zaterdag 1 september 2012

Soul-x-rated week 34-35


Een gecombineerde Soul-x-rated? Daar lijkt het wel op! Mijn ambities stroken niet helemaal met het mobiele internet-abonnement waar ik tot 22 november aan vast zit. Daardoor was ik al een week achterop komen te liggen. Hierbij dus een kersverse Soul-x-rated met maar liefst tweemaal een Tune Of The Week. Ik klink her en der een beetje nerveus, dat komt het meest vanwege een irritante zoem. Deze hoor je in de verte terug in de podcast, maar was door de koptelefoon nog veel erger. Ik snap niet waaraan het ligt, het zoemen komt vanuit de computer en gaat via het usb-kabeltje naar het mengpaneel. Dat was zondag nog niet zo!

1. There's A Ghost In My House-R. Dean Taylor
Natuurlijk moest het mopje van Diana Ross nog even de revue passeren en dus begin ik deze Soul-x-rated met het opstapje dat ik een nieuwe resident heb mogen verwelkomen in mijn huis. Natuurlijk een erg slap excuus om deze aflevering eens lekker te starten met een Northern Soul-beuker eerste klas.

2. No No No No No-Scott McKenzie
Hoewel ik vermoed dat de geest een dame moet zijn, ik zag immers iemand met lang haar en bloemen erin, moet het toch onze vriend Scott McKenzie zijn. Niet Diana Ross overleed twee weken geleden, maar deze sympathieke hippie van 'San Francisco'. 'No No No No No' is een Engelse vertaling van 'La Poupée Qui Fait Non' van Michel Polnareff.

3. Nathan Jones-The Supremes
Nu Diana Ross niet dood is, hoef ik haar dus ook niet te draaien. En dan The Supremes? Diana verliet eind 1969 de groep, welke verder ging met een aantal andere zangeressen. In 1971 maakten ze even een 'psychedelische' periode door met 'phasing'-effecten van vier jaar ervoor. 'Nathan Jones' is ondanks die gimmick een ontzettend fijn nummer!

4. Keeper Of Beauty-Samara Lubelski
Samara Lubelski kondigde eind juli eenmaal aan via haar Facebook-pagina dat ze een nieuwe solo-plaat uit had. Verder heeft ze het veel te druk met haar nieuwe band, opnieuw een samenwerking met Sonic Youth-man Thurston Moore. Je zou bijna vergeten dat ze ook nog los-vast lid is van Metabolismus en dus haar eigen platen uitbrengt. Haar nieuwste hoop ik volgende maand binnen te hebben. Vandaag een track van haar debuutablum 'The Fleeting Skies', dat op de valreep van 2004 uitkwam. Avantgarde-pop met een bijzonder open karakter, latere platen zullen aangekleed worden met mellotron en andere toetseninstrumenten. Lubelski is naast zangeres en gitariste vooral een begaafd violiste.

5. It's Alright-The Soulettes
De Tune Of The Week van afgelopen week.

6. Alright Alright Alright-Mungo Jerry
Na 'No No No No No' van Scott McKenzie opnieuw een Engels nummer dat een Frans origineel kent. Dat lied werd gecomponeerd en uitgevoerd door Jacques Dutronc, bekend van zijn hit 'Il Est Cinq Heures, Paris S'Eveille'.

7. I've Got Better Things To Do-The Accents feat. Sandi
Dit zijn The Accents die ik twee jaar geleden al eens heb behandeld, naar aanleiding van de cd die ik van hun heb. Heerlijke suikerspinpop uit 1964.

8. Pink Emerson Radio-Kathleen Edwards
Heb ik volgens mij ook al eens behandeld in 2,5 jaar Soul-xotica. De plaat die ik met lichte tegenzin heb gekocht in 2005, omdat de rest van de nieuwe releases bij Minstrel me even niet aan stond. Ik had mijn geld ook in de zak kunnen houden, want deze 'Country Wilma' is niet bepaald een favoriet gebleken. En toch... als je dan dit nummer weer eens hoort... Het is niet slecht!

9. She'll Come Tonight-Amos Tamela & His Mustang Soul
De Tune Of The Week van vorige week

10. Forever Young (12"-version)-Alphaville
Een merkwaardig ding. Omdat 'Big In Japan' en 'Sounds Like A Melody' redelijk uptempo waren geweest, wilde de platenmaatschappij het danspubliek niet teleurstellen met het trage 'Forever Young' en bracht deze speciale dansversie uit. Echter, het publiek wilde alleen maar de hit horen, ook al was die niet dansbaar en zo flopte deze bereleuke 12"-versie van 'Forever Young'.

11. Riverhouse In Tinnicum-Meg Baird
Ons fotomodel van deze podcast. Ik wil al weken 'Seasons On Earth' draaien van Meg Baird en dan met name het nummer 'Song For Next Summer'. Deze speelt ernstig verstoppertje en dus een wonderschone track van haar solodebuut'Dear Companion' uit 2006. Baird is ook actief als zangeres van de 'supergroep' Espers.

12. Sticky Sue-Mickey Murray
Een track van de 10-single-box 'Action Speaks Louder Than Words' die ik volgende week precies een jaar geleden heb gekocht. Een heerlijke Southern Soul Swinger uit 1969.

13. Please Forgive Me-The Du Ettes
'The best dance record for my money', schrijft iemand op Youtube over deze plaat van The Du-Ettes. Ik kan er alleen maar mee instemmen. Dit is de mokerslag in mijn Northern Soul-set.

14. Yamasuki-Yamasuki's
Acht jaar geleden zette Radio 2 's nachts de jukebox aan in plaats van 'live'-programma's. Deze van de Yamasuki's was de allerlaatste plaat die tijdens een live-uitzending was te horen. Met de verwensing dat ze maar veel plezier moesten hebben met die k***e-mp3-jukebox.

15. Love Overboard-Gladys Knight & The Pips
Ik werk al een beetje naar de volgende editie van de Blauwe Bak Top 40 toe, die vanaf dan The Soul-X Top 40 gaat heten. Waarschijnlijk kom ik nét niet aan de veertig 'nieuwe' platen toe en dus moet ik een paar 'underdogs' gaan zoeken. Deze staat ook op de nominatie.

16. Are You Comin' To The Party-The Jewels
Een paar weken geleden een erg wilde gok. En hoewel het veel té 'kuntrie' is, heb ik toch besloten hem een plekje in de Blauwe Bak te gunnen. Omdat-ie zó leuk is!

17. We Got Togetherness-The Jewels
Een andere set juwelen. Naast The Accents is dit een nieuw gearriveerde single, ook al ben ik daarbij 'Coming On Strong' van Brenda Lee glad vergeten. Die komt volgende week! Begonnen we al met een gedegen Northern Soul-beuker, we besluiten deze Soul-x-rated ook met eentje!

De link naar de podcast staat onder opmerkingen.

1 opmerking: