vrijdag 31 augustus 2012

Den 900 van Soul-xotica


Zo... Er is nu op zijn minst één (misschien zelfs twee) volger die erg verliefd naar zijn scherm kijkt. Zo'n negenhonderdste bericht moesten we natuurlijk wel vieren met een Saab. De vijfhonderdste hadden we immers ook al met een Fiat gedaan... Telt u maar even mee... Als ik me niet vergis, komt hier op 9 december het duizendste bericht te staan. Dat is op een zondag, maar dan heb ik andere plannen. Nee, geen Schijf van 5! In de maand december wil ik een top 100 samenstellen uit de Northern Soul-platen die ik het afgelopen jaar heb gekocht, dan staat voor die zondag een bericht gepland over de plaatjes van 69 tot en met 60. Ik hoop dan eindelijk ook goed (onbeperkt) internet te hebben, zodat het vergezeld kan gaan met podcasts. Daarover gesproken: Ik heb vanmiddag een nieuwe opgenomen, die ik morgen ga publiceren. Jullie kunnen morgen dus een 'track-by-track' verwachten, omdat deze, zoals gepland, weer in het Engels is. De kogel is definitief door de kerk: De Soul-x-rated BLIJFT Engels, dus kunnen jullie hier wekelijks (als het internet meewerkt) een bericht verwachten.

Omdat ik morgen het grootste deel van de dag van huis ben, denk ik dat ik het bericht straks alvast ga schrijven. Ik kan een boek vol schrijven over W., we gaan morgen samen naar mijn moeder in Jutrijp (dat wist ik woensdag nog niet...) en gaan daarna één biertje halen in Sneek. Ja, zij neemt een biertje, ikke niet! Ik moet nog rijden... Op de fiets terug naar Nijeveen! Voor de singles-verzameling, dus voor mijn tienertijd, was ik erg geïnteresseerd in auto's, kende alle kentekenplaten uit het dorp uit mijn hoofd, wist ook precies wanneer ze gebouwd waren... Laatst waarschuwde mijn zus mij nog dat mijn zwager een afspraak had in Nijeveen en dat ik niet moest schrikken als ik hun auto zag rijden. Mijn zus wist dus niet dat ik de associatie met kentekenplaten helemaal kwijt ben geraakt. Ik zou niet eens weten hoe hun auto eruit ziet en dat is meteen ook mijn grootste bezwaar met de hedendaagse auto's: Het is zo'n eenheidsworst geworden.

Neem nou zo'n Saab 900. Als er zo'n neus op je af kwam rijden en je was niet op de kermis (wel eens de overeenkomst tussen zo'n Saab-snuit en die van een botsauto gezien?), dan wist je dat je elk moment overreden kon worden door een Saab. Een nieuwe Saab lijkt veel op een Audi, die weer veel op een Japanner lijkt. En toch kan ik me nog een hele avond vermaken met kijken naar plaatjes uit de oude doos. Van die kastelen op wielen uit de jaren zestig en zeventig, fotoreportages over verdwenen autokerkhoven. Maar er anno 2012 nog een stukje gaan schrijven? Nee, dat is teveel gevraagd. Als ik daar over elf dagen anders over denk, volgt een verhaal over de Porsche (de 911), maar ook die kans schat ik klein. Ik moest binnenkort de voorbereidingen op de volgende ronde raddraaien maar eens afronden, dan gaan we ons gewoon weer bezig houden met muziek!

Morgen, zoals gezegd, dus een bericht over de Soul-x-rated met onder 'opmerkingen' weer de link naar de podcast. Maar je kan natuurlijk ook gewoon volger worden op soulx1975.podomatic.com. Dat scheelt weer wachten...

1 opmerking: