Week Spot van Beverly Ann op de b-kant: 'He's Coming Home'. Dan ontdek ik ook de ware identiteit van Beverly Ann Bremers en dat is best een aardige geschiedenis! 'You've Got Your Mind On Other Things' blijft een fijn 'feelgood'-nummer, maar is een beetje ondergeschikt geraakt ten opzichte van 'He's Coming Home'.

2013: Happiness-Jackye Gerard
Best wel schattig... In mei 2013 'vier' ik dat 'Do The 45' een half jaar bestaat. Alsof ik niet zeker zou zijn alsof de show over een half jaar nog zou bestaan. En om eerlijk te zijn? Feit wil dat ik in mei 2013 nog immer de programma's van tevoren opneem en dat deze vervolgens door een collega wordt afgespeeld. Het geduld raakt, begrijpelijk, op bij deez' en geen en er komt druk op de ketel: Binnen een paar weken móet ik 'live'. Ik moet daarvoor nog een geschikte computer kopen en bovendien word ik ook niet zekerder van mijn zaak naarmate de tijd verstrijkt. Een paar weken later gaat het alsnog gebeuren en de geschiedenis van 'Do The 45' is nog lang niet voorbij. Deze week bestaat de show dus 3,5 jaar. 'Happiness' is de tweede single die ik in de eerste 'Do The 45' draai en moet mijn gevoel van die middag beschrijven. De single heb ik een paar weken ervoor gekocht bij de kringloopwinkel in Meppel. Ook al een buitenkans, want de single is vrijwel onbekend terwijl Mickey Stevenson de plaat toch wel meerwaarde geeft als producent en mede-schrijver van 'Happiness'. Een week later draai ik de b-kant, want dat is dan traditie in 'Do The 45'. Dan val ik definitief voor 'My Darling Dear' en dat is sindsdien ook de meest gedraaide kant van deze single.

2014: What About Love-Marboo
Ik heb het mopje wel eens verteld van die gast die een 'nestje' singles van Bunny Sigler kocht? Die ze aan de straatstenen niet kwijt kon? Juist, ik ben die gast. Zo nu en dan kijk ik nog wel eens bij de singles op zijn site en hij heeft nóg meer exemplaren in de aanbieding. Laat maar! Hij voornamelijk de leverancier van mijn blanco single-hoezen en wat dat betreft moet ik binnenkort weer een order plaatsen. Deze van Marboo is niet bepaald 'goedkoop', hoewel het nog reuze meevalt. Deze originele Nederlandse op Negram mét fotohoes kom je per slot van rekening niet iedere dag tegen en het is (misschien wel dankzij mij?) flink populair geworden in de Engelse soul-wereld. Als ik vanmiddag deze single draai in 'Do The 45' gaat de zon schijnen en toepasselijker kan het niet. Dit is de plaat van de lente van 2014 voor mij.

2015: What Will I Do-The Van Dykes
Het zal vier jaar geleden zijn dat ik deze via Rarenorthernsoul heb besteld. Volgens mij ben ik dan even daarvoor over de schreef gegaan bij Paypal en doordat dit mij bestraft met een uitgestelde bankbetaling wordt de plaat inmiddels verkocht. Jammer, maar helaas. Zó goedkoop als dat ik hem een jaar geleden heb gekocht, maakt dat ineens weer goed. Ik snap nog steeds niet hoe de Duitse handelaar de plaat heeft kunnen 'afkeuren', want bij menig Engelse dealer zou dit een 'VG+' of meer zijn geweest (en met corresponderend prijskaartje). Voor een prijs waarvoor je niet veel kan verwachten, haal ik deze erg fraaie single binnen. Hoewel die een beetje té Northern is voor mijn huidige interesse, draaft deze toch nog geregeld zijn rondjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten